paterlak Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 K..wa! Kupiłem zestaw naprawczy kranika, wymieniłem membrane, uszczelki i ch..j. Cieknie. A dokładnie to cieknie z rurki, która wylatuje benzyna. Nie ważne, czy jest na ON, OFF, czy RES. Rozkręcałem i skręcałem z 5 razy i dupa. Nie leje się ciurkiem, ale tak troszeczkę. Czego to może być wina? Membrany, czy tej uszczelki z przodu z dziurkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 O którą rurkę chodzi? Może to przelewowa z baku. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paterlak Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Chodzi o ta rurkę, która wychodzi z kranika, do której podłącza się wężyk, który idzie do gaźników. W sumie z tego kranika wystają dwie rurki- podciśnieniowa i doprowadzająca benzynę. Cieknie z tej doprowadzającej benzynę, niezależnie w jakiej pozycji jest kranik ( ON, OFF, czy RES). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 To wygląda na kranik... Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 kurcze jeśli dobrze pamiętam konstrukcje tego kranika (ale ostatnio rozmontowywałem go jakieś 12 lat temu :biggrin: ) to albo złożyłeś z jakimś syfem pomiędzy membraną albo masz tam jakieś tektoniczne rysy/wżery . Bo tam nie ma kosmicznych technologii i jeśli jest wszystko nowe to cieknąć nie powinien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paterlak Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 No właśnie wiem kiler i też zdziwiony jestem. Na starych membranach i uszczelce tez przeciekał, więc może jest tak, jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paterlak Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dobra, więc tak- wymieniłem dysze w gaźnikach, śrubki regulacji mieszanki, wraz ze sprężynkami, podkładkami i oringami, oraz zaworki iglicowe i uszczelki komory pływakowej. Ustawiłem również poziom paliwa, porzez ustawienie gaźnika pod kątem, aż zaworek iglicowy zamknie to, co ma zamknąć iwygiąłem ta blaszke na pływaku, przykładając suwmiarkę. Chyba, z podkreśleniem na CHYBA, zrobiłem to dobrze. To gaźniki. Coś mnie tknęło i zajrzałem jeszcze raz do zaworów. Okazało się, że jednak były źle ustawione. Do ssących wchodził szczelinomierz 0.20 ( norma 0.13-0.18), a do wydechowych wchodził 0.25 (norma 0.18 - 0.23). Ustawiłem na ciasno ssące na 0.15, a wydechowe na 0.20. I co? I ch*j za przeproszeniem. Dalej mam problem z odpalaniem na ssaniu. Dzisiaj na przykład motor stał całą noc, rano wstaję, silnik zimny i odpalił bez ssania. Po odpaleniu obroty tak z 800. Troszke się dławił, ale nie zgasł. Wyłączyłem. Poczekałem troszkę, zaciągnąłem ssanie i odpalam. Dupa. Kręcę, kręcę i nic. Wyłączam ssanie. Kręcę śrubkami składu mieszanki i próbuję odpalać. Nic. 2,5 obrotu. Nie odpala 2 obroty-nic, 1,5 obrotu-nic, 3 obroty-nic. Nie chce odpalać w żadnej konfiguracji ze ssaniem. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Kiedyś w starej Kawie też ciekł mi kranik, kupiłem zestaw naprawczy w Larrsonie. Wymieniłem i niestety nie usunęło to problemu, dopiero zakup oryginalnych części usunął usterkę.W wakacje w innej starej Kawie, wymieniałem cieknące uszczelki kranika, tym razem byłem mądrzejszy i od razu kupiłem oryginalne uszczelki :) Edytowane 14 Czerwca 2018 przez Januszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paterlak Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Dobra. Po wielu próbach, w końcu udało mi się go jakoś odpalić, ale po wrzuceniu jedynki i po przejechaniu kilki metrów, w momencie wciskania sprzęgła- motocykl zdychał i gasł. Potem znowu kilka, lub kilkanaście kręceń rozrusznikiem, żeby załapał i znowu- jedynka, sprzęgło i gaśnie. Co jest? Okazało się, że winny był zapchany wężyk od odpowietrzania w baku. Dmuchnąłem w niego i czułem, jak coś z niego wypada. Co to było? Nie wiem, ale po tym zabiegu już wszystko chodziło, jak należy. Jeździłem nim z pół godziny i wszystko było ok. Wczoraj wymieniłem świece na nowe i odpalił od strzała na pełnym ssaniu. Teraz pozostaje mi jeździć i sprawdzić ile pali. Mam nadzieję, że opisane problemy przeze mnie, kiedyś komuś pomogą. Dzięki wszystkim za pomoc. Za jakiś czas napiszę, czy spalanie poprawiło się, tzn. zmalało.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Jakie jest zużycie paliwa na 100 km w Waszych motocyklach? Wiem że oczywiście zależy to od tego jak kto eksploatuje motocykl, czy ktoś zapie**ala bardziej albo mniej, ale interesuje mnie tylko jaki motocykl i jego spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Varadero XL1000V '03 5-6 L/100km Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmi Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Ile wleje tyle spali, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 piaggio sfera 50 wstyd przyznać ale 4-5l 😄 osiągi żadne bo średni przelot 40 , a pali jak 600 singiel więc ogólnie dramat , ale nie psuje się , dupe dowiezie więc służy 😄 tak to motocykl bo jedzie 65 ( wczoraj uciekając przed burzą się o tym przekonałem 😄 ) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 No ale ile na 100km? Wiem że dla niektórych nie ma znaczenia ile spali, to tylko zabawka. Ale ja trochę liczę się ze spalaniem. Dlatego wszystkie pojazdy u mnie są w gazie łącznie z kosiarką. Jedynie motocykl pracuje na benzynie. U mnie Honda gl1200 6,6l/100km. Michoa a to dwusuw jest? Może jest zepsuty? Czy to może w czasie jazdy w trudnym terenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 A ile paliwa spala samochód ?? Masz kosiarkę chłodzoną cieczą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi