Skocz do zawarto艣ci

Suzuki GSX-R 600 od K6 vs. Honda CBR 600 RR PC40 ? Wady i zalety?

Rekomendowane odpowiedzi

Przed sezonem czas na wyb贸r nowego moto.

Zastanawiam si臋 czy wybra膰 niezawodny silnik Hondy czy Suzuki GSX-R z kt贸rym nigdy nie mia艂em do czynienia?

hondacbr600rrpc402007-1.jpg vs. suzuki-gsx-r-600-k6-gsxr-1326257706.jpg

Zakup do 20 ty艣 z艂, rocznik od 2006, malowanie: dwa kolory, kt贸re wchodz膮 w gr臋 bia艂y lub czarny.

Yamahe R6 zostawiam na nast臋pne sezony. Kawasaki nie przypad艂o mi do gustu.

Co wed艂ug Was przemawia za jednym jak i za drugi moto ?

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Troche starszy gix (03-04 ? ) podobno by艂 bardziej jadowity , ale ploty tylko , nie je藕dzi艂em . Moze warto rozwa偶yc troche starszego i zostawic sobie drobne na dwa komplety opon - drogowy i torowy ;)

Kochany pami臋tniczku , w艂a艣nie spad艂 艣nieg . I dlatego postanowi艂em sobie kupi膰 nowy motocykl :D

Odno艣nik do komentarza

Je偶eli ma to by膰 K6, to pono膰 gix jest absolutnie najlepszym rozwi膮zaniem je偶eli chodzi o oddawanie mocy. Sam mia艂em podobny dylemat (mam nadal), ale skutecznie mi wybito z g艂owy Hond臋. Je偶eli p贸藕niejsze roczniki, to Honda owszem.

Niech si臋 lepsi wypowiedz膮, to mo偶e potwierdz膮.

Edytowane przez Sherman
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chodzi o wygl膮d jeden i drugi mega dobrze si臋 prezentuj膮. Byle by艂 czarny albo bia艂y :)

Przymierza艂em si臋 do obydwu my艣l臋, 偶e spoko. Pogoda na razie nie pozwala by przetestowa膰 st膮d te偶 m贸j post.

Prosz臋 o komentarze os贸b u偶ytkuj膮ce powy偶sze modele.

Odno艣nik do komentarza

Sam mam R6 wi臋c wypowiem swoje prywatne subiektywne zdanie o kwestii o kt贸rej sie nie dyskutuje - design.

Gix - okropny prz贸d (to centralne 艣wiat艂o) - reszta to poezja.

Sam je藕dzi艂em na Firebladzie 929 i na Gix 600 ale starszy rocznik jeszcze (1999 r.) wi臋c nie pomog臋.

Znajomy je藕dzi艂 na Hondzie 600 i Gix tyle 偶e 750 rocznik chyba 2007. Jego zdanie to Honda przyjazna, a Gix to zapie**ala...750 wydyma niejednego litra.

dodam jeszcze jedno

TO JEST MALOWANIE

http://www.moto-blog.pl/honda-cbr-600rr-2009/

mo偶e troszk臋 damskie, ale widzia艂em na 偶ywca ... kur...a jakie zajebiste.

Edytowane przez marcinrednose
Odno艣nik do komentarza

Te偶 szukam 600 na najbli偶szy sezon. Tyle, 偶e do 2006r, Jestem zdecydowany na Kawasaki 636 pono膰 najlepsze 600 z tych lat du偶o nie testowa艂em, ale silnik zdecydowanie mocniejszy ni偶 inne 600 z lat 2003-2006r. i bardzo dobre hamulce. Poza tym wiele nie mog臋 powiedzie膰 bo to by艂y kr贸tkie przeja偶d偶ki. Pisa艂em do ch艂opak贸w z Motormanii to g艂ownie za ich doradztwem zdecydowa艂em si臋 na Kaw臋. Ich zdaniem najlepsza jest w艂a艣nie Kawa i Gix, a Honde radzili sobie odpu艣ci膰 chyba, 偶e nowsze modele - dlaczego nie wiem nie uzasadnili... Ale im wierze ;)

Odno艣nik do komentarza

Mia艂em okazj臋 przejecha膰 sie Hond膮 CBR 600RR z 2007r. Niestety z okazji nie skorzysta艂em gdy偶 motocykl by艂 bez jakichkolwiek tablic rejestracyjnych. Wiec usiad艂em na niego, obejrzalem ze wszystkich stron i musz臋 powiedziec, 偶e pod wzgledem wagi motocykl jest genialny. 185kg z paliwem pod sam korek, takiego wyniku nie osiagaj膮 nawet najnowsze 600. Pozycja za kierownic膮 sportowa ale i wygodna. W mojej CBR F4i SPORT przy moich gabarytach (189cm, 104kg) do szybkiej jazdy szosowej kierownica by艂a zbyt wysoko a podno偶ki zbyt daleko wysuniete w prz贸d. Taka pasywna pozycja uniemozliwia艂a wygodne schownie sie za szyb膮. W CBR 600RR z 2007r ergonomia jest wysmienita i wszystko jest na swoim miejscu. Motocykl ma pono膰 rewelacyjny elektroniczny amortyzator skretu. Przy malej predkosci ca艂kowicie jest wy艂aczony a przy ostrej jezdzie stopniowo sie utwardza. Ciekawe jak to sprawdza sie w praktyce? Jesli jest tak jak pisz膮 to tylko takie amortyzatory skretu s膮 dla mnie do zaakceptowania. Uwierz sportowa 600 bez amortyzatora skretu jest jak Ferrari z przyczepk膮. Po prostu mimo potencja艂u silnika nie bedziesz m贸gl dolo偶y膰 do ognia bo mo偶e sie to skonczyc niesczesliwie. Natomiast zwyk艂y amortyzator skretu to udrek膮 przy maych predkosciach i slalomie miedzy samochodami w miescie.

Gdy bed臋 powraca膰 do sportowych 600 to bedzie to na 100% CBR 600 po 2007r.

Edytowane przez samolot

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...