granat Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A skoro to dział porad to sprzegło mi cos zastrajkowało, reguluje w obie strony i albo sie slizga albo łapie na-nic nic nic i sruu, czyli na samym koncu, niby to nie przeszkadza ale juz trzeciego kapcia złapałem, co wyjade z garazu(mam pod gurke ) to zrywa mi kominek w detce.Troche meczoce, ale mam juz rabat u gumiarza:)..pewnie tarcze co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Gacuś- zawory jak chcesz wydać dużo, to paradowskich jak mniej, to nie wierzyć jakimś opowieściom o dziwnej treści tylko >>sklep+ suwmiarka ( pamiętam ze przechwalałeś się ze znasz) + dobre chęci i znajdziesz rozwiązanie. Stosuje od lat już jedno rozwiązanie o którym już naprawdę nie chce mi się tłumaczyć i odpowiadać na wątpliwości po raz setny. Aaaaaa kopytko, czyli taki pólksiezyc w srodku, to owszem, jest, a co do silnika to Gacek nie zapomnij o pompie oleju, rozbiez to gówno w diabły i zrób od nowa, ruski i tak nie maja wielkiego cisnienia, a wyjechana pompa to juz bliska "O" absolutnego:) tu kiedys ktos wspomniał o poprawieniu pompy, rozebrac, prezeszlifowac blachy, ew. zrobic nowe zebatki:) do dzieła Nie są wyjechane. Pompki są cały czas w oleju. Praktycznie się nie zużywają. Szkoda dorabiać, lepiej wyselekcjonować uralowską z najmniejszym luzem. Wbrew pozorom to duża różnica czy ma luz, czy troszki, czy nie ma. Luz jest juz fabryczny i potrafią być bardzo ale to bardzo różnie dobrane. I czasem nawet nowa pokrywkę wrzucić na magnesówkę. to jedz z nami do nongoli jak ci nie straszno są sponsorzy na wyjazd tylko chętnych nie za wielu Jedziecie za 5 czy 10 lat? A skoro to dział porad to sprzegło mi cos zastrajkowało, reguluje w obie strony i albo sie slizga albo łapie na-nic nic nic i sruu, czyli na samym koncu, niby to nie przeszkadza ale juz trzeciego kapcia złapałem, co wyjade z garazu(mam pod gurke ) to zrywa mi kominek w detce.Troche meczoce, ale mam juz rabat u gumiarza:)..pewnie tarcze co? Nie . To trefne nie wyregulowane kominki ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dzieki Prince, wiedziałem ze na ciebie moge liczyc, ide regulowac kominki, jeszcze powiedz jaka przerwe ustawic :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A skoro to dział porad to sprzegło mi cos zastrajkowało, reguluje w obie strony i albo sie slizga albo łapie na-nic nic nic i sruu, czyli na samym koncu, niby to nie przeszkadza ale juz trzeciego kapcia złapałem, co wyjade z garazu(mam pod gurke ) to zrywa mi kominek w detce.Troche meczoce, ale mam juz rabat u gumiarza:)..pewnie tarcze co? Sprawdź pręt wysprzęglający. Te współczesne są g... warte i po prostu wypracowują się w miejscu wejścia w tarczę, a wtedy zadna regulacja nic nie da. Inna opcja to wchodzący w klamkę lub łapę wysprzęglającą pancerz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Sprawdź pręt wysprzęglający. Te współczesne są g... warte i po prostu wypracowują się w miejscu wejścia w tarczę, a wtedy zadna regulacja nic nie da. Inna opcja to wchodzący w klamkę lub łapę wysprzęglającą pancerz. Wejdę w temat za pozwoleniem: - Ja bym dodał opcje; Czy tarcze wyglądają porządnie i czy są suche i złożone prawidłowo? Różne rzeczy się zdarzają... -brak okładziny taką tarczę już też widziałem w moto. Pozdr. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wejdę w temat za pozwoleniem: - Ja bym dodał opcje; Czy tarcze wyglądają porządnie i czy są suche i złożone prawidłowo? Różne rzeczy się zdarzają... -brak okładziny taką tarczę już też widziałem w moto. Pozdr. ;) Wszyscy lub prawie wszyscy wiedzą iż ja ze swoim cudakiem [ural m-63]wyczyniam cuda ale po rozebraniu sprzegła okazało się iż otwór w tarczy gdzie wchodzi popychacz był przesunięty w osi o 1 cm Dałem do zaspawania plazmą i zrobienia drugiego otworu w osi międzyczasie za 30 zł. kupiłem nówkę i co ??? Moja stara tarcza jest o 1 mm grubsza na nowej otwory nie pasują jak się stuknie tak jak w kosę to stara pięknie dzwoni a nowa to jak garnek z aluminium A skoro to dział porad to sprzegło mi cos zastrajkowało, reguluje w obie strony i albo sie slizga albo łapie na-nic nic nic i sruu, czyli na samym koncu, niby to nie przeszkadza ale juz trzeciego kapcia złapałem, co wyjade z garazu(mam pod gurke ) to zrywa mi kominek w detce.Troche meczoce, ale mam juz rabat u gumiarza:)..pewnie tarcze co? granat według mnie to coś ci się zcina może te otwory w tarczach masz do dupy allbo na bolcach docisku sprzęgła ci blokuje myślę że to jest to coś ci się wiesza czasem sprawdz te otwory w docisku sprzęgła szczególnie te zewnęczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wszyscy lub prawie wszyscy wiedzą iż ja ze swoim cudakiem [ural m-63]wyczyniam cuda ale po rozebraniu sprzegła okazało się iż otwór w tarczy gdzie wchodzi popychacz był przesunięty w osi o 1 cm Dałem do zaspawania plazmą i zrobienia drugiego otworu w osi międzyczasie za 30 zł. kupiłem nówkę i co ??? Moja stara tarcza jest o 1 mm grubsza na nowej otwory nie pasują jak się stuknie tak jak w kosę to stara pięknie dzwoni a nowa to jak garnek z aluminium granat według mnie to coś ci się zcina może te otwory w tarczach masz do dupy allbo na bolcach docisku sprzęgła ci blokuje myślę że to jest to coś ci się wiesza czasem sprawdz te otwory w docisku sprzęgła szczególnie te zewnęczne To ważne żeby pięknie dzwoniła. Najlepiej dostroić każdą i żeby zrobić siebie z cudaka cymbałki ^^ Tarcze są i cienkie i grube z zależności czy do przekładek zalewanych czy nitowanych. Były też różnice w wysokości kołków. I często te ostatnie wyrobione są przyczyna wieszania się tarcz sprzęgła i ich skokowego działania. Wymienia się na nowe. Dobrze jest wykonać do tego przyrząd. Popychacze sprzęgła to osobny rozdział podróbek w ukrainschich stodołach. Granat proszę zacznij od tego żeby określić sprawę na dzwigni z tyłu skrzyni. Ale stawiam na kołki lub wyrobione otwory tarcz. I co się przejmujesz? Zastukaj kosą o bak, zobaczysz jaki piękny dźwięk wyda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 No to juz wiem co jest, tarcze:)linka nowa, nie ma prawa sie wieszac, bede to gówno rozbierał to sie naprawi a na razie jazda póki sezon jest, bo własnie snieg napadał:)do kapciarni mam przez ulice,dam rade:) No to juz wiem co jest, tarcze:)linka nowa, nie ma prawa sie wieszac, bede to gówno rozbierał to sie naprawi a na razie jazda póki sezon jest, bo własnie snieg napadał:)do kapciarni mam przez ulice,dam rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Prince odgryzłeś się jak bąk na kobylej dupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Wieeedziałem że to tarcze kołki, otwory etc. bo jak jechałem koło Trzebowniska słyszałem - to coś tak pięknie dzwoniło jakby kosa uderzała o metal :biggrin: A tak całkiem serio ja bym się nie pieprz... i wymieniłbym komplet -to średnie pieniądze. :lalag: Podczas remontu Kaski tak zrobiłem stare wyrzuciłem żeby nie wracać do problemu w innym silniku. Podejrzenie zrobiły we mnie te właśnie bolce dlatygo sru away! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 to jedz z nami do nongoli jak ci nie straszno są sponsorzy na wyjazd tylko chętnych nie za wielu A jaki jest warunek aby zalapac sie na wycieczke i kase Szanownych Sponsorow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 17 bedze szukał na bajzlu:)bedzie pan zadowolonyyyyy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 No to juz wiem co jest, tarcze:)linka nowa, nie ma prawa sie wieszac, bede to gówno rozbierał to sie naprawi a na razie jazda póki sezon jest, bo własnie snieg napadał:)do kapciarni mam przez ulice,dam rade:) No to juz wiem co jest, tarcze:)linka nowa, nie ma prawa sie wieszac, bede to gówno rozbierał to sie naprawi a na razie jazda póki sezon jest, bo własnie snieg napadał:)do kapciarni mam przez ulice,dam rade:) rany jak ja ci zazdroszczę, u mnie śniegu ni widu ni słychu , a bez śniegu to nie chce się grata z garażu wyciągać, a co do dzwonienia sprzęgła to w latach 80 specjalnie się tak robiło żeby dzwoniło bo to było takie wuelkowskie, he,he, :banghead: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Powiałao nudą na forum . Jutro bawimy, w czwartek męki straszliwe,a w piątek hm. przyszła rama z malowania i mój cudak podniesie się jak Fenix ZACZYNAM SKŁADANKO PANOWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 chłopaki jak odczepne wózek od k-650 to co psypasować na nużkę boczną od czego zastąpić,gdzie to dostać?dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi