Limo Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Przecież napisał, co robił... Chciałem raczej naprowadzić na to, ale po obejrzeniu filmiku stwierdzam że to i tak bez sensu. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 jest opcja: allegro itdkompletny silnik to kasa ok. 1000 zeta Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 To łupanie pod koniec filmu to panewka . Niech sobie autor reszte dośpiewa . XJ-ty dziwnie brzmią , ale to jest orkiestra ;) . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piniorg80 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 To Łupanie pod koniec filmu to mi sie wydaje że koszyk, bo z prawej strony. Jak sie odkreci korek wlewu oleju to jescze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 To Łupanie pod koniec filmu to mi sie wydaje że koszyk, bo z prawej strony. Jak sie odkreci korek wlewu oleju to jescze gorzej.a mi się wydaje, że zamiast zgadywać czy kręcić drugi odcinek tego serialu to wypada spuścić olej i opisać co w nim znalazłeś :banghead: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin7888 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Po pierwsze gdyby to była panewka to chyba by się zapalało smarowanie bo jak tak panewka wali to ciśnienie oleju będzie słabsze a to zazwyczaj lampka sygnalizuje ja bym bardziej stawiał na luz na sworzniu tłoka,i wszystkie objawy i te z opisu i te z filmiku mi pod to podchodzą, stuki w górnej części silnika jakby z głowicy i tylko po wkręceniu silnika na obroty,ewentualnie lecz mało prawdopodobne wyrobiony wałek rozrządu druga opcja ma jeden plus nie trzeba ściągać czapki żeby to stwierdzić, miałem podobny przypadek w xl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 co nie zmienia faktu ze silnik na zlom sie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin7888 Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Ja bym powiedział że raczej do naprawy ale jeśli ktoś wychodzi z założenia że takich rzeczy się nie naprawia to albo jest nie poważny albo ma dużo kasy, nie jest to aż tak skomplikowana naprawa jak się wydaje i przy odrobinie talentu i wiedzy z zakresu mechaniki można sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Ja bym powiedział że raczej do naprawy ale jeśli ktoś wychodzi z założenia że takich rzeczy się nie naprawia to albo jest nie poważny albo ma dużo kasy, nie jest to aż tak skomplikowana naprawa jak się wydaje i przy odrobinie talentu i wiedzy z zakresu mechaniki można sobie z tym poradzić.Talent potrzebny jest w "Tańcu z gwiazdami" a wiedzy o konstrukcji tych silników jeszcze Ci sporo brakuje :banghead: .Zanim napiszesz ponownie zrób kilka silników tego typu i pochwal się ich przebiegami.Przyjmij do wiadomości, że do tego typu silników producent nie przewiduje nad wymiarowych panewek. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Po pierwsze gdyby to była panewka to chyba by się zapalało smarowanie bo jak tak panewka wali to ciśnienie oleju będzie słabsze a to zazwyczaj lampka sygnalizuje ja bym bardziej stawiał na luz na sworzniu tłoka,i wszystkie objawy i te z opisu i te z filmiku mi pod to podchodzą, stuki w górnej części silnika jakby z głowicy i tylko po wkręceniu silnika na obroty,ewentualnie lecz mało prawdopodobne wyrobiony wałek rozrządu druga opcja ma jeden plus nie trzeba ściągać czapki żeby to stwierdzić, miałem podobny przypadek w xlJak juz cisnienie oleju tak spada to panewką możesz się ogolić. To jest wstęp lub czyjaś robota z panewkami do samochodu które właśnie zaczęły odchodzić w niepamięć . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Silniki XJ 600 mają tendencję do stukania dochodzącego z zaworów wydechowych, nawet przy poprawnym luzie.Ten typ tak ma. Możesz się przyzwyczaić, albo ustawić luz ciaśniej, w okolicach dolnej tolerancji. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzer Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) W 95% obstawiam na wałek rozrządu . W tulejce zrobił się nadmierny luz wałek wpada w wibracje i zaczyna "łomotac". Najcześciej dzwięk słyszany z lewej strony ponieważ tam wałek jest w samej tulejce bez zabepieczenia . Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Rodzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jakiej tulejce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Pawel obejrzales filmik z praca tego silnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Panewka i nie ma się co rozwodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi