abrakadabra66 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) no doobra namówiliście mnie, skombinuje po weekendzie jakiegoś mocnego pneumata i jadę z koksem :) edit w ogóle nie było tematu, dokopanie się do tarcz w svce jest bajecznie proste.. nie ma żadnej nakrętki :D niebawem wkleję rezultaty co w trawie piszczy tylko przekopię manuala żeby zrobić dokładne pomiary Edytowane 3 Lutego 2017 przez abrakadabra66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 To ja czekam z piwem na drugi temat pt. jak założyć ten pie.....ny dekiel żeby płyn chłodniczy nie ciekł :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakadabra66 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Limo nie kracz, zakładam kamerkę na łeb i ma z tego wyjść dobry materiał dla ludu, niekoniecznie pod tytułem "jak nie wymieniać sprzęgła w sv" :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 no doobra namówiliście mnie, skombinuje po weekendzie jakiegoś mocnego pneumata i jadę z koksem :) edit w ogóle nie było tematu, dokopanie się do tarcz w svce jest bajecznie proste.. nie ma żadnej nakrętki :D niebawem wkleję rezultaty co w trawie piszczy tylko przekopię manuala żeby zrobić dokładne pomiaryMogłeś to napisać po poście #3... Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Monter ale w niektórych moto jest ta nakrętka więc mógł nie wiedzieć. A co do pokrywy sprzęgła to powiem tylko tyle że zużyłem chyba z sześć uszczelek a niektóre udawało się założyć dwa razy :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Tak poczytalem sobie dla zabawy :).Najbardziej podejrzane sa oczywiscie prowadzenia tarcz ciernych w koszu i przekladek w zabieraku, ale trzeba by jeszcze wziac pod uwage,ze jest zima, temperatury niskie i olej ktory w temp powyzej 15C moze dzialac normalnie to obecnie moze byc o wiele gestszy i stawic duzy opor przy probie rozklejenia sprzegla. Rozumiem ze wszelkie porady ancymona mialy wlasnie temu sluzyc, ale zwykle uznaje je za zbyt drastyczne.Jeszcze jedno - jesli olej byl tylko zmieniony to tarcze sprzegla moga byc dalej sklejone starym olejem, a nowy nawet sie tam nie mial jak dostac.Tak czy owak najlatwiej rozebrac i sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakadabra66 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 tsaa byłem pewien że tam jest nakrętka, w poprzednich motungach gdzie grzebałem była...... W sumie jak mam być szczery to nic nie tknąłem, bo odpaliłem silnik, lekko przyfajczyłem sprzęgło i eureka - samo naprawa, nie ciągnie, luz wchodzi, miód malina. Stwierdzam że sprzęgło (tarcze) wymienić to dla mnie pewnie z 30min roboty, a svka nie będzie miała lekko w tym sezonie, więc sprzęgło prędzej czy później pójdzie na złom, a po co katować drugie sprawne od razu skoro te jeszcze pojeździ :D dla mnie temat już stracił sens już wszystko wiem dziękuję bardzo, możemy jedynie pobawić się we wróżbitę macieja i wywróżyć czy obecne sprzęgiełko przestanie ciągnąć za ileś tam km czy nie :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Tiaaa, jest ta straszliwa nakretka ale mocuje ona kosz z zabierakiem pod tarczami sprzeglowymi na walku sprzeglowym skrzyni.Sprzeglo bylo po prostu sklejone starym olejem, dostalo temperatury, olej sie wymieszal i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 ale w niektórych moto jest ta nakrętka więc mógł nie wiedzieć. Jakie to maszyny ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakadabra66 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Masz np. honda jeszcze postanowiła ułatwić życie i zastosować specjalny typ nakrętki (potrzeba specjalnej nasadki hondowskiej aby odkręcić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 ale straszna , kawałek rurki albo nasadka , szlifierka i robimy klucz :D nie takie klucze się robiło i nie trzeba nawet tokarki czy frezarki :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Ja francuskim to odkręcam, tyle, że na balanserze. Dla ambitnych to tak ja michoa mówi trzeba poświęcić nasadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 ale straszna , kawałek rurki albo nasadka , szlifierka i robimy klucz :D nie takie klucze się robiło i nie trzeba nawet tokarki czy frezarki :D+1do Hondzi to z nasadki 17. Zrobiłem dwa, bo jeden kiedyś puścił :) :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 A wygląda jakby specjalnie pod przecinak była projektowana:DKocham japce za takie chore patenty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Jakie to maszyny ? W starych cbr-kach jest nakrętka przykręcana na bodaj 90Nm, którą trzeba odkręcić żeby dostać się do tarcz. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi