słoma Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 tak czytam niektóre posty i widzę ,że niektórzy na siłę chcą udowodnić, że motocykle ducati są chu*owe , psują się i w ogóle fanaberia ze ktoś kupił takie dziadostwo , chyba musi być idiotą . dyskusja prowadzi donikąd : jeden lubi blondynki a drugi czarne , dzięki bogu są różnorodne gusta i potrzeby , posiadacz skody nie zrozumie gościa co jeździ alfą romeo a ten drugi wolałby popełnić samobójstwo niż jeździć skodą itp. , itd. japoński produkt jest produktem masowym honda produkuje chyba kilka milionów moto jak się nie mylę na rok a sprzedała w 2014 300 mln sztuk a ducati set tysięcy chyba , dukaty są motocyklami unikalnymi , kupowanymi przez ludzi ,którzy wiedzą co chcą i liczą się z ewentualnymi figlami tych motocykli , jak ktoś kupuje ducata z przypadku lub z lansu to długo nim nie pojeździ i lepiej by sobie kupil jakąs honde . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Naprawdę jesteś tym zdziwiony? I tak i nie. Po części odpuściłem sobie ten motocykl z uwagi na duże prawdopodobieństwo niespodziewanych awarii oraz beznadziejnego serwisu tej marki w naszym kraju.Z drugiej strony produkt premium, wysokiej klasy komponenty, spora kasa do wydania, trochę to wszystko może dziwić. W każdym razie nie mam czego żałować, kawa spisuje się doskonale. słoma a ty przeginasz z tą unikalnością i radykalnymi osądami. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 hehe , może trochę mnie poniosło :) z tą unikalnością , zgodzę się na stosukowo rzadki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 I tak i nie. Po części odpuściłem sobie ten motocykl z uwagi na duże prawdopodobieństwo niespodziewanych awarii oraz beznadziejnego serwisu tej marki w naszym kraju.Z drugiej strony produkt premium, wysokiej klasy komponenty, spora kasa do wydania, trochę to wszystko może dziwić. W każdym razie nie mam czego żałować, kawa spisuje się doskonale. Dobra decyzja. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) dukaty są motocyklami unikalnymi , kupowanymi przez ludzi ,którzy wiedzą co chcą i liczą się z ewentualnymi figlami tych motocykli , No i właśnie w tym zdaniu potwierdziłeś że coś z tą awaryjnością jest na rzeczy. Pół roku temu miałem dylemat co kupić nowego z salonu, po rozmowie z pracownikiem serwisu w Polsce gdzie naprawiają Ducati(stało tam ich kilka sztuk) odpuściłem. Do dziś pamiętam jak zrezygnowany kręcił głową i mówił żebym lepiej kupił japonie ;) Kupując Ducati nie każdy patrzy na tą unikalność i prestiż, np ja zainteresowałem się tą marką ze względu na wygląd i silnik V. Kupując coś za worek pieniędzy oczekuje tego że fura będzie jeździć po obwodnicach na jednym kole, a nie co chwile do serwisu. Edytowane 5 Listopada 2017 przez WLD_Wlodi Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 jak ja chciałbym kupić kiedyś nowy motocykl w salonie.... to jest chyba moje największe "komercyjne marzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 No i właśnie w tym zdaniu potwierdziłeś że coś z tą awaryjnością jest na rzeczy. Pół roku temu miałem dylemat co kupić nowego z salonu, po rozmowie z pracownikiem serwisu w Polsce gdzie naprawiają Ducati(stało tam ich kilka sztuk) odpuściłem. Do dziś pamiętam jak zrezygnowany kręcił głową i mówił żebym lepiej kupił japonie ;) Kupując Ducati nie każdy patrzy na tą unikalność i prestiż, np ja zainteresowałem się tą marką ze względu na wygląd i silnik V. Kupując coś za worek pieniędzy oczekuje tego że fura będzie jeździć po obwodnicach na jednym kole, a nie co chwile do serwisu. niepotrzebnie wdając się w polemikę z tymi dyrdymałami co napisałeś , przeważnie najwięcej wiedzą ci co nigdy ducati nie mieli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) Hehe, standardowy argument :). Tak samo jak to że na temat dzieci nie mogą się wypowiadać ci co ich nie mają ;). A prawda jest taka że właśnie ludzie którzy patrzą z boku mają świeże spojrzenie na dany temat. Co do Ducati to zaryzykuję stwierdzenie że firma celowo nie poprawia jakości bo to jest jeden z elementów tej unikatowości. Edytowane 5 Listopada 2017 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Czyli ja i mój kolega Rysiek, mamy najbardziej unikalne Ducati w historii firmy, lub celowo, zrobiono, tak wytrzymałe i niezawodne sztuki... pomijam fakt- że żaden nie był kupiony jako nowy, a niektóre miały nawet małe łubudubu... za to z japonią i BMW owszem problemy bywały: dziura w tłoku w Hondzie-pęknięta zębatka rozrusznika w BMW o przebiegu 1200 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 A gs i pękające wahacze czy co tam się z nimi działo, samozapłon BMW, pewnie jakby się człowiek rozglądnął to by się dużo takich kwiatków spotkało u konkurencji Ducati, tylko jak w japonii czy beemce to się zdarzy, to tak się nie rozdmuchuje ... Może brakuje fachowców którzy umiejętnie się zajmą tymi motocyklami i czekają, aż się coś stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikers Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Każdy lata na tym co mu pasuje u mnie w stajni stoi włoch i żółtek. Nie patrzę na pryzmat awaryjności tylko fanu jaki dają mi te motocykle. Przecież motocykl to duża zabawka dla dużych chłopców i odważnych pań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Chyba, że jest narzędziem do roboty np. dla kuriera lub służb mundurowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Ewentualnie, jak to w życiu często bywa, jest tym wymarzonym sprzętem na wymarzone wakacje dla kogoś, kogo nie stać na nówkę z salonu lub nieprzewidziane "przygody" na trasie - te ostatnie z racji ograniczonego budżetu lub reżimu czasowego. Wówczas niezawodność stanowi priorytet i o tym jest temat. Każdy ma swoje doświadczenia i ja opierając się na swoich wybrałbym jednak w tym wypadku hondę, nie ducati. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Każdy lata na tym co mu pasuje u mnie w stajni stoi włoch i żółtek. Nie patrzę na pryzmat awaryjności tylko fanu jaki dają mi te motocykle. Przecież motocykl to duża zabawka dla dużych chłopców i odważnych pań temat nie jest o przyjemności z jazdy/posiadania/naprawiania motocykla tylko o awaryjności marki. a Ducati za milion erło nawet odpalić nie chce :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Być może jest jakieś ziarno prawdy w tym że Japończycy mają najmniejszą tendencję do kombinowania i wprowadzania nietypowych rozwiązań. To w efekcie może prowadzić do większej niezawodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi