Skocz do zawartości

Spotkanie starej Japonii.

Buber
 Udostępnij

Spotkanie Starej Japonii '08  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie ma być?

• Karkonosze (u Bubera)
      33
    • Borki
      12
    • Gdzie indziej
      13
  2. 2. W jaki weekend powinno się odbyć?

• 26-27.04
      7
    • 17-18.05
      12
    • 14-15.06
      32
    • Inny termin
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się piszę - muszę tylko przeorać dokładnie forum, by znaleźć adres :lalag:

Adres jest w postach,. poza tym każdy zdeklarowany uczestnik dostanie dokładne namiary jak dojechać, a po 15.30 w piątek (jak wyjdę z pracy) to mogę was zbierać z okolic. ALE czy twoja shadowka ma ponad 20 lat?.....

a ja przetestowałam Maleństwo na trasie nad morze, więc teraz pora na góry :buttrock:

A my z lubą testujemy traski "zapasowe" - jest ich już więcej niz się da objechać... :bigrazz:

No i się wszystkim pochwalę - dotarł do mnie wałek rozrządu z kanady i mam juz 63 konie zamiast niemieckich, ograniczonych 50!!!

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

no mi do ćwierćwiecza ledwie 3 latek brakuje :)

co do motocykli z lat 70tych, to owszem, pikne są. ale mi osobiście jakos lata 80. bardziej przypadły do gustu. i jak Bozia da, to kiedyś będe miała własną kolekcję tych ślicznotek. drugi w kolejce jest gpz 550. o dokładnie taki http://www.bikez.com/pictures/kawasaki/198...ay%20Mohnen.jpg :icon_biggrin: właśnie w tym malowaniu :icon_exclaim:

Bury Wilk ma taką kawkę, ale w niebieskim malowaniu. Pewnie przyjedzie to będzie okazja do oglądnięcia. Zresztą daleko nie mamy, możemy się pooglądać na mazowszu :banghead:

pozdro

Bury Wilk ma taką kawkę, ale w niebieskim malowaniu. Pewnie przyjedzie to będzie okazja do oglądnięcia. Zresztą daleko nie mamy, możemy się pooglądać na mazowszu :icon_exclaim:

pozdro

chętnię obejrzę, chociaż jak będę juz kiedyś sobie kupowała, to tylko i wyłącznie w takim malowaniu jak w linku :icon_biggrin:

A my z lubą testujemy traski "zapasowe" - jest ich już więcej niz się da objechać... :icon_biggrin:

Buber zwolnij bo jak tak dalej pójdzie to ciekawość świata weźmie górę nad zdrowym rozsądkiem i posiedzimy u ciebie tydzień. A w zasadzie to czemu nie...?

Adres jest w postach,. poza tym każdy zdeklarowany uczestnik dostanie dokładne namiary jak dojechać, a po 15.30 w piątek (jak wyjdę z pracy) to mogę was zbierać z okolic. ALE czy twoja shadowka ma ponad 20 lat?....

Moja Shadowka ma dwadziescia lat i jeszcze cztery zapasu ;-) Gdyby ktos chcial, to moge odstapic... :(

Do kiedy trzeba sie zdeklarowac czy sie pojedzie na 100 %, czy na "byc moze"? Bo ja to raczej na pewniaka, ale z moim plecaczkiem moze byc roznie...

Edytowane przez andryszek

Adam Andryszczyk
moja strona

no, to ja jestem na 100%. urlop akurat w tym czasie, więc dam radę. :biggrin:

a cbx wczoraj machnął pierwszą dłuższą traskę po pomorzu, więc i moto na wypad już pewne.

:biggrin: aż się gęba śmieje na myśl o tych karkonoszach...... :)

a! do mojego cbx-a dopisuję fourkę kumpla. plecaczków brak.

Edytowane przez Barnaby

Moja Shadowka ma dwadziescia lat i jeszcze cztery zapasu ;-) Gdyby ktos chcial, to moge odstapic... :wink:

Do kiedy trzeba sie zdeklarowac czy sie pojedzie na 100 %, czy na "byc moze"? Bo ja to raczej na pewniaka, ale z moim plecaczkiem moze byc roznie...

Nooo to przepraszam. Bo jednak większość Shadowek to młodzież... :crossy: Zdeklarowac się trzeba do.. na nie wiem, tydzień przed wyjazdem, żebyśmy wiedzieli czy miejsca starczy i ile piwa nakupić.

no, to ja jestem na 100%. urlop akurat w tym czasie, więc dam radę. :D

a cbx wczoraj machnął pierwszą dłuższą traskę po pomorzu, więc i moto na wypad już pewne.

:) aż się gęba śmieje na myśl o tych karkonoszach...... :)

a! do mojego cbx-a dopisuję fourkę kumpla. plecaczków brak.

Ekstra! Pojedziemy w ładne miejsca, to będziesz miał fajne tło do zdjęć do fajnego moto... :icon_question: A my planujemy na początku sierpnia na Mazury, to kto wie... mam metę gdzieś koło Pasymia.... :flesje:

Czyli mamy tak:

Wstępnie

Arkadiusxmoto, Xylena+Xylo, Greedo, Wojanek, Wolkan, Peterek, Bury wilk, BartekGawlik, Lysy600, Kropelka 350 +1, Harnaś

100%

Browarny, Ucio, Aśka, Rejvoy +1, Cebe450 +1, Saska 251, Barnaby+1

W dalszym ciągy proszę tych co na 100% o preferencje noclegowe - co byście woleli, namiot czy pod dachem. U mnie w chacie jest jeszcze miejsce na gdzieś tak 4 osoby (cebe ma rezerwację ;) ), a w okolicy będzie gdzie spać. Jest ok. 6 miejsc w pokojach u znajomych (ok 15-20zł za twarz) oraz full wypas w sąsiadującym ośrodku "Borowik" - HP, dwuosobowy pokój ok70zł/twarz. Jak chcecie to pogadam o większej sali... No i robi się łazienka w chałupie niedaleko - jak będzie gotowa, to tam spanie na podłodze (cza skołować materace) ale będzie pod dachem i za "co łaska".

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

witam towarzystwo ;)

Aśka-widze ze radian doobrze ci sluzy .tak trzymaj

ja tez od miska wytargalem sprzeta - mam teraz honde vf1100 magne z 85r w super stanie ;)

chlopaki maja piekne sprzety.

moze jak mi sie uda to dolacze do was gdzies tam ... mieszkam w sumie niedaleko

no i xyla z malzowinka w koncu zobacze , bo tak naprawde to dopingowalem go w zakupie jego pieknego ZLa

pozdrawiam

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/

A jak postrzeglibyscie 18-stolatka na maszynie 20-sto letniej, mowiac dokladniej Honda GT 647 HAWK...?

Nie mówie o motocyklu- ten spelni wymagania i niewatpliwie zwroci uwage, nie mowie o pasji- ta przekracza wszelkie mozliwosci, mowie o mnie-czy wlepie sie w towarzystwo... :crossy: bo z tego co widze to wszystko 18+VAT i to niekiedy spory...:crossy:

czytalem caly temat ale nie wiem jak to jest- namiota daloby rade rozlozyc...?;>

pzdr:)

Ja pierdziu, chłopacy..... Normalnie jakis giga-zlot ma być czy co? :banghead: :crossy:

Dobra, teraz poważnie - koncepcja SPOTKANIA (bo nie zlotu) jest taka, żeby popatrzeć na swoje starszawe japonie i o nich pogadać, Jak się robi to czy tamto i skąd wziąć części, itp itd. Ponieważ wszystko się odbywa u mnie - czyli na prywatnej posesji, nie ma w planach balów i pląsów, jest grill i ewentualnie ognisko. Oprócz tego gwóźdź programu to objazd całych Karkonoszy w jeden dzień (ok. 300km, 5 godzin minimum trzeba liczyć) po takich trasach, że będziecie tęsknili za prostą drogą (zwłaszcza na finiszu :banghead: )

Jeżeli to wam pasuje, to jedynym kryterium jest posiadanie ponad 20letniej Japonii nie jako "pierwszego moto, bo było tanio i jak tylko moge zmienię na hajkę" tylko posiadanie bo takie sztuki się lubi.

Zresztą - powtarzam się. Chciałbym tylko utrzymać atmosferę kameralnego spotkania bez przesadniego pijaństwa i pląsów - od tego są zloty. No i marzy mi się zakładanie bardziej lub mniej oficjalnego VJMC - Vintage Japanese Motorcycle Club Polska....

Nikogo wygonić się nie da...., tak więc wszyscy są OK (wg. pow. warunków) tylko deklarujcie się conajmniej do tygodnia - 10 dni przed, żebym wiedział ile drzewa szykować na ognisko.

deklarujcie się conajmniej do tygodnia - 10 dni przed, żebym wiedział ile drzewa szykować na ognisko.

OK. Ja zdeklaruję się ostatecznie po zlocie Shadowek w Sanoku, czyli po 4 maja - będę też wiedzieć jak sprawa z moim plecaczkiem...

A my planujemy na początku sierpnia na Mazury...

Miło słyszeć - może będę mógł się zrewanżować gościnnością? :banghead:

Adam Andryszczyk
moja strona