toper-utl Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzis mialem chwilke czasu i z ciekawosci sprawdzielm czy sa jakies roznice pomiedzy cb 600 z 2004 i cbr 600 F3 z 98.No i jak sie okazuje, jest analogicznie jak w przypadku Fireblade, czyli układ smarowania jest dokladnie taki sam ---> pompa oleju, napedzajaca ja zebatka, wał korbowy i panewki w 100% identiko.Wiec to chyba jednak mit, ze sporty szybciej padaja od spokojnej jazdy, a juz na pewno nie te, ktorych silniki znalazły zastosowanie w nakedach - w mojej ocenie jest dokladnie odwrotnie.Nie wiem tylko jak jest w przypadku innych producentow, kiedys przy okazji zerkne.... a moze ktos inny juz to weryfikował i podzieli sie wiedzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 A taki typ jazdy ma negatywny wpływ??? Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiniuFF Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Temu kierowcy przydałoby się szkolenie z techniki jazdy. Mimo że przejazd jest dość wolny, wchodzenie np. w prawy łuk zaczynając od wewnętrznej strony zakrętu skutkuje wyrzuceniem na lewą stronę po jego zakończeniu. A powinno być odwrotnie -szeroko na wejściu i ścięcie do wewnętrznej. Przy redukcji przydałaby się lekka przegazówka -wtedy biegi schodziłyby bardziej "miękko"...trochę nie na temat mi wyszło ;-) Edytowane 23 Maja 2014 przez PiniuFF Cytuj --->Suzuki SV 650-->Yamaha FZ1s--Triumph Speed Triple 1050 --> Yamaha MT 09http://www.trasser.pl/ aplikacja mobilna http://szkoleniemotocyklowe.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 V12, po co próbujesz udowadniać swoje racje komukolwiek? Jeździj jak chcesz czy lubisz i tyle. A najlepiej sprzedaj tego fajera jak planujesz i kup coś w Vce to będziesz zadowolony ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Jak dla mnie jazda na filmiku ma zły wpływ na życie kierowcy. Ślepe winkle, zbyt niskíe obroty.W razie 'w' można zadławić moto. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) V12, po co próbujesz udowadniać swoje racje komukolwiek? Jeździj jak chcesz czy lubisz i tyle. A najlepiej sprzedaj tego fajera jak planujesz i kup coś w Vce to będziesz zadowolony ;)Ja tylko dyskutuje Ja lubię kręcić ale Polsce nie ma gdzie bo idioci i zwierzęta na drogach o nawierzchni nawet nie watro wspominaćNawet jak miałem F3 też nie ma gdzie jej bezpiecznie odkręcić Edytowane 23 Maja 2014 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 To chyba po innych drogach jeździmy. Jedyną przeszkodą są tajniacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 A taki typ jazdy ma negatywny wpływ??? ma i to duży ale lanserom nie da się tego wytłumaczyć, ten kierowca motocykla powinien wrócić do modelu CBR125 i uwawżać aby go nie sponiewierał na winklach :banghead: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Ja lubię kręcić ale Polsce nie ma gdzie bo idioci i zwierzęta na drogach o nawierzchni nawet nie watro wspominaćNawet jak miałem F3 też nie ma gdzie jej bezpiecznie odkręcić W takim razie po co kupować ponad 100-konny motocykl, jak nie ma gdzie go wykorzystać? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 W takim razie po co kupować ponad 100-konny motocykl, jak nie ma gdzie go wykorzystać? W takim razie po co kupować ponad 100-konny motocykl, jak nie ma gdzie go wykorzystać? Dla lansu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Jakbym mial jechac z takim gosciem jako plecak to bym chyba zawalu dostal. :biggrin: Edytowane 23 Maja 2014 przez danielpotas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 A taki typ jazdy ma negatywny wpływ??? Óczy sie chop , no co ... :D Wkońcu pierwsze moto :D Pieca to może nie zarżnie ale zmieniacz i skrzynię bardzo prędko . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 W takim razie po co kupować ponad 100-konny motocykl, jak nie ma gdzie go wykorzystać?A po co ludzie kupują Ferrari i jeźdzą po ulicach ?? Pomijając technikę jazdy i zmianę biegów na filmieNa ktorym biegu powinna odbywać się jazda z taka prędkością ?? Na 2 ??pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 chyba masz fabryczny komin co? Piękna kultura pracy silnika. Od kilku sezonów jeżdżę Suzuki, i takie melodie już nie dla mnie:(Silnikowi nie ma prawa się nic stać, Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 A po co ludzie kupują Ferrari i jeźdzą po ulicach ?? Pomijając technikę jazdy i zmianę biegów na filmieNa ktorym biegu powinna odbywać się jazda z taka prędkością ?? Na 2 ??pozdrDla tego przypadku to 2 , na jedynce mógły sie wyebać albo nadwyręzyć nadgarstki od szarpania. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi