m_fiolek Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Interesuje mnie jak często jeździcie i jakie pokonujecie dystanse swoimi motorkami (miesięcznie, tygodniowo, rocznie - bez znaczenia), ewentualnie ile czasu spędzacie na endurzeniu. Głównie chodzi mi o hard enduro typu WR, EXC, czy DR-Z. Nie wszystkie te motorki mają liczniki przebiegu a te które mają nie zawsze pokazują prawdę podczas kupowania. Chciałbym ustalić taki średni roczny przebieg dla hard enduro. Będzie to na pewno bardzo przydatne podczas kupna nieznanego moto, bo nie wszyscy chyba robią 500 km rocznie :icon_razz: Są tacy, co jeżdzą tylko w niedzielę raz na miesiąc, a są też tacy co potrafią zrobić 10 tys. km rocznie. Ja co prawda nie mam harda, tylko zwykłe potulne enduro, ale robię około 300 km miesięcznie przez 7 miechów. Później jak się robi bardzo zimno jeżdżę sporadycznie, co daje około 2500 km rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 od 1 sierpnia do dzisiaj w moim exc 400 wskoczyło 1150km +/- 50km Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ostatni sezon coś nieco ponad 4tyś. km w tym sezonie jeśli pogoda dopisze będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ponad 3000km w tym sezonie, dodam że teren ciężki wręcz trialowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo78 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam.W sumie od początku tego roku,to około 3000km,Dwie zjedzone opony tył,i z pięć wymian oleju(nie zawsze z filtrem :icon_rolleyes: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Na DT 125 przez 3 miesiące ponad 3 tyś km. 50 na 50 jazda codzienna i teren. Jak by było więcej kasy na paliwo to wynik byłby większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) każdy wypad min 80 km chociaż ten sezon jest jakiś nieudany , pogoda i zdrowie zrobiły swoje Edytowane 18 Października 2010 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 KTM EXC 200 wyjazdy raz na dwa tygodnie po 100km byłoby wiecej ale ekipa sie posypała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersorok Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) :crossy: Edytowane 19 Października 2010 przez pitersorok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Wypady 70-90km raz w tygodniu Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walek804 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 w tym roku nie całe 3500km większość z tego to ogólnie teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 trudno powiedzieć największa zajawka była na mtx80c pierwsze enduro wiadomo, codziennie wiosną (nawet nieraz jak lało ), codziennie latem, 2-3 wypady na tydzień zimą. 12 miechów w roku :D niestety licznik km nie działał więc nie wiem ile zrobiłem dt 80,wiosna i latem weekend od switu do nocy z przerwą na obiad+ jakieś 2-3 razy w tygodniu teraz crm ofkorz licznik przebiegu nie działa :D ale raczej co weekend 2 duże wypady o różnej ilości kilometrów średnio 40km w obie strony dojazd plus latanie po jakimś miejscu, ostatnie dni szukaliśmy fajnych miejsc w okolicach łodzi to było pare wypadów 120km i więcej w obie strony :D chociaż ten sezon jest jakiś nieudany , pogoda i zdrowie zrobiły swoje niestety :icon_rolleyes: najpierw strasznie długa zima, później niekończące sie ulewy i burze (akurat do powodzi nic nie mam dt była wysoka głęboko można było wjechać :icon_twisted: ) raptem czerwiec był ciepły i 3/4 lipca (bo ostatni tydzień lało non stop) Sierpień lało, wrzesień też nie rozpieszczał, mamy październik i u mnie zapowiadają śnieg :icon_rolleyes: Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba9121 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Ja na dr od lipca zrobiłem około 1tyś.km byłoby więcej jak by była tańsza benzyna :biggrin: Cytuj Sprzedam DR 350! http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr-350-CID5-ID1WKBx.html#a6deb9354f;r:;s: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) Ja pojechałem 2700km, 90% teren, lasy, pola, bagna, ostatnio nawet tor, moze jeszcze z 500km pojade, bo w terenie wcale nie jest zimno, wystarczy parę nieudanych podjazdów i juz jest ciepło, sezon kończę bez awarii, bez powazniejszych dzwonów, ogólnie było zajebiście, oby zima była lekka i krótka Edytowane 19 Października 2010 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 No ja w tym sezonie to cienko bo ok 60 mth godzin głownie tor ale było tez trochę endurowania i 6 rund PP cross country. Sezon dla mnie niestety się narazie zakończył bo na ostatnim treningu pękła mi rama :S a nie mam teraz jakoś czasu żeby się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi