Szymon_R6 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 ok, dziekuje za info.... o to mi chodzilo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ta? Z OC dostajesz pieniądze Ty, czy osoba, która jest przez Ciebie poszkodowana? OC bierze się u najtańszego "agenta". Aha, czyli masz innych w dupie, ważne aby Tobie było dobrze. Wspaniałe podejście stary :) Niech inny też przyoszczędzi te 50 zł i staranuje Twoje moto na parkingu a potem bujaj się z jakimś nieznanym TU. Moralność Kalego :) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jego moralność na nic sie nie zda, on wybuli dodatkowo 40zł, a przeciętny Kowalski weźmie to za 80zł. Ja też bym wybrał to tańsze. No chyba, że jest to jedno placówkowa firma aka "Krzak". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 No chyba, że jest to jedno placówkowa firma aka "Krzak". bez znaczenia, w takim przypadku jest fundusz gwarancyjny jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Aha, czyli masz innych w dupie, ważne aby Tobie było dobrze. Wspaniałe podejście stary :) Niech inny też przyoszczędzi te 50 zł i staranuje Twoje moto na parkingu a potem bujaj się z jakimś nieznanym TU. Moralność Kalego :) Twierdzisz tak, jakby najtańsze TU miało poprostu poszkodowanym nie wypłacać z polis OC. Tyle się słyszy np o bataliach z directami typu Link4, ale bądźmy rozsądni. Zrobię komuś szkodę to kasę dostanie. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zrobię komuś szkodę to kasę dostanie. Obym nie musiał tego testować ;D Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Obym nie musiał tego testować ;D Strzeż się. będę w Wafce na Expo w lutym, to Cię rozjadę :wink: Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytexo Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 :icon_arrow: Pewnie każdy z nas nie raz się zastanawiał jaki byłby koszt AC do naszego moto i czy rzeczywiście by się przydało. Pytanie w waszą stronę jakie czy wiecie jakie mogą być koszty takiego interesu uwzględniając wartość moto i ilość zniżek (może przykłady) i przede wszystkim może wiecie jak to się rozgrywa po wypadku, jak wtedy jest strata wyceniana, czy są specjalne warsztaty polecane przez ubezpieczalnie dla moto. I jeszcze jedna sprawa, tak mi przyszlo do glowy ze skoro przytrzemy aerograf wart np. 2000 zł na motorku wartym 4000 zł jak go wyceni rzeczoznawca?? Jeśli macie jakieś info jak w temacie piszcie!! SZEROKOŚCI :buttrock: Cytuj LAKIERNICTWO MOTOCYKLOWE - 889 423 626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 :icon_arrow: Pewnie każdy z nas nie raz się zastanawiał jaki byłby koszt AC do naszego moto i czy rzeczywiście by się przydało. Pytanie w waszą stronę jakie czy wiecie jakie mogą być koszty takiego interesu uwzględniając wartość moto i ilość zniżek (może przykłady) i przede wszystkim może wiecie jak to się rozgrywa po wypadku, jak wtedy jest strata wyceniana, czy są specjalne warsztaty polecane przez ubezpieczalnie dla moto. I jeszcze jedna sprawa, tak mi przyszlo do glowy ze skoro przytrzemy aerograf wart np. 2000 zł na motorku wartym 4000 zł jak go wyceni rzeczoznawca?? Jeśli macie jakieś info jak w temacie piszcie!! SZEROKOŚCI :buttrock: Rzeczoznawcy wyceniają na podstawie części zamiennych więc zapomnij o tym że moto będziesz robił w serwisie. Roboczogodziny są też z reguły zaniżone. Po bęcce najlepiej zaprowadzić do mechanika i tam się umówić z rzeczoznawcą na oględziny. Dobrze zagadać z mechanikiem i ogólnie jest cacy. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spili gonzales Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jak masz AC to możesz się rozliczyć bezgotówkowo :biggrin: oddajesz moto do serwisu i oni wysyłają fakturę do ubezpieczyciela a jak się panu rzeczoznawcy nie podoba to jego problem trzeba być twardym ! jak rzeczoznawca chce coś zaniżyć i jakiś zamiennik zamiast oryginału wylicza jako część naprawcza to należny podsunąć mu pisemko że jeżeli zginiesz bo ta część nie oryginalna nawaliła to ubezpieczalnia ponosi pełną odpowiedzialność za to ! i wtedy pan proponuje z reguły rozliczenie bezgotówkowe :) przerabiałem osobiście na samochodzie ale myślę że z motocyklem będzie podobnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jak masz AC to możesz się rozliczyć bezgotówkowo :biggrin: oddajesz moto do serwisu i oni wysyłają fakturę do ubezpieczyciela a jak się panu rzeczoznawcy nie podoba to jego problem trzeba być twardym ! jak rzeczoznawca chce coś zaniżyć i jakiś zamiennik zamiast oryginału wylicza jako część naprawcza to należny podsunąć mu pisemko że jeżeli zginiesz bo ta część nie oryginalna nawaliła to ubezpieczalnia ponosi pełną odpowiedzialność za to ! i wtedy pan proponuje z reguły rozliczenie bezgotówkowe :) przerabiałem osobiście na samochodzie ale myślę że z motocyklem będzie podobnie :) A to ciekawe podejście, w sumie można z gnojami wojować, ale jak się chce sprawę szybko i bezbolesnie załatwić to najlepiej brać kasę (ile się da :]) i spierdzielać do innej ubezpieczalni :biggrin: Przy oględzinach trzeba być twardym i to my musimy rozdawać karty, dlatego dobrze mieć po swojej stronie mechanika, który nie da sobie wcisnąć kitu :cool: A jak rzeczoznawca zaczyna lawirować i zwodzić to w tube go :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostdooog Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jak już było pisane w innym temacie, jeśli chodzi o AC to jedną z lepszych ofert (jak nie najlepszą) ma Allianz. ja za swoje moto od wartości 17k płacę z maksem zniżek ok. 1000 pln, inne firmy mają CHORE ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alekx Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Próbowałem wykupić AC w ubiegłym roku. Wartość motoru 12 tys. zł, pracownik PZU wyliczył mi koszt ubezpieczenia na 3 tys. zł. W tym samym czasie za samochód wart ok. 20 tys. zapłaciłem za cały pakiet, tj. OC, AC i NW ok. 1.5 tys. Inne firmy lub pośrednicy w moim mieście nie chcieli motocykla ubezpieczyć. Co do przydatności z pozoru rzecz zupełnie zbędna, ale w przypadku nieszczęścia warto coś takiego mieć. Szkoda niestety, że ceny są zaporowe. A może w tym roku coś się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jak masz AC to możesz się rozliczyć bezgotówkowo biggrin.gif oddajesz moto do serwisu i oni wysyłają fakturę do ubezpieczyciela a jak się panu rzeczoznawcy nie podoba to jego problem trzeba być twardym Z tym to nie tak do końca, bo jeśli szkoda jest większa niż 70% to kasacja, a jak kasacja to wypłacają Ci wartość rynkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwierZ Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jak już było pisane w innym temacie, jeśli chodzi o AC to jedną z lepszych ofert (jak nie najlepszą) ma Allianz. ja za swoje moto od wartości 17k płacę z maksem zniżek ok. 1000 pln, inne firmy mają CHORE ceny... a jak jest z wypłatami w tym Allianz ? bo słyszałem (doświadczenie znajomych i ich znajomych w przypadku aut), że tak łatwo nie jest, że mimo iż się należało to zablokowali i dopiero przez prawnika dało się odzyskać, a jeden kto pracował dla nich to nawet powiedział, że oni tak mają odgórnie nie wypłacać, dopiero jak ktoś z prawnikiem przychodzi to wypłacają, a jak wiadomo większość daje sobie spokój więc kasa zostaje w Allianzie i tak sobie na tym zarabiają i dają niskie stawki. Tak słyszałem i przydałoby się, żeby tu ktoś opisał jak to jest z wypłacaniem w Allianzie czy niskie stawki przekładają się na "dobre" załatwianie. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi