a_rtu_r Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 No to prawda, na tym chyba polega aukcja:)Liczyłem, że "dziać" się zacznie, pod koniec aukcji, a nie na 3 dni przed. :/Licze tylko, że ludzie nie są tak bardzo zainteresowani i 150 to ich max:) 150 to nie jest max - bo już jest 151;/ Do tego, pisałem do Sprzedającego i on znalazł firmę kurierską, która za 199 euro przywiezie mi silnik. Myślicie, że w Polsce zrobią to taniej? Silnik trzeba odebrać od Sprzedajacego i mi przywieść. Za 800 zł w ostateczności to mogę jechać samochodem do Niemiec, ale wolałbym tego kuriera.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Jasne, 200 euro to dam, bez problemowo:) Bo nawet w Polsce nie znajdę taniej:) A znacie jakąś firmę kurierską, lub macie znajomego który jeździ do Niemiec i mógłby mi to przywieść? Oczywiście nie za darmo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) Znalazłem gościa, który ma silnik do FZR 1000 - model 2le, czyli taki jak mi potrzeba. Jest tylko mały szkopuł, bo nie ma 2. No i za 400 mi go sprzeda. Lepiej kupić ten z Polski z tą nie działającą 2 i przełożyć? Czy lepiej kupić ten niemiecki, droższy o wiele.? Naprawdę teraz nie wiem, co zrobić?:P Dorzucam zdjęcia wysłane mi przez sprzedającego: http://imageshack.us/photo/my-images/10/dscf4228fo.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/99/dscf4229v.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/141/dscf4230o.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/59/dscf4231b.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/214/dscf4233x.jpg/ Edytowane 16 Lutego 2012 przez a_rtu_r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Szarowski Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 nic Ci z zajechanego polskiego silnika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 za 9.000 pln moj z hayabusy ci sprzedam :) powaznie :) chcesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) Bądźcie poważni w granicach możliwości:) Warto czy nie kupić ten polski, przecież nie musi być zajechany? Ten niemiecki kosztuje już 150 euro - dojdzie do 200 lub więcej, do tego ok 150 przesyłka i spawanie tego uchwytu ok 100 zł. Razem 1500 zł. A ten w Polsce o wiele mniej. Dzięki za ten silnik od Hayabusy, ale mocowanie nie te:) I nie da rady założyć. Edytowane 16 Lutego 2012 przez a_rtu_r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrletter Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Nie wiem jak Ty uważasz ale ja bym chwilkę wstrzymał i poczekał na okazję w Polsce. Ja tez mam FZR 1000 z 94 i tez mam stuki (temat wyżej lub niżej od ciebie) tylko podejrzewam cos ze sprzegłem bo ja motorem z tym stukiem przejechałem ze 2 tysiaki i nic tak wiec stawiam ze to nie są panewki. Pozatym moto pali jeździ mocy nie brakuje. Ale do tematu. Jak byłem przestrachany ze to paneki tez szukałem zasteczego pieca i na alledorgo przynajmniej kilka razy widziałem okazje. Np z okolic Gdańska był jeżdzący FZR 1000 przerobiony na jakiegos streeta jeżdzący chyba bez kwitów i licytacja za cały leciała od 900 zl, Poczekaj jak zobaczysz cos na części dzwon. Często ktos sprzedaje np. błotnik a w opisie ma ze posiada również silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 W tej sytuacji, gościu sprzedaje cały motocykla na części i właśnie sprzedaje bak i coś tam, więc postanowiłem zadzwonić. I od słowa do słowa okazało się, że ma ten silnik który potrzebuje. Niedaleko Leżajska, także mogę osobiście podjechać, bo nie mam daleko i zobaczyć. Niestety silnik jest tylko w łódce. Gdyby założył mu filltr powietrza i zalał trochę benzyny, to myślicie że by odpalił? Daje gwarancję na silnik, tylko ten drugi bieg. Z jego opowiadania wygląda to tak. Motocykl odpala, wrzuca 1 bieg i jedzie. Wkręca się na obroty i działa. Ale kiedy wrzuca 2 bieg, motocykl przerywa (co to znaczy przerywa, on definiował tak - na początku wkręci się spokojnie do 7 tys, więcej nie, ale potem maksymalne wkręcenie go na 2 biegu to 3 tys) Potem wrzuca 3 i motocykl jedzie bez problemowo, tak samo na 4 i 5 biegu. Wyżej są zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 lepiej kupić jeden a porządny silnik niż się w gównie babrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Z jego opowiadania wygląda to tak. Motocykl odpala, wrzuca 1 bieg i jedzie. Wkręca się na obroty i działa. Ale kiedy wrzuca 2 bieg, motocykl przerywa (co to znaczy przerywa, on definiował tak - na początku wkręci się spokojnie do 7 tys, więcej nie, ale potem maksymalne wkręcenie go na 2 biegu to 3 tys) Potem wrzuca 3 i motocykl jedzie bez problemowo, tak samo na 4 i 5 biegu. To nie wygląda na skrzynię. Gdyby drugi bieg był walnięty to prostu wypadałby przy wyższych obrotach i wpadałby luz. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 To co to może być? Jak nie skrzynia?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) Co ma skrzynia do przerywania silnika, gość ci jakieś bajki opowiada. Lepiej nie kupuj tego złoma no chyba że zbierasz aluminium. Edytowane 16 Lutego 2012 przez rafael Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) No macie racje, ale dzieje się to tylko na 2 biegu? Czemu nie na wszystkich? Może cała skrzynia jest do wymiany? Czytałem na jakimś forum, że gościu miał podobne problemy z cbr 600. http://www.motocykle.slask.pl/index.php?/topic/121200-cbr-600-f4-przerywa-na-drugim-biegu/ Edytowane 16 Lutego 2012 przez a_rtu_r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 To skrzynia.Nie moze wkrecic dwojki wyzej bo wypada.Sprzegla klowe podciete, ale jeszcze troszke trzymaja.Wiesz ile naprawa tego problemu kosztuje ?Potem bedziesz szukal drugiej skrzyni i tak w kolko.Ile ty masz lat ?Jeszcze nie wiesz ze lepiej zaplacic drozej i miec spokoj niz robic kolejny remont ?No chyba ze przelozysz skrzynie ze swojego silnika i ona akurat jeszcze jest dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Dzięki za pomoc. Moja skrzynia w mojej starej FZR 1000 jest w dobrym stanie. Biegi działają. Ale inny problem, u mnie na silniku pisze 2LE, natomiast na tym silniku 2GH - będą pasowały czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi