michoa Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 ja swoją xt600 chętnie opchnę jak ktoś chce info to pw.......nie jest idealna ale fajne moto do krótkiej turystyki (na długodystansową dla mnie jednak za słaby silnik i komfort przeciętny chociaż yeuop z tego forum zjechał cały świat i chłopaki z jakiegoś forum na syberii byli :D ) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jakis czas temu byly dwa gas gas-y ec 200 :) Niestety ich tez jak na lekarstwo :) Tak jak kolega mowi siedziec i czekac albo kupic cos innego.http://otomoto.pl/gas-gas-ec-gas-gas-ec-300-M3117079.html Co prawda 300 ale cena niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latirider Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 jeśli ktoś chce niedrogie i pewne hard-enduro to jest to sprzęt goscia z forum DR, mozna znalezc dokladny opis na forumhttp://moto.allegro....2239667886.html Skąd wiesz że pewne? Oglądałeś może ten sprzęt albo go znasz? Zastanawiam się nad tym moto ale coś na forum DR ktoś się wypowiada żeby uważać na tego sprzedawcę. Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Nie znam tego moto, wydaje się OK, ale ktoś tam rzeczywiście kwestionuje uczciwość sprzedającego. Do myślena daje juz samo to, ze moto stało w listopadzie 2011 za 3700 i juz było po remoncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Czesc,pomozcie staruszkowi ;-)Wracam po kilku latach przerwy do latania na 2 kolach.Przymierzam sie do enduro (przerobilem kilka lat temu Africe Twin, Varadero i GS 1150 Adventure). Szukam czegos do smigania po lasach, czasami tor ale tez dojazdowki asfaltowe (musi byc zarejestrowany i z oswietleniem).Mam 182 i troche powyzej 100kg :sad: Budzet około 10-13 tys PLN.Co wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Proszę bardzo - tani serwis DRZ 400 E lub S, większe koszty utrzymania - 525 EXC, dziękuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 a jest w okolicach łodzi jeszcze jakiś tor oprócz strykowa :D ?? xr650r też się łapie, na tor będzie tobą zamiatać po bandach(za mocna) i wagowo/zawieszeniowo bez szału ale na dojazdówki i las wymarzone moto... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel111 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 xr650r na tor to chyba tylko by pokazać, że to może przejechać, ale przyjemności takim klocem nie będzie. To motor dla twardziela, sprzedałem kuzynowi bo dla mnie była trochę za ciężka, jest zadowolony, ale narzeka, że to ma tyle mocy że na 5 biegu stawał mu z gazu na koło. Także upierdliwość odpalania może zniechęcać, ale fakt, ta maszyna ma w sobie coś, że można o niej mówić legenda. a ogólnie to sie zgadzam z :tani serwis DRZ 400 E - troche zwinniejsza niż xr ale torowy sprzęt to też nie jestwiększe koszty utrzymania - ale i lepszy zawias waga i moc- 525/450/400 EXC crfx w tych pieniądzach ryzyko zresztą cięzko potem o częsci używki (nawet pęknięty dekiel będzie problemem gdzie do exc zawsze coś się znajdziewr- było już pisane nie raz, jest kilka powodów dla których exc może być lepszym wyboremhttp://www.forum.motox.com.pl/viewtopic.php?f=16&t=23244 2t czyli z papierami exc 125/200/250/300 - sprzęty dające frajde mocą i lekkością, ale spalanie dyskwalifikuje je przy większych przebiegachtu policzyłem orientacyjnie kosztyhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/97895-wszystko-o-ktm-exc-400450520525/page__view__findpost__p__1899130 nie każdy się zgodzi z trafnością, ale skala paliwa jest pokazana Cytuj EXC 125 -> XR650R -> EXC 520 --> lc4 620 i yz125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Uściślijmy - las, szutry, pola 90% tor - 10%Czy pojemnosci typu XR650, EXC525/450, DRZ400 nie sponiewieraja za mocno na poczatku?Moze zaczac od 250 w 4T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latirider Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 a jest w okolicach łodzi jeszcze jakiś tor oprócz strykowa :D ?? Piątkowisko, kiedyś był jeszcze Anielin, Zelów i w Łodzi Józefów ale z tego co wiem to wszystkie podupadały, zarosły itd i nie mam pojęcia dlaczego..Uściślijmy - las, szutry, pola 90% tor - 10%Czy pojemnosci typu XR650, EXC525/450, DRZ400 nie sponiewieraja za mocno na poczatku?Moze zaczac od 250 w 4T?DRZ będzie w porządku, pozostałe rzeczywiście mogłby być trochę za mocne. Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Uściślijmy - las, szutry, pola 90% tor - 10%Czy pojemnosci typu XR650, EXC525/450, DRZ400 nie sponiewieraja za mocno na poczatku?Moze zaczac od 250 w 4T?Jeżeli wcześniej jeździłeś i jak piszesz masz już parę lat na karku to nie powinno być problemu z mocą. Ewentualnie można pójść w kierunku "spokojniejszych" enduro jak DRZ S albo XR 400. DRZ S z racji innego gaźnika ma znacznie wolniejszą i spokojniejszą reakcje na gaz przez co wydaje się bardziej delikatna, ale znowu jest cięższa. Ogólnie rzecz biorąc tor i jazda po lesie się wzajemnie wykluczają. Na tor jest potrzebna moc, dobra, twarda zawiecha i mała masa, w lesie tylko moc, zawiecha musi być miękka a masa nie jest już tak istotna. Nie mniej jednak te motocykle, które wcześniej podałem są do typowej jazdy enduro/hard enduro z możliwością rekreacyjnej jazdy po torze. Bo po torze to się krosówką jeździ i tyle. Piątkowisko, kiedyś był jeszcze Anielin, Zelów i w Łodzi Józefów ale z tego co wiem to wszystkie podupadały, zarosły itd i nie mam pojęcia dlaczego.. Piątkowisko będzie gotowe za pare miechów, a Józefów nigdy nie był torem, tylko górka do CC. Rok temu zrobili pseudo tor z jedna hopą i paroma bandami i wcale nie zarasta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzio Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Jeszcze Tadzin byl ciekawy ( co prawda to miejscowka a nie tor ) kiedys bylem tam na zawodach i bardzo mi sie podobaly one. Jak dla mnie widowisko w piachu bylo niezle. Jeszcze w Strykowie byl ladny tor. Co do podpowiedzi dla kolegi to ja kupujac motor zawsze patrzy czy pojezdze tym po "torze". Bez lotow nie ma zycia jak dla mnie :D Porawdzilbym jako zwollenik hardow ze na hard enduro mozna wiele i mozna tez spokojnie jezdzic. Wszystko od EXC, Husabergow i Husqvarn rowniez. Ja poki co z Berga jestem zadowolony pozytywnie wieloma dodatkami. Jeszcze nie moge sie mapami zaplonu nacieszyc ale poki co robie przeglad zaworow i lancuszka. Wiec aby nie robic off topa to koledze odradze porzadne i niezniszczalne sprzety jak XR z racji ich trudnosci jazdy na torze. Wiadomo nikt z nas nie jest Taddym ktory by dal rade i na tym objechac kazdego z nas :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netrox Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Elo, to znowu ja, chciałem Was zapytać czy nie macie tam gdzieś na oku exc 200 oczywiscie tak do około 11k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 xr650r na tor to chyba tylko by pokazać, że to może przejechać, ale przyjemności takim klocem nie będzie. To motor dla twardziela, sprzedałem kuzynowi bo dla mnie była trochę za ciężka, jest zadowolony, ale narzeka, że to ma tyle mocy że na 5 biegu stawał mu z gazu na koło. Także upierdliwość odpalania może zniechęcać, ale fakt, ta maszyna ma w sobie coś, że można o niej mówić legenda. 650r ma taką geometrię że jest stabilna na prostej i bardzo chętnie idzie na koło to jest motocykl do rajdów open terrain, więc generalnie skręca niechętnie nie nadaje się do pokonywania zakrętów na torze, do tego ciągle będzie wstawać na koło i będziesz leżał a po glebie rzuca palenie :D od biedy da się totalnie amatorsko przepyrkać jakiś mało kręty tor, u mnie kumpel latał :D jak drz to tylko E E jest mocny ale na kole nie chce latać ja sie przesiadłem z crm125 na 400E to jakoś strasznie mną nie poniewierał chociaż czułem respect do manetki i nie szarpałem 0/1 gazem :D S jest nudny ma podcviśnieniowy gaźnik moc oddaje jak xt-ja powiedziałbym że niewielka frajda z jazdy i mocno trzeba kręcić żeby czyuć zło śmierć i zniszczenie :D ma plus że ma pełne wyposażenie drogowe i bardzo rzadki serwis, ale jest sporo cięższy od E.... xr400 też dobra opcja, lekkie zwrotne moc w sam raz na początek......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 w lesie tylko moc, zawiecha musi być miękka a masa nie jest już tak istotnaw lesie tylko niska masa, zawias moze byc miekki ale na crossowym tez da radę, moc nie jest istotna :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi