KrzysiekZet31 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 tak to jest jak sie nie czyta forum yamahy...w weekend bede prawdopodobnie dywersja w lipsku, jak masz chec mozna sie styknac. jak cos to priw. Mialem 2 tyg urlopu stad moja nieuwaga :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZet31 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 HeyPanowie pytanko male, wczoraj kajtnolem sie fazerka (2005r) i o dziwo...! kolega mi mowi zebym biegow nie zmienial ze sprzeglem?! Jak jest z naszymi Jamaszkami?Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 HeyPanowie pytanko male, wczoraj kajtnolem sie fazerka (2005r) i o dziwo...! kolega mi mowi zebym biegow nie zmienial ze sprzeglem?! Jak jest z naszymi Jamaszkami?Krzysiek na Twoje pytanie znajdziesz odpowiedź w: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...20sprzęgła&st=0 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...20sprzęgła&st=0 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ów+bez+sprzęgła http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ów+bez+sprzęgła itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 HeyPanowie pytanko male, wczoraj kajtnolem sie fazerka (2005r) i o dziwo...! kolega mi mowi zebym biegow nie zmienial ze sprzeglem?! Jak jest z naszymi Jamaszkami?KrzysiekHeh, ciekawe ze o tym piszesz. Nie dalej jak w zeszlym tygodniu postanowilem sprawdzic jak to jest zmieniac biegi bez sprzegla w naszych xj-kach. Kilka razy tak zmienillem, oczywiscie w gore, i o dziwo biegi wskakiwaly bardzo latwo, cicho, szybko, jak w maslo. Bylem bardzo zadowolony. Ale potem stanolem na swiatlach i zaczely sie klopoty. Najpierw nie moglem wrzucic luzu. Udalo mi sie zrzucic do dwojki, oczywiscie ze sprzeglem, ale luz nie chcial wskoczyc. Zapalilo sie zielone wiec zeby nie blokowac ruchu postanowilem ruszyc z dwojki. Zaczalem wysprzeglac i jak cos nie gruchotnie w skrzyni!! Wcisnalem ponownie sprzeglo, dopiero wtedy wskoczyl luz, potem jedynka i ruszylem. Ale chyba dam sobie spokoj z eksperymentowaniem :icon_rolleyes:. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZet31 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Heh, ciekawe ze o tym piszesz. Nie dalej jak w zeszlym tygodniu postanowilem sprawdzic jak to jest zmieniac biegi bez sprzegla w naszych xj-kach. Kilka razy tak zmienillem, oczywiscie w gore, i o dziwo biegi wskakiwaly bardzo latwo, cicho, szybko, jak w maslo. Bylem bardzo zadowolony. Ale potem stanolem na swiatlach i zaczely sie klopoty. Najpierw nie moglem wrzucic luzu. Udalo mi sie zrzucic do dwojki, oczywiscie ze sprzeglem, ale luz nie chcial wskoczyc. Zapalilo sie zielone wiec zeby nie blokowac ruchu postanowilem ruszyc z dwojki. Zaczalem wysprzeglac i jak cos nie gruchotnie w skrzyni!! Wcisnalem ponownie sprzeglo, dopiero wtedy wskoczyl luz, potem jedynka i ruszylem. Ale chyba dam sobie spokoj z eksperymentowaniem :icon_rolleyes:. Doczytalem troche m.in. to co TomaszB zlinkowal i nie rozstaje sie ze sprzeglem :biggrin: wole klamke wciskac niz za chwile skrzynie "regenerowac" :flesje:, zreszta uzywajac sprzegla tez mozna pieknie i szybko zmieniac biegiTakze zostaje przy sprzegle :banghead: Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam Czy ktos przerabial kwestie kasownia luzu na monocrossie?? Chcialem zrobic wywiad gdzie lezy przyczyna luzu ale bez sciagniecia kolektorow nie ma na to szans, a uszczlek na wymiane pod kolektor nie mam (na starych zakladac nie bardzo pasuje). http://img511.imageshack.us/my.php?image=pdr0036bh9.jpg Moge stwierdzic jedynie, ze luz wystepuje w okolicy numerku 24. Moje pytania sa takie: czy wymiana wlasnie tulejek 24 zalatwi sparawe?? Czy tez musze rowniez wymienic elelment 23?? Tulejku 24 sa gumowe?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZet31 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Heyzadam moze glupie pytanie, ale czy xjtka 93' to kola ma aluminiowe czy staloweKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Heyzadam moze glupie pytanie, ale czy xjtka 93' to kola ma aluminiowe czy staloweKrzysiek czemu głupie?Możesz troszkę uskubać śrubokretem:):biggrin:Hallu felga - tak jak i w starszych XJ-tach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZet31 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 czemu głupie?Możesz troszkę uskubać śrubokretem:):buttrock:Hallu felga - tak jak i w starszych XJ-tach. Pozdrawiam Oks, dzieki za odpowiedzTo ja sobie siekne polerke na przyszly sezon, ktos juz robil to? teraz o naszych "slodkich" drogowcacho malo nie mialem szlifa w weekend, wyskoczylem z zona na przejazdzke, znana mi bardzo dobrze trasa a przynajmniej tak bylo do soboty, na 90> zakrecie polatali koleiny i... oczywiscie posypali zwirkiem...jama uciekla mi strasznie ale bylo troche "niepozwirowanej" drogi i udalo sie wyjsc calo.... nieprzyjemne uczucie tym bardziej, ze jeden slad na przedramieniu mam po takiej wywrotce i na razie wystarczy! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jak lubisz jeździć a nie tylko patrzyć na moto to zastanów się nad polerką czy skóra warta jest wyprawki. Było parę tematów na forum o tym i ci którzy przeszli przez mękę polerki twierdzili że efekty co prawda świetne to szybko schodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 czemu głupie?Możesz troszkę uskubać śrubokretem:):)Hallu felga - tak jak i w starszych XJ-tach. Pozdrawiam A nie latwiej magnesem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A nie latwiej magnesem? Nie każdy ma magnez w garażu :buttrock: A śrubokręt zawsze sie jakis znajdzie. Zbig widzę,że rozstałes się z XJ-tką ;) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Leon, nie sciemniaj bo ty tez chcesz sie rozstac :buttrock:. Co masz w planach po xj? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Leon, nie sciemniaj bo ty tez chcesz sie rozstac :P. Co masz w planach po xj? Jaaa??????? ;) Miałem chwilowy kryzys finansowy. Na szczęscie szybko odszedł w niepamieć :)Chodziałem wkur.. jak tylko pomyślałem o tym! Kurka taki motocykl - nowe oponki, połowa bebechów w silniku, hamulce itp... Musiałbym z 7 tys krzyknąć :) :P Xj-tka juz nie jest do sprzedania!! Widziałem jak oglądałes ogłoszenie w giełdzie... Ty niedobry! :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Noo!! To masz szczescie :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi