HIUS Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Łojesuu. Wypada to załóż i zobacz. Tak Tam ma byc dystans. Takie trudne bylo? Co do szprych polskiej produkcji ostatni raz mi sie chce powiedziec. A w zasadzie juz mi sie niechce, ale jakoś czuje sie w obowiazku. Nie nadają się do ciezkich motocykli . Szprych ruskich było 6 typów a nypli jeszcze wiecej. I róznia sie od chinskich zamieników wiec są jakby dodatkowe typy^^ Gdzie wsiąkło moje posty? Nie żebym był jakos szczegłólnie do nich przywiazany ale to dział pytań wiec nie wypadało zapytać^^ A dlaczego się nie nadają te szprychy ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Bo to rzemiosło. Wystraczy zastanowić się nad technologią wykonywania ich w fabryce i w warsztaciku. Jesli chodzi o najsłyniejszych " producentów" w kraju, to uwagę skupic na nyplach. To one najczęściej są przyczyną "zdziwienia". Ale nie ma co sie martwić. Moze się uda. Czasem "szczeliwują" już przy centrowaniu, a czasem dopiero przy długiej wycieczce. A moze sie uda :icon_mrgreen: Pierdziele i juz nic wiecej o krajowych szprychach ;} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Alez kolego Prine'au, bez nerw, przeciez jeszcze ze dwa tysiace razy trza bedzie otwierac temat szprych, tłoków do wieprza, malowania motorynek, itd, ale to przeciez zeby utatowac ludzkosc przed nagła i niepotrzebna smiercia, jestes obronca zycia(nie mylic z tymi od radia ryjem):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Bo to rzemiosło. Wystraczy zastanowić się nad technologią wykonywania ich w fabryce i w warsztaciku. Jesli chodzi o najsłyniejszych " producentów" w kraju, to uwagę skupic na nyplach. To one najczęściej są przyczyną "zdziwienia". Ale nie ma co sie martwić. Moze się uda. Czasem "szczeliwują" już przy centrowaniu, a czasem dopiero przy długiej wycieczce. A moze sie uda :cool: Pierdziele i juz nic wiecej o krajowych szprychach ;} Pierdoły opowiadasz i tyle szprychy od BARTNIKA nie mają równych pod każdym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Pierdoły opowiadasz i tyle szprychy od BARTNIKA nie mają równych pod każdym względem :( Ale macie problemy, pozazdrościc i pogratulowac. Ktoś tu wspomniał o poważniejszej sprawie- co z tym forum.... Ja też miałem wielkie problemy z odbiorem i nadawaniem. Już chciałem podłączyc do sieci moją R-105 !!!Pozdr.PS Hius ten Bartniak to jakaś rodzinka? :biggrin: (oczywiście żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ej ricardo to jeszcze nic:-)jeszcze bedziesz brał udział w bardziej beznadziejnej dyskusji walczac jak lew o prawo głosu:-) zakład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ej ricardo to jeszcze nic:-)jeszcze bedziesz brał udział w bardziej beznadziejnej dyskusji walczac jak lew o prawo głosu:-) zakład? Dla głupszych: przetłumacz bo nie kapuję! :icon_twisted: Gdzie będę walczył o prawo głosu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Szczególnie jak Granat zacznie o odrzutnikach oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 No bedziesz chciał zabrac głos wpychajac sie miedzy innych:-)Bo taka ostra dyskusja sie rozegra, o bzdet:-) Hius, pogadamy na ukrainie:Pnu pagadi :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Bo to rzemiosło. Wystraczy zastanowić się nad technologią wykonywania ich w fabryce i w warsztaciku. Jesli chodzi o najsłyniejszych " producentów" w kraju, to uwagę skupic na nyplach. To one najczęściej są przyczyną "zdziwienia". Ale nie ma co sie martwić. Moze się uda. Czasem "szczeliwują" już przy centrowaniu, a czasem dopiero przy długiej wycieczce. A moze sie uda :biggrin: Pierdziele i juz nic wiecej o krajowych szprychach ;} Nie wiem Prince jak z Twoim doswiadczeniem ale ja kupuje polskie, i polskich producentow, znajomy restaurator rowniez i jeszcze zlego slowa nie slyszalem... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 No bedziesz chciał zabrac głos wpychajac sie miedzy innych:-)Bo taka ostra dyskusja sie rozegra, o bzdet:-) Hius, pogadamy na ukrainie:Pnu pagadi :crossy: haraszo Oj to będzie długa rozmowa i trup będzie gęsto padał No bedziesz chciał zabrac głos wpychajac sie miedzy innych:-)Bo taka ostra dyskusja sie rozegra, o bzdet:-) Hius, pogadamy na ukrainie:Pnu pagadi :lalag: A swoją drogą weż się lepiej za robotę swojego cudaka bo czasu coraz mniej oj coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 A gotów:-) no jeszcze rejestracja, czekam na przypływ gotówki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 A gotów:-) no jeszcze rejestracja, czekam na przypływ gotówki:P Skaranie boskie z tą gotówką w większości płynie ale szerokim zakolem i czasem niektórych omija Mnie zresztą też czasem Skaranie boskie z tą gotówką w większości płynie ale szerokim zakolem i czasem niektórych omija Mnie zresztą też czasem A jak tam fotki doszły ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czezwy Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Pytanie może dziwne, ale dla mnie ważne. Jaka jest odległość między podstawą a grzbietem ramy w m72? Ewentualnie między podstawą ramy a tą poprzeczką która jest poniżej grzbietu. Będę wdzięczny z pomoc.P. Cytuj Audaces Foruna Iuvat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 No panowie jest pytanieMamy wszystkie częći dyfra i składamy1 łozysko igiełkowe wałka ataku2 zabijamy bieżnie drugiego łożyska igiełkowego3 wkładamy igły do zabieraka 4 do środka zabieraka wkładamy tulejkę dystansu taką z filcem i całość wsuwamy na bieżnię łożyska igiełkowegoNadmieniam że nie mamy założonego wałka ataku i tryba talerzowego5 zakładamy dekiel od dyfra na razie bez łożyska i uszczelki i teraz pytanie dlaczego jak złapię za frez z drugiej strony to zabierak ma luzu poosiowego 2,5 mm Pomierzyłem wszystko i wychodzi mi że ta mała tulejka dystansu jest za krótkaNawet gdyby założyć łożysko i tryb tależowy to wtedy będzie trzymało na łożysku a nie na tulejce dystansującej i jak coś popusci na łożysku to zmieni się odległość na zębacha po drugie jeżeli zabierak ma luz i się cofnie to z kolei łożysko igiełkowe może nie pracować dobrzeMOŻE JAKIEŚ WNIOSKI ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi