Skocz do zawartości

DZIS PYTANIE-DZIS ODPOWIEDZ

granat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A skoro to dział porad to sprzegło mi cos zastrajkowało, reguluje w obie strony i albo sie slizga albo łapie na-nic nic nic i sruu, czyli na samym koncu, niby to nie przeszkadza ale juz trzeciego kapcia złapałem, co wyjade z garazu(mam pod gurke ) to zrywa mi kominek w detce.Troche meczoce, ale mam juz rabat u gumiarza:)..pewnie tarcze co?

Gacuś- zawory jak chcesz wydać dużo, to paradowskich jak mniej, to nie wierzyć jakimś opowieściom o dziwnej treści tylko >>sklep+ suwmiarka ( pamiętam ze przechwalałeś się ze znasz) + dobre chęci i znajdziesz rozwiązanie. Stosuje od lat już jedno rozwiązanie o którym już naprawdę nie chce mi się tłumaczyć i odpowiadać na wątpliwości po raz setny.

Aaaaaa kopytko, czyli taki pólksiezyc w srodku, to owszem, jest, a co do silnika to Gacek nie zapomnij o pompie oleju, rozbiez to gówno w diabły i zrób od nowa, ruski i tak nie maja wielkiego cisnienia, a wyjechana pompa to juz bliska "O" absolutnego:) tu kiedys ktos wspomniał o poprawieniu pompy, rozebrac, prezeszlifowac blachy, ew. zrobic nowe zebatki:) do dzieła

Nie są wyjechane. Pompki są cały czas w oleju. Praktycznie się nie zużywają. Szkoda dorabiać, lepiej wyselekcjonować uralowską z najmniejszym luzem. Wbrew pozorom to duża różnica czy ma luz, czy troszki, czy nie ma. Luz jest juz fabryczny i potrafią być bardzo ale to bardzo różnie dobrane. I czasem nawet nowa pokrywkę wrzucić na magnesówkę.

to jedz z nami do nongoli jak ci nie straszno

są sponsorzy na wyjazd tylko chętnych nie za wielu

Jedziecie za 5 czy 10 lat?

A skoro to dział porad to sprzegło mi cos zastrajkowało, reguluje w obie strony i albo sie slizga albo łapie na-nic nic nic i sruu, czyli na samym koncu, niby to nie przeszkadza ale juz trzeciego kapcia złapałem, co wyjade z garazu(mam pod gurke ) to zrywa mi kominek w detce.Troche meczoce, ale mam juz rabat u gumiarza:)..pewnie tarcze co?

Nie . To trefne nie wyregulowane kominki ;P

Sprawdź pręt wysprzęglający. Te współczesne są g... warte i po prostu wypracowują się w miejscu wejścia w tarczę, a wtedy zadna regulacja nic nie da. Inna opcja to wchodzący w klamkę lub łapę wysprzęglającą pancerz.

Sprawdź pręt wysprzęglający. Te współczesne są g... warte i po prostu wypracowują się w miejscu wejścia w tarczę, a wtedy zadna regulacja nic nie da. Inna opcja to wchodzący w klamkę lub łapę wysprzęglającą pancerz.

Wejdę w temat za pozwoleniem:

- Ja bym dodał opcje;

Czy tarcze wyglądają porządnie i czy są suche i złożone prawidłowo?

Różne rzeczy się zdarzają... -brak okładziny taką tarczę już też widziałem w moto.

Pozdr. ;)

Wejdę w temat za pozwoleniem:

- Ja bym dodał opcje;

Czy tarcze wyglądają porządnie i czy są suche i złożone prawidłowo?

Różne rzeczy się zdarzają... -brak okładziny taką tarczę już też widziałem w moto.

Pozdr. ;)

Wszyscy lub prawie wszyscy wiedzą iż ja ze swoim cudakiem [ural m-63]wyczyniam cuda ale po rozebraniu sprzegła okazało się iż otwór w tarczy gdzie wchodzi popychacz był przesunięty w osi o 1 cm Dałem do zaspawania plazmą i zrobienia drugiego otworu w osi międzyczasie za 30 zł. kupiłem nówkę i co ???

Moja stara tarcza jest o 1 mm grubsza na nowej otwory nie pasują jak się stuknie tak jak w kosę to stara pięknie dzwoni a nowa to jak garnek z aluminium

granat według mnie to coś ci się zcina może te otwory w tarczach masz do dupy allbo na bolcach docisku sprzęgła ci blokuje myślę że to jest to coś ci się wiesza czasem

sprawdz te otwory w docisku sprzęgła szczególnie te zewnęczne

Wszyscy lub prawie wszyscy wiedzą iż ja ze swoim cudakiem [ural m-63]wyczyniam cuda ale po rozebraniu sprzegła okazało się iż otwór w tarczy gdzie wchodzi popychacz był przesunięty w osi o 1 cm Dałem do zaspawania plazmą i zrobienia drugiego otworu w osi międzyczasie za 30 zł. kupiłem nówkę i co ???

Moja stara tarcza jest o 1 mm grubsza na nowej otwory nie pasują jak się stuknie tak jak w kosę to stara pięknie dzwoni a nowa to jak garnek z aluminium

granat według mnie to coś ci się zcina może te otwory w tarczach masz do dupy allbo na bolcach docisku sprzęgła ci blokuje myślę że to jest to coś ci się wiesza czasem

sprawdz te otwory w docisku sprzęgła szczególnie te zewnęczne

To ważne żeby pięknie dzwoniła. Najlepiej dostroić każdą i żeby zrobić siebie z cudaka cymbałki ^^

Tarcze są i cienkie i grube z zależności czy do przekładek zalewanych czy nitowanych. Były też różnice w wysokości kołków. I często te ostatnie wyrobione są przyczyna wieszania się tarcz sprzęgła i ich skokowego działania. Wymienia się na nowe. Dobrze jest wykonać do tego przyrząd. Popychacze sprzęgła to osobny rozdział podróbek w ukrainschich stodołach. Granat proszę zacznij od tego żeby określić sprawę na dzwigni z tyłu skrzyni. Ale stawiam na kołki lub wyrobione otwory tarcz. I co się przejmujesz? Zastukaj kosą o bak, zobaczysz jaki piękny dźwięk wyda ;)

No to juz wiem co jest, tarcze:)linka nowa, nie ma prawa sie wieszac, bede to gówno rozbierał to sie naprawi a na razie jazda póki sezon jest, bo własnie snieg napadał:)do kapciarni mam przez ulice,dam rade:)

No to juz wiem co jest, tarcze:)linka nowa, nie ma prawa sie wieszac, bede to gówno rozbierał to sie naprawi a na razie jazda póki sezon jest, bo własnie snieg napadał:)do kapciarni mam przez ulice,dam rade:)

Wieeedziałem że to tarcze kołki, otwory etc. bo jak jechałem koło Trzebowniska słyszałem - to coś tak pięknie dzwoniło jakby kosa uderzała o metal :biggrin:

A tak całkiem serio ja bym się nie pieprz... i wymieniłbym komplet -to średnie pieniądze. :lalag:

Podczas remontu Kaski tak zrobiłem stare wyrzuciłem żeby nie wracać do problemu w innym silniku.

Podejrzenie zrobiły we mnie te właśnie bolce dlatygo sru away!

Pozdr.

rany jak ja ci zazdroszczę, u mnie śniegu ni widu ni słychu , a bez śniegu to nie chce się grata z garażu wyciągać, a co do dzwonienia sprzęgła to w latach 80 specjalnie się tak robiło żeby dzwoniło bo to było takie wuelkowskie, he,he, :banghead: :crossy: