kubaboss800 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Polecam narzędzia HONITON , dobra cena , dobra jakość. ( oczywiście istnieją bardzo podobne w takich samych walizkach, i na te radzę uważać).Polecam również COVAL używam 3 lata w swoim warsztacie i naprawdę dają rade. Cytuj www.bb-service.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Mimo tego kluczy używam nadal, bo ta rdza to puki co to kwestia tylko wizualna. Więc w czym problem? Straszny esteta z Ciebie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek4385 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 witam ja polecam jeśli o dobre narzędzia chodzi BETA jedna z najleprzych firm a osobiście urzywam yato jakośc dobra do ceny tryczki mają dorzywotnią gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Chodzi mi po głowie, a właściwie wierci Celma PRCr , ale nie wiem czy kupić na kluczyk, czy z głowicą bezkluczykową? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Panowie,czy istnieje klucz dynamometryczny o zakresie od 10Nm do powiedzmy 40-50Nm, taki, zeby np. dokręcic mostek wałka i głowicę?są na allegro klucze YATO, elektroniczne, za ponad 500zł, ale są też podejrzanie tanie np firmy UNITEC ponizej 100zł z zakresem 10Nm-210Nm,czy idzie kupić taki klucz jakiejs w miarę dobrej marki ponizej 200zł? Nie chcę pożyczać klucza, ale z drugiej strony wydatek 500-600zł na klucz, który będę uzywal raz na 6m-cy to za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Panowie,czy istnieje klucz dynamometryczny o zakresie od 10Nm do powiedzmy 40-50Nm, taki, zeby np. dokręcic mostek wałka i głowicę?są na allegro klucze YATO, elektroniczne, za ponad 500zł, ale są też podejrzanie tanie np firmy UNITEC ponizej 100zł z zakresem 10Nm-210Nm,czy idzie kupić taki klucz jakiejs w miarę dobrej marki ponizej 200zł? Nie chcę pożyczać klucza, ale z drugiej strony wydatek 500-600zł na klucz, który będę uzywal raz na 6m-cy to za duzo. Jeżeli szukasz dobrego klucza za rozsądną cenę to pomyśl o tym : http://www.conrad.pl/Klucz-dynamometryczny-MicroClick,-6,3-mm-%281%2f4%22%29.htm?websale7=conrad&pi=821768&ci=SHOP_AREA_17292_0312024 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) za mały, moment 5-10Nm mi niepotrzebny, za to np. 10mm śruby głowicy w moim klxie dociąga się momentem 49Nm i juz taki klucz nie wystarczy, w ogóle kręcenie 30Nm to juz spore wyzwanie dla grzechotki 1/4" Edytowane 9 Września 2012 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 za mały, moment 5-10Nm mi niepotrzebny, za to np. 10mm śruby głowicy w moim klxie dociąga się momentem 49Nm i juz taki klucz nie wystarczy, w ogóle kręcenie 30Nm to juz spore wyzwanie dla grzechotki 1/4" potrzebujesz 2 klucze ponieważ ten polecany 1/4" jest idealny do mostków rozrządu a kluczem 1/4" do głowic nie przykręcisz dokładnie mostków z siłą 10Nm Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Wczesniej nasadki mi zardzewiały, a teraz niektóre bity i po bokach zaczynają korodować klucze płasko-oczkowe. Co do wytrzymałości i wymiarów to jest super - ale z tą rdzą to przesada. mnie YATO zardzewiały po 5 dniach masakra :D o takie http://allegro.pl/zestaw-kluczy-94el-klucze-nasadowe-yato-yt-1268-i2595264821.html fakt że leżą w pomieszczeniu gdzie są ogromne wahania temperatury no ale żeby po 5 dniach bity były rdzawe :D ?? kumpel mówił że bardzo delikatne grzechotki są w tym yato ale ja nimi narazie niewiele pracowałem.... a honiton średni-w rok wykończyłem sztywne typu T 1/2 i 1/4 parę bitów ,,krzyżaków'' ogólnie wytrzymałość nie najgorsza, walizka strasznie gówniana -szybko wyrabiają się uchwyty na bity potem jak kawałek przewieziesz i wytrzęsiesz walizkę to po otwarciu połowa lata luzem i łatwo coś zgubić....... no ale cóż jak nie stać na betę to się pracuje chińszczyzną :D w sumie to te honitony już na siebie ,,zarobiły'' na tyle że mógłbym je wyrzucić i kupić następne -idąc tym tokiem myślenia to teoretycznie można robić chińszczyzną i co chwila wymieniać :D z małym ale-jak robisz coś na szybko np w sobote wieczorem i pęknie ci klucz a w niedziele masz oddać naprawione auto/motocykl to jest nieciekawie a miałem taką sytuację że o 21 odkręcaliśmy półoś i urwało się sztywne 1/2, a w niedziele laska chciała auto zabrać no i trzeba było się tłumaczyć bo skąd o 21 zdobyć klucz :D ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 po prostu wydajcie nieco wiecej na proxxona i bedziecie zadowoleni... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 potrzebujesz 2 klucze ponieważ ten polecany 1/4" jest idealny do mostków rozrządu a kluczem 1/4" do głowic nie przykręcisz dokładnie mostków z siłą 10Nmtak podejrzewałem, dzięki za potwierdzenie, badziewia nie zamierzam kupować, a zakup dwóch kluczy dobrej firmy to zbyt duzy wydatek jak na moje mechanikowanie, pozostaje mi pożyczac od kolegimnie YATO zardzewiały po 5 dniach masakra :D o takie http://allegro.pl/ze...2595264821.htmlmoze kupiłes podróbke na allegro? moj kolega mechanik uzywa głownie YATO i nie narzeka, ja mam honitona 94el (taki sam zestaw jak to yato) są całkiem OK, przez 2lata uzywania nic się nie wydarzyło, a często grzebię przy róznych starych zapieczonych mechanizmach, denerwuje mnie ze nie ma w zestawie przejsciówki, która pozwala na załozenie najwiekszych śrubokrętów i torxów na zwykły śrubokręt, trzeba je zakładać na sztywne 1/2" co bywa irytujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 jjank - zobacz w larssonie klucz draper 10-80nm - około 180zł jest na 3/8 cala więc można przejściówkę na 1/4 i 1/2 użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Planuje kupić zestaw narzędziowy do 300 zł. Przeczytałem temat Do wyboruHoniton http://allegro.pl/honiton-94el-zestaw-narzedziowy-nowe-opakowanie-i4059852040.html - wielu zachwala ale kiepska walizka Yato http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-kluczy-nasadowych-yato-yt-1268-94c-i4015455918.html - nasadki dobre ale wielu narzeka na torxy. I Stanley http://allegro.pl/stanley-zestaw-kluczy-nasadowych-expert-97-jakosc-i4101783581.html Generalnie najbardziej podoba mi się ten stanley tylko dwie rzeczy mnie niepokoją.Pytania zasadnicze są takie;Sporo na necie jest zestawów pod tym kodem produktu z 96 elementami. Jest też pare z 97 elementami a jeśli już to po ponad 350 zł. Pytanie czy link który podałem to ewidentna podróba czy może były różne serie?Wyczytałem parę opinii że Stanley ostatnio sporo stracił na jakości. Czy obecnie Stanley a raczej zestaw który dałem do porównania jest tej samej jakości co Yato? Bo jeśli tak to w sumie nie widzę sensu przepłacać. Edytowane 29 Marca 2014 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski_dzik Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Co do Yato, bity ogólnie kiepskie, o nasadkach mam kilka 100% pewnych informacji o pęknięciu ot tak lub po przedłużeniu klucza krótką rurką (np. 30 cm). Stanleya kilku znajomych używa w garażu, to samo z bitami, nasadki mocniejsze, ale zdażają się jaja z grzechotkami.Honiton brak danych.Ja osobiście mogę polecić ci Jonnesway. Taki zestaw z 400 na alle. Możesz poszukać zestawów bez bitów śróbokrętów, ciężko je wepchnąć w ciasne miejsca z racji osadzenia, zwykły śróbokręt lepszy. Np klucze1/2 lub takie1/4 po 150 na alle + tańsze śróbokręty i masz ładny zestaw. Ampuły i Torxy mocniejsze robią w takich zestawach niż bity z czarnej stali do kompletów. Ja takimi kluczami pokonałem dziesiątki układów hamulcowych w samochodach, nie raz z przedłóżką 50cm a klucze ciągle piękne:) Edytowane 29 Marca 2014 przez boski_dzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin szary Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 polecam proxxon,sprawdzony,naprawde mocne klucze a cena tez nie zaporowa.posiadam zestaw plasko-oczkowych oraz oczkowych odgietych.swietne wykonanie jak w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi