Buber Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 http://www.spritmonitor.de/en/ Właśnie znalazłem. Ciekawe, bo realne, tzn, każdy może się zarejestrować i prowadzić dziennik zużycia. A że pod egida niemiecka, to może nie oszukują za bardzo? Co prawda zrobione z myślą o samochodach, ale jest kupa motocykli. Interesująca lektura.... Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ale jest kupa motocykli. Kupa może jest, ale mojego Maleństwa nie ma :) Za to porównując z XJ 600, to nawet podobnie wychodzi. A myślałam, że tylko mój egzemplarz pali jak smok... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 a znam, nawet korzystam. tylko link w sigu mi się nie mieści :/jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Super sprawa. W koncu sie dowiedzialem ze mam normalny motór, a ploty chodzące o Bandziorze są jakieś z kosmosu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Za to chyba ja mam popsute wtryski w swojej CBR :) Mi spala 10 albo i więcej a na stronce średnio 6,5 :) Oczywiście z wykorzystaniem potencjału silnika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Kupa może jest, ale mojego Maleństwa nie ma :D Za to porównując z XJ 600, to nawet podobnie wychodzi. A myślałam, że tylko mój egzemplarz pali jak smok... :) Mojego tyż ni ma.... Ale to nic.. :flesje: Super sprawa. W koncu sie dowiedzialem ze mam normalny motór, a ploty chodzące o Bandziorze są jakieś z kosmosu :)No, a ja na odwrót - patrzyłem na CB1300 i oni chyba jeżdżą poniżej 100... :flesje: Ale koncepcja stronki mi się podoba i będę sobie tam dzienniczek prowadził. Się okaże naprawdę ile to hobby kosztuje... Może nie będę o tym Piaffe mówił.... Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Wielu z Was jest zaskoczonych niższym spalaniem Niemców. Może to być spowodowane deczko lepszą jakością paliwa u nich, a co za tym idzie. Silniki mniej 'biorą'.Pamiętam recenzję Polaka w ŚM z wakacji na R1 do Norwegii z kolegą na XX'ie. Zdziwieni byli, że ich motocykle spalały zdecydowanie niższe ilości paliwa, nie osiągane przez nich w Polsce. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek :) Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Pamiętam recenzję Polaka w ŚM z wakacji na R1 do Norwegii z kolegą na XX'ie. Zdziwieni byli, że ich motocykle spalały zdecydowanie niższe ilości paliwa, nie osiągane przez nich w Polsce. ja myślę, że po części mogło to być spowodowane innym stylem jazdy, tzn być może po Norwegii jeździli głównie po autostradach gdzie chore przepisy dają max 90km/h (chyba), a człowiek jeżdżąc po skandynawi łatwo się dostosowuje do tamtejszego stylu jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 niestety mojej maszyny nie maja :icon_twisted: chyba zbyt popularna w niemcach nie jest:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Kupa może jest, ale mojego Maleństwa nie ma :wink: Za to porównując z XJ 600, to nawet podobnie wychodzi. A myślałam, że tylko mój egzemplarz pali jak smok... :icon_rolleyes: Raczej jak smoczyca :wink: yyy mojego tyż ni ma :icon_twisted: http://www.spritmonitor.de/en/ Właśnie znalazłem. Ciekawe, bo realne, tzn, każdy może się zarejestrować i prowadzić dziennik zużycia. A że pod egida niemiecka, to może nie oszukują za bardzo? Co prawda zrobione z myślą o samochodach, ale jest kupa motocykli. Interesująca lektura.... Witaj Buber.Myślisz, że nie oszukują? Każda piczka swój ogonek chwali :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Myślisz, że nie oszukują? Każda piczka swój ogonek chwali :icon_rolleyes: no ja na ten przykład nie oszukuję. zapisy służą mnie samemu, bo inaczej trudno byłoby mi coś takiego prowadzić. a że przy okazji inni popatrzą i skorzystają... ich zysk, że tak powiemjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Oooo, to to.tzn, to jest jak dziennik, tyle że w necie, poza tym tam jest wielu nie-aryjczyków.Wydaje mi się że jednak nie oszukują, ale też myślę sobie że mają inny styl jazdy... U nas jakoś tak bardziej "w palnik" bywa... :icon_question: Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Mojej suki nie ma :icon_question: ale bardzo dziwia mnie wyniki Bandita 1200 - ja niby mam taki silnik tyle ze po tuningu (rozwiert, walki, gazniki i ch*j wie co jeszcze) - i zejscie ponizej 10 to jazda jak chory emeryt :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Widzę, że podobnie mają spalanie, mój jeszcze trzyma się w normie 6-7. Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paterlak Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Witajcie. Jak to jest z tym spalaniem motocykla? Czy jazda na krótkich dystansach, takich 10-15km ( dojazdy do pracy) zwiększa zużycie paliwa? Gdzieś wyczytałem, że jazda właśnie na krótkich odcinkach, powoduje to, że motocykl zużywa więcej paliwa, ponieważ silnik nie jest w stanie się dobrze rozgrzać, a zimny więcej pali. Prawda to? Pytam, ponieważ mam tą swoją gpz-te 500-kę i głównie używam jej do dojazdów do pracy (12km w jedną stronę) i ostatnio obliczyłem, ze pali mi ok. 6,5l/100km. Dużo czy mało, bo sam nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi