wojju Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 wazne pytanie, ogladalem xt600e 97r http://moto.allegro.pl/item712177463_yamah...jestrowany.html, silnik chodzi fajnie, wlasciciel twierdzi ze trzeba wyregulowac rozrzad, moze to glupie pytanie, ale czy w xt da sie regulowac rozrzad? i jak sie objawia rozregulowany? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Rozrządu się nie rególuje, może być jedynie źle ustawiony. Moto będzie szczelało w wydech, dławiło się, przerywało itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojju Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 to moze chodzilo mu o zawory, tylko sie przejezyczyl bo silnik pali, nie strzela i nie wyadje dziwnych dzwiekow, ale dzieki za odpowiedz, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 No to raczej będą zawory. Bo jeśli silnik chodzi normalnie, tylko coś dzwoni itd, to albo łańcuszek będzie szeleścił, lub zawory stukały, w najgorszym wypadku korba będzie dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-F2 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 witam chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o tym motorze warta ceny i uwagi ?? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1489077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Naszła mnie ochota na 4T po wczorajszej jeździe na moto z tym silniczkiem :icon_razz: W sumie motor taki potrzebuję tylko do jeżdżenia po żwirowni, gdyż do innych celów posiadam KTMa. Zastanawiam się nad Hondą CRF oraz Yamahą YZF - co polecacie, jaką pojemność? Wczoraj jeździłem na 450 i jednak to trochę za mocno ciągnie jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Naszła mnie ochota na 4T po wczorajszej jeździe na moto z tym silniczkiem :icon_razz: W sumie motor taki potrzebuję tylko do jeżdżenia po żwirowni, gdyż do innych celów posiadam KTMa. Zastanawiam się nad Hondą CRF oraz Yamahą YZF - co polecacie, jaką pojemność? Wczoraj jeździłem na 450 i jednak to trochę za mocno ciągnie jak dla mnie. jak nie 450 to 250 :flesje: proste :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eric Trax Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) No dobra to teraz ja. po dłuższej przerwie z motocyklami postanowiłem wrócić do gry :cool: sprawa wyglada jasno, chce full crossa 125 (250 jak narazie się troche boje). ograniczając wszelkie pytania, tak wiem ile kosztuje jego utrzymanie :) ale mam też pytanie na które nie udzielono jednoznacznej odpowiedzi po przeszukaniu całego forum pytam: co ile mh trzeba wymieniać tłok z setce? 20, 40? jak to w końcu jest. przechodząc do sedna sprawy na sam motocykl do wydanie mam max 5000zł ew jakieś koszty dodatkowe jak wymiana tłoka czy jakichś łożysk. znalazłem interesujące mnie oferty więc wklejam tutaj byście poradzili mo co mam zrobić :) Honda CR 125 97 rok. http://moto.allegro.pl/item725117052_honda...azja_exfan.html kolejna http://moto.allegro.pl/item718978922_honda_cr_125.html Yamaha yt 125 - tutaj będzie potrzebny nowy tłok i pierścienie poza tym ok. ale cena jaką ustaliłem to 4700zl http://moto.allegro.pl/item719428311_yamah...rdzo_dobry.html osobiście najbardziej przemawia do mnie yamaha ale jak to zawsze bywa nie warto się zbytnio napalać więc licze że jeśli będzie wyglądać coś nie tak odradzicie mi kupno któregoś z nich :) dodam że jestem z wielkopolski i po moto nie chciałbym jechać dalej niż 150km :P pozdr i dzięki za odpowiedzi :) Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Zajcikone Cytuj Yamaha MT 03 ----> Suzuki GSXR 750 k6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 SX - 25 mth, EXC - 40 mth Oczywiście w przybliżeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Pierwsza cr to napeno nie jest 97' rok tylko podejzewam iz 93'-94' ale w miare zadbana, druga cr bez rewelacji :icon_razz: a yz ładna, nie droga ale to nie jest 2000 rok :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michuuu Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam mam 15 lat i jestem posiadaczem simsona. Ale chcialbym juz zmienić tą maszyne na coś mocniejszego :biggrin: Mam na myśli enduro ale z możliwością rejestracji na motorower. Jeżdzilem juz troche na Yamaszce DT125 i na chinczyku 125 ale to tylko od czasu do czasu. Czekam na wasze propozycje i jakbyscie mogli to piszcie ceny tych motorków oczywiscie w dobrym stanie i nie za stare a przedzial cenowy to tak do 5-6tysięcy. Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Yamaha DT 80\50. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Aprilia rx 50. A jeśli szukasz mocniejszych wrażeń to Honda HM CRE 50, ale tutaj musisz się liczyć z większymi kosztami utrzymania. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michuuu Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 a w jakich cenach te dwa motorki aprila i honda. I ta honda mocniejsza jest od Dt80? a awaryjne te sprzety sa czy takie porządne jak D-tetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Co do cen to zobacz sobie na allegro. Honda HM jest najmocniejszym motocyklem w tej klasie ale wymaga częstszych remontów niż Dt. Ale nie tylko o moc tu chodzi. RX i CRE HM mają lepsze zawieszenie od Dt. Aprilia to coś pomiędzy Dt a CRE HM jeśli chodzi o koszta eksploatacyjne i moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi