jeszua Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 przenoszę do przepisów, tam są zapytania o achttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=26414&hl=http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=81270&hl=jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankes Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 ktm lc8adv allianz 2200 suma 27000 10% znizek...innych firm nie podam bo szkoda czasu, niektore dochodza nawet do 7000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Nie otwieram nowego tematu. Wie ktoś czy minicasco z PZU obejmuje motocykle?? W warunkach jest napisane "pojazdy osobowe" więc teoretycznie się łapie. Wprawdzie to tylko od kradzieży ale zawsze coś. Ubezpieczenie (na razie mam zwykłe AC od kradzieży którego już chyba nie ma)kończy mi się w październiku, w allianz liczy się dokładna data urodzenia więc mam zwyżkę za wiek-do 26lat(urodziny koniec grudnia), w pzu nie mam ale przy wartości 11000zł, z 30-40%zniżki stawka jest.....1900zł!!!!!!!!!Stąd moje pytanie o minicasco :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam, Na polu ubezpieczeń ciągłe zmiany i promocje więc zakładam nowy temat. Która firma najlepsza? Jakie koszty? Jakie są wasze doświadczenia w temacie? Dotychczas miałem Alianz i wziąłbym ponownie, ale przywalili mi taką stawkę, że THX. No to słucham... :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Kumpel w 2008 ubezpieczał w Allianz (znajomy agent powiedział mu o sporej zniżce na AC przy wykupie ubezpieczenia mieszkania). Obecnie pozostaje podzwonić i popytać w różnych firmach bo niestety on line na motocykl nie znalazłem żadnej oferty nawet na samo OC. Czasami nie warto kupować najtańszego ubezpieczenia AC bo później (przy ewentualnej szkodzie) może się okazać iż ubezpieczenie tego nie pokrywa lub jest szkoda całkowita i dostajemy jakieś grosze. Znam niestety różne przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam, Na polu ubezpieczeń ciągłe zmiany i promocje więc zakładam nowy temat. Która firma najlepsza? Jakie koszty? Jakie są wasze doświadczenia w temacie? Dotychczas miałem Alianz i wziąłbym ponownie, ale przywalili mi taką stawkę, że THX. No to słucham... :flesje: Hunter, ja mam ubezpieczoną swoją 954 w PZU i płacę 125 zł. Oczywiście o AC nie wspominam bo to była już nie pamiętam jaka, ale w każdym bądź razie horredalna kwota, chyba 4,500 tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Hunter, ja mam ubezpieczoną swoją 954 w PZU i płacę 125 zł. Oczywiście o AC nie wspominam bo to była już nie pamiętam jaka, ale w każdym bądź razie horredalna kwota, chyba 4,500 tys.zł. :eek: To śmigasz bez AC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 :eek: To śmigasz bez AC? Niestety tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Niestety tak. Kur*a coś czuje że w tym roku i mnie to czeka. A szkoda bedzie podrapać nówke sztuke po liftingu :crossy: Chyba że w PZU ode mnie mniej zaśpiewają z racji moich 25 wiosen, choc na wiela bym nie liczył :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ja też tam niby kombinowałem, ale nie wiele z tego wyszło :icon_rolleyes: Ewentualnie jeśli będziesz chciał mogę dać Ci numer do mojego agenta, popytasz sobie, ja uświadomię, że jesteś ode mnie także kobitka tam pewnie Ci coś spróbuje naszmerać z opłatami :wink: Oczywiście jeśli będziesz chciał :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ja też tam niby kombinowałem, ale nie wiele z tego wyszło :icon_rolleyes: Ewentualnie jeśli będziesz chciał mogę dać Ci numer do mojego agenta, popytasz sobie, ja uświadomię, że jesteś ode mnie także kobitka tam pewnie Ci coś spróbuje naszmerać z opłatami :wink: Oczywiście jeśli będziesz chciał :wink: Dzięki, pojadę sobie jakiegoś dnia po pracy i wybadam. Peace! :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Poszło na PW :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Pracuje w Multiagencji i współpracuje z różnymi towarzystwami ubezpieczeniowymi. Często jak przychodzi ktoś ubezpieczać moto zostawia wszystkie mi potrzebne dane potrzebne mi do ubezpieczenia i szukam dla niego najlepszego rozwiązania cenowego i zakresowego w różnych towarzystwach. Jeśli chodzi o samo OC to faktycznie w PZU wyjdzie raczej najtaniej ale jeśli chodzi o cały pakieto OC i AC to teraz są różne ciekawe pakiety np w Hestii i często bywa, że wychodzi taniej niż w PZU a jescze w pakiecie macie np ubezpeiczone mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 tak tylko jak jest z wypłacaniem odszkodowania całego albo częściowego w PZU idzie to od ręki niemal że a w Alianz mam tam ubezpiecznie kurde po 2 miechach mi wypłacili tzn zakładowi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tas Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 ja do tej pory korzystałem z usług centrum ubezpieczeniowego, i najtaniej wychodziła Warta, 54zł za OC, Ac na starsze sprzęty nie opłaca się brać, chyba obawiają się jakichś celowych wypadków, bo żądają horrendalnych kwot :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi