AIR23 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Witam wszystkich, Mam nielada problem znalezienia idealnego moto.Jeżdzę od 6 lat na Suzuki GS 500E 2001 rocznik. Zrobiłem 15tys km, mam 180cm i 65kg, 32 lata. Jeżdzę głównie po mieście + jeden większy wypad w roku. Dbam o moto, wymieniam płyny, smaruję łańcuch, czyszczę regularnie. Bardzo lubię GSa za jego zwrotność i lekkość. Brakuje mi już mocy, w szczególności z pasażerką, stąd chęć zmiany. Nie jeżdzę zbyt szybko i nie zależy mi na speedzie i supermocy.Szukam mojego drugiego moto, budżet poniżej 20k PLN. Moje kryteria szukania wg istotności:1) Zwinny - lubię po mieście jeżdzić, przeciskać się w korkach, podjeżdzać do pracy, wyskoczyc na "drinka", itp2) NIEciężki - chętnie poniżej 200kg, chyba, że jakoś waga nieodczuwalna, bo nisko zawieszony, itp. 3) "Wygodna" kieronica (albo możliwość dostosowania kierownicy, aby się wygodnie siedziało, a la turystyk = prosto, bez pochyleń)4) Design się liczy (wiem, że to najbardziej subiektywny parametr, ale preferuję klasyczny design - bez futurystycznych wyglądów, itp. jeśli się da okrągłe światło z przodu, jeśli nie to po prostu bez dziwactw) Pozostałe parametry zgodnie z rosądkiem - lepszy ekonomiczny, niż nieekonomiczny, itp. Ozłocę, jeśli ktoś mi takie idealne cacko pomoże znaleźć.Z góry dziękuję za pomoc i zaangażowanie! Szerokości w 2018 wszystkim!AIR23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Ducati Monster 796. Lekki, zwinny w mieście, ładny motocykl. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 SV650 :wub: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn06 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Yamaha Mt 07. Myślę, że spełnia wszystkie wymagania :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Tobie to chyba trzeba sprzętu pokroju XT660X ;) A jak trochę przymkniesz oko na masę to zainteresuj się Yamahą Bulldog (BT 1100). Miałem okazję się tym przejechać i niby tylko 65 KM ale moment niemal od samego dołu robi swoje, starty spod świateł, miejskie wyprzedzanie - dość fajnie się tym lata. Dziwiło mnie to, czemu ten sprzęt się tak fajnie prowadzi a przecież na mokro to z 250 kg jest, może zasługa rozkładu masy, nie zagłębiałem się w szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Dokładnie XTX 660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Klasyczny wygląd to Suzuki Bandit 1250n Uniwersalny, wygodny, dużo miejsca dla pasażera, mocy mu nie braknie a przy tym liniowo ją oddaje. Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 finch do miasta taki tłuścioch? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Bandzior jest tłuściochem, ale tylko na papierze. Jeżdżąc nim nie odczułem jakoś specjalnie problemów związanych z dużą masą albo gabarytem motocykla. A przedzierałem się tym przez łódzkie korki w godzinach szczytu. Biorąc pod uwagę, że autor nie jest młodym gniewnym i jeździ już kilka lat to z całą pewnością takie B12,5 może mu się dobrze sprawdzić, i pasażerka będzie wdzięczna. Ale ciężko stwierdzić póki się nie przejedzie. Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Że się da jeździć takim bykiem po mieście, to nie wątpię. Tylko po co? Jest multum lepszych sprzętów na takie warunki. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Tak jeszcze z ciekawości zerknąłem na ceny i do 20 000 zł to już kupi się Hypermotard 1100. Myślałem, że droższe są ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Bandzior jest tłuściochem, ale tylko na papierze. baju, baju... jak ktoś przywykł i ma umiejętności/ praktykę, to może nie zauważyć różnicy. ale opowiadanie, że ponad 250kg żywej masy nie stanowi przeszkody w bujaniu się w korkach to już przesada; zwłaszcza jeśli są to porady kierowane do osoby bez doświadczeniajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Wszystkie te wasze propozycje po macoszemu traktuja pasazerke, zamilowanie pytajacego do klasycznej linii motocykla i wzmianki o jednej trasie rocznie ( jak sadze z pasazerka o bagazem ). Jezeli jedyna wada GS500 jest brak mocy w 2 osoby to moze jakis inny klasyczny 2 cylindrowiec z wieksza moca, okragla lampa i wygodna kanapa dla pasazera.Jest cos takiego ?Moze BMW R800 ( boxer ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Bandit 1250 ma gumowe hamowanie...+ duża masa...? Tutaj podpadałaby motocykl klasy SM...nieprawdaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Nie bardzo bo chłopak chce mieć klasyczny wygląd i żeby pasażerka miała wygodnie. Mi tu pasuje sevenfifty ale one też do lekkich nie należą. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi