Kacza Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 witam! wie ktos moze ile wynosi mandat za jazde bez kasku? moze ktos juz takowy dostal :] szukam wszedzie (tzn tak mi sie wydaje ze wszedzie) i nic na ten temat nie moge znalesc. wielkie dzieki za pomoc! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Zależy od sytuacji. Od tuningu twarzy, po zgon i flaki na krawężniku. A przy większym szczesciu od rozumu 100 zł (tak kumpel dostał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Zapłacisz życiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Jest na Forumhttp://forum.motocyklistow.pl/Taryfikator-...stow-t4480.html Art. 97 kw.Nieużywanie hełmu ochronnego przez kierującego motocyklem lub motoroweremart. 40 ust. 1100zł + 2 pkt karne Pozdrawiam Edytowane 17 Maja 2007 przez Kaszpir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 ale co to w ogóle za pytanie ? któreś już na forum z serii co najmniej ,,dziwnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Zależy od sytuacji. Od tuningu twarzy, po zgon i flaki na krawężniku. Sory . Oczywiście też uważam że jazda bez kasku to głupota (nawet od strony wygody jazdy - owady piasek kurz ) ale co ma wspólnego kask albo jego brak z flakami na krawęzniku ???? :P :P :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatajacek Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Sory . Oczywiście też uważam że jazda bez kasku to głupota (nawet od strony wygody jazdy - owady piasek kurz ) ale co ma wspólnego kask albo jego brak z flakami na krawęzniku ???? :) ;) ;) muche w oku np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 popieram, ze jazda bez kasku to głupota, ale sami powiedźcie, czy zawsze jechaliście w kasku? Nie ważne, czy 1 metr czy 50m, ale jechaliście czy nie?Ja się przyznaje, 2 razy jechałem z garażu do domu, jakieś 50 - 75 m, myłem moto w garażu, garnek miałem na chacie, nie chciało mi się łaźić do domu i wracać, więć odpaliłem sprzęta i powolutku jazda do domu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja jak miałem 13-15 lat to też jeździłem bez kasku. Ale to było za czaów Komarów i wuesek gdy jeździło się po polach, lasach wiochach.Ale w dzisiejszych czasach gdy motocykle są dużo szybsze to nie odważyłbym się jechać bez kasku. Pęd powietrza, przewianie, wrażliwe zatoki, owady wszędobylskie...itp itd. Sory . Oczywiście też uważam że jazda bez kasku to głupota (nawet od strony wygody jazdy - owady piasek kurz ) ale co ma wspólnego kask albo jego brak z flakami na krawęzniku ????Co mają flaki z jazdą bez kasku?Wyobraź sobie wypadek gdy człowiek uderza głową o asfalt tub krawężnik. Jak myślisz kiedy bardziej ucierpi? Jak przywali głową czy kaskiem? Kacza, kup choćby Tornado (lepsze to niż nic). To koszt w granicach 60-70 zł. Zainwestuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 ja do sklepu na piwo jade bez kasku :):) z tym piwem to czywiscie zart. Jako ze mieszkam na osiedlach z takimi krótkimi żwirowymi uliczkami to tam smigam sobie bez kasku :). Jesli juz wyjezdzam na asfalt to od stóp do głów mam pelen ciuch motocyklowy. Pozdrawiam :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja lubię czasem jechac bez kasku, ale tylko w lesie czy na polu, kiedy jest gorąco, sama przyjemność tak wolniutko pyrkotać.A ulica - tylko w kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.kowalski74 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Jazda bez kasku to głupota. Kasa to najniższy koszt z wszelkich możliwych. Ja jedynie to robię kiedy wyjeżdżam z garażu :bigrazz: Ale był kiedyś jakiś artykuł na onecie, o tym że w Neapolu był jakaś sprawa przed sądem, że niby jazda w kasku ogranicza swobody obywatelskie. Niestety tej strony na onecie już nie ma, a szkoda - chętnie wkleiłbym Wam tutaj link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ever Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Jazda bez kasku to głupota. Kasa to najniższy koszt z wszelkich możliwych. Ja jedynie to robię kiedy wyjeżdżam z garażu :bigrazz: Ale był kiedyś jakiś artykuł na onecie, o tym że w Neapolu był jakaś sprawa przed sądem, że niby jazda w kasku ogranicza swobody obywatelskie. Niestety tej strony na onecie już nie ma, a szkoda - chętnie wkleiłbym Wam tutaj link. Nie tyle ogranicza swobody obywatelskie co 5 wlochow udowodnilo przed sadem (przedstawiajac stosowne lekarskie orzeczenia) ze baniaki im napier... przez jezdzenie w kaskach... no ale jak to mowil kiedys Obelix "ale glupi Ci Rzymianie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Nie tyle ogranicza swobody obywatelskie co 5 wlochow udowodnilo przed sadem (przedstawiajac stosowne lekarskie orzeczenia) ze baniaki im napier... przez jezdzenie w kaskach... no ale jak to mowil kiedys Obelix "ale glupi Ci Rzymianie"... Dokładnie. A potem jak będą mieli wypadek to będą chcieli, aby państwo pokrywało koszty ich głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Jazda bez kasku to głupota.ale jaka przyjemna :wink: oczywiście przy małych prędkościach i najlepiej gdzieś w polu. To tak żebyście tu mnie nie zakatowali :) pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi