Skocz do zawartości

jaki motocykl po PC25 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

wbrew temu co pisała część z Was szczęśliwie przejeździłem 2 sezony ucząc sie panowania nad pierwszym motocyklem (CBR600F2) ale doszedłem do wniosku, że ceberka to nie sprzęt dla mnie. Dlaczego? żeby czerpać przyjemność z jazdy, trzeba kręcić wysoko, czyli jeździć wg mnie niebiezpiecznie (nadal nie na moje umiejętności) czyli przyjemność z jazdy wynosi 25%. Wolę coś spokojniejszego i chyba nieco bardziej uniwersalnego. No i teraz pytanie. Co byście polecili w rozsądnych pieniadzach ok 5-10tys, żeby spełniało oczekiwania:

- mało awaryjny (najchętniej na pełnym wtrysku, żeby problemów z odpalaniem/zalewaniem nie było)

- najchętniej naked/sport > stylistycznie najbardziej podchodzi mi Bandit w wersji N, ale...

- ...za silniki R4 dziękuję (dźwięk silnika mi nie pasują, wolę coś z większym rezonansem akustycznym:) )

- moc od niskich obrotów

- bardziej wyprostowana pozycja niż w dotychczasowej pc25

- w miarę zwrotny (najczęściej jeżdżę po mieście)

- koszty tankowania nie grają roli

Może jakiś Triumph, VTR, VFR, jakieś inne pomysły?

Gość komandosek

No i widzisz, mieliśmy rację, sam przyznajesz, że się nie nauczyłeś. To może rower? :P

Tak bardziej serio, to vfr nie jest za dobrym pomysłem, bo dużo mocy ma cały czas, jeździ się nim mniej wiecej tak jak bardzo mocnym dieslem. Do tego jest cieżka i manewrowanie wymaga wprawy.

Shinigami podał bardzo dobre propozycje i chyba warte rozważenia?

Może warto też rozważyć xj6, mimo, ze to r4 i ledwo slychać że jest odpalona, to jeździ się nią bajecznie łatwo i przyjemnie. Bylem nim zachwycony. Świetny motocykl do szybkiej, sprawnej jazdy po mieście i okolicach

O Panie XJ6 to i ja dobrze wspominam. Cicha jak skuterek i równy cug jak lyter czysta. Można wyrwać za rozsądne pieniądze, z czachą, bez albo pełna owiewka. Z manewrowości to niewiele pamiętam ale przesiadłem się bezpośrednio z DT80 i szybko dostosowałem się.

Trypel. :P jednak ta trójka to ma fajny moment...

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Ale jaki to naked z burgmana? I czy nazwałbyś taki rozstaw osi zwrotnym? fakt, do miasta toto jest bardzo praktyczne....

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals