shd Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Nie, jedynie średnia z obu przejazdów musi wynosić >= 30km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
botar Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 No nie. Wystarczy, że tylko dla jednego z dwóch przejazdów średnia prędkość wyniesie >= 30 km/h. Drugi może być przejechany wolniej, i nie liczy się wspólnej średniej z obu przejazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek-AM Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Każdy inne zdanie :O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Zrób dwa dobrze i bedzie po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shd Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Na początku zrozumiałem instruktora tak jak botar ( że wystarczy jeden ). Później gdy dopytałem wyraźnie mi powiedziano "średnia z obu przejazdów". Szczerze mówiąc sam nie wiem które jest poprawne, także może warto by jeszcze poszukać informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
botar Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Informacje na ten temat są m.in. pod linkiem, który podał Monter (wystarczy jeden przejazd >= 30 km/h): "Sposób wykonania zadania:a) średnia prędkość 1 przejazdu nie może być mniejsza niż 30 km/h,b) przejazdy muszą odbywać się na 2 lub 3 bieguc) niepodpieranie się nogami,d) nienajeżdżanie na linie wyznaczające zadania egzaminacyjne,e) niepotrącanie pachołków" Te same informacje na stronach WORD: http://www.word.wroc.pl/download/2013_poradniki/egzpraktyczny_a.pdfNo i to samo powiedział mi w zeszłym roku egzaminator w WORD Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YamahaFANN Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Hej! niedlugo podchodze do egzaminu praktycznego kat A... i mam pytanie, czy predkosci w slalomie szybkim to srednia 30km/h? moj instruktor ciagle mi mowi ze przy wjezdzie i wyjezdzie powinnienem miec 30 a znowu inni mowia ze mozna wjechac np 27/28 czy nawet wolniej a nadrobic na ostatniej bramce aby srednia wyszla 30... to jak to z tym jest????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kal800 Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 musisz wjechać i wyjechać ponad 30. to jest najprostsze zadanie na placu generalnie - trzeba tylko uważać, żeby nie wjechać za szybko, bo wylatujesz na ostatniej bramce. ja to tak robię, że wjeżdżam przy około 34-36, odpuszczam gaz i po minięciu ostatniej bramki odkręcam manetkę do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 ... wjeżdżam przy około 34-36, odpuszczam gaz i po minięciu ostatniej bramki odkręcam manetkę do końca. To, ze Ty robisz to blednie nie znaczy, ze ma tak robic kazdy. Predkosc przejazdu ma byc stala ! :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lago Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 ogólnie ma być średnia 30 km/hprzejazd ze stałą prędkością to przejazd idealny - mi sie nigdy nie udałoniestety w szkołach uczą wolnego wjazdu i odkręcania na wyjeździe lub inne wariacje w temacie - i tą metodą zaliczyłem próby egzaminowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YamahaFANN Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 czyli moge wjechac 29 a wyjechac 32 np bo srednia to i tak 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 czyli moge wjechac 29 a wyjechac 32 np bo srednia to i tak 30...Masz instruktora? Ustawowo średnia prędkość jednego z przejazdów nie może być mniejsza niż 30 km/h. Tyle. Resztę powinien Ci wytłumaczyć ktoś na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi919 Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Wątpię żeby egzaminator stał z suszarką i sprawdzał czy będziesz jechać 29 czy moze 30... Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YamahaFANN Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 arczi wyobraz sobie ze jakis czas temu chlopak ktory zdawal w wordzie tam gdzie ja bede teraz zdawac jadac 29km/h nie zdal egzaminu... skurwysynstwo ale coz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_tomasz Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 wg przepisów (fragment):Sposób wykonania zadania:a) średnia prędkość jednego z przejazdów nie może być mniejsza niż 30 km/h, – nie dotyczy kategorii AMb) przejazdy muszą odbywać się na 2 lub 3 biegu – nie dotyczy kategorii AM. Powinny być 2 punkty pomiaru w obydwu bramkach (wjazdowa i wyjazdowa) i średnia prędkość między nimi ma być nie mniejsza niż 30km/h. Odległość między bramkami wynosi dokładnie 28 metrów, co daje nam czas przejazdu nie większy niż ~3,36 s.Nie ma znaczenia jakimi prędkościami będziesz wjeżdżał czy wyjeżdżał. Wg przepisów liczy się średnia prędkość całego przejazdu liczona jak powyżej.Do sprawdzenia poprawności wystarczy tak na prawdę stoper :) W niektórych WORD-ach troszkę to zmieniają i błędnie sprawdzają "suszarką" prędkość na bramce wjazdowej i na wyjazdowej i robią z tego średnią arytmetyczną. Jest to błędne ale czasami słyszałem, że tak robią. Dlaczego błędne ? Bo wystarczy wjechać 30km/h, zatrzymać się, zjeść obiad i wyjechać również 30km/h i teoretycznie egzamin zdany. Założeniem tego zadania (jak gdzieś kiedyś na początku opisywali ale nie zawarli tego w przepisie) była jazda ze stałą prędkością i taki przejazd najwięcej daje kursantom, ale zdecydowanie większość szkół poszła na łatwiznę dla kursanta i wymyśliła inny sposób pokonania tego zadania czyli wjazd z większą prędkością, odpuszczenie gazu i pełen but na koniec.Wg przepisów obydwa przejazdy jeżeli mieszczą się we wspomnianym czasie skutkują wynikiem pozytywnym tego zadania. Cytuj Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi