Vatzeque Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 No to użyj żesz WD40 siknij tyle, co by zaczęło pływać. Że zabezpiecza od rdzy i wypiera wodę jest pewne. Sikaj więc. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 gwozdzie i nafta, a jak ktos juz uzyl wody to czym predzej wylac, wrzucic szmaty, SHAKE SHAKE, wyciagnac i wlac denaturat (z 0,5l) i znow SHAKE SHAKE, wylac, wrzucic suche szmaty SHAKE SHAKE i zalac duza iloscia benzyny, wiem bo przerabialem spawanie zalanego po brzegi baku woda,rdzy nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 A mi sprzedali patent z sodą, czytałem że działa rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Cytatplus woda To o doopę roztrzaść taką metodę. Chcemy się rdzy pozbyć czy nie? Ja, bym siknął wd 40, albo nafty jakiejs. Tak jak wlejesz wode to ci od razu rdza wpier***li pol baku. Chlopie jezeli zaczniesz czyscic bak do golej blachy (obojetnie czym) to wiadomo ze nastepnie trzeba to wszystko osuszyc i zakonserwowac. Jezeli uzyjesz jakies tluste rzeczy to pozniej bedziesz mial wiecej roboty przy odtluszczaniu przed konserwacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) ja w emzecie stosowalem wode+ bardzo drobne i troche wieksze kamyczki. porzadnie wytelepac i osuszyc Edytowane 22 Maja 2006 przez Psh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Tak jak wlejesz wode to ci od razu rdza wpier***li pol baku. Chlopie jezeli zaczniesz czyscic bak do golej blachy (obojetnie czym) to wiadomo ze nastepnie trzeba to wszystko osuszyc i zakonserwowac. Jezeli uzyjesz jakies tluste rzeczy to pozniej bedziesz mial wiecej roboty przy odtluszczaniu przed konserwacja. Zostawiamy to na czas jakiś i płyn sobie wyparuje, czy nie? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 wydaje mi sie chyba ze najlepszym rozwiazaniem beda te srubki badz kamyszki ale w dodatku z denatem badz benzyna ekstrakcyjna pozostaje jeszcze ewentualnie ta konserwacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ze srubkami i innymi wiekszymi elemetnami nie przesadz bo zbiornik nie jest zrobiony z pancernej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 wydaje mi sie chyba ze najlepszym rozwiazaniem beda te srubki badz kamyszki ale w dodatku z denatem badz benzyna ekstrakcyjna pozostaje jeszcze ewentualnie ta konserwacja... Rady z benzyną w baku czyszczonym kamykami, śrubkami, szkłem, można sobie w buty wsadzić :buttrock: Jeżeli w baku podczas machania szejkerem przeskoczy jedna iskierka, to wybuch oparów benzyny go rozerwie, a strzępy blachy utną jajka temu który machał.Powodzenia. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja nasypałem drobnego żużlu + cif + woda, przymocowałem w betoniare i kręcił się tam ze 2 h , później płukanie wodą podciśnieniem, następnie ropą i na koniec benzyną. Lśnił się po tym jak psu jajca :buttrock: Na konieć należało by wnętrze baku zabezpieczyć specjalnym śiuwaksem, a jakim to było pisane niedawno ( http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=46923&hl= ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ostry zwirek plus woda i machasz tym. Kolega Ci dobrze radzi a TyTo o doopę roztrzaść taką metodę............ :buttrock: :crossy: :banghead: :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 hmmmm widze ze temat wcale nie okazal sie taki banalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 niemand, osobiście nie zrobiłbym tego na wodzie.Każdy ma wolny wybór. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ja jak czyscilem bak ( w simsonie) wsypałem garsc nakretek piątek do tego moze 150ml benzyny ekstrakcyjnej i jazda.... pozniej wysypałem nakretki.....przeplukałem do czysta ekstrakcyjną i od tamtej pory (pół roku) dolegliwosci rdzy - BRAK dodam że nie wyleciałem w powietrze, i blacha nie rozerwała mi głowy itd....... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 piasek + żwir tak robiłem w motorynce ale w jakiejś lepszej maszynie bym sie bał :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi