Kris_big Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Rozmawiałem z jednym z kierowców tego sprzetu i wspominał,że najlepsze "filmy" robi na trasie Siekierkowskiej i Wale Miedzeszyńskim. Ja osobiscie widzialem to moto w akcji, i to wlasnie na Wale Miedzeszynskim. Jechalem samochodem w kierunku Warszawy, w pewnym momencie wyprzedza mnie Fazer600, tak pomiedzy samochodami. Za kilka sekund patrze ze drugi motocykl tez wyprzedza pomiedzy, a za kilka sekund widze ze wlaczyl "koguta" i pokazuje gosciowi na fazerze zeby zjechal. Niestety to policyjne BMW wygladalo zupelnie "cywilnie", na prawde jadac samochodem czy motocyklem zupelnie w lusterku wstecznym nie poznalbym ze to policja. Motocykl nie mial zadnych oznaczen, a z tylu nie wyroznial sie niczym szczegolnym. Na prawde radze uwazac, tego fazera ktorego zlapal to wcale gosciu nie jechal 200km/h, tylko max. 100-120km/h, a na Wale jest ograniczenie do 70km/h. Czasami tamtedy jezdze moja ZX12R, i predkosci sa duuuzo wieksze niz 70km/h, wiec chyba czas zaczac patrzec w lusterka, bo bedzie najdrozszy film w zyciu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Czytał ktoś ostatnio gazety?? Będziemy (albo mamy?) taki sam w Łodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 ja nie moge ale ludzie kupili te moto i będą łapać "uczciwych" riderów,a tych którzy jeżdzą po ulicy jak po torze i tak nie złapią hehe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anulka Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 120 na siekierkowskim to chyba raczej nic złego przy pustej drodze :D Zastanawiam się jak wytrzymali są ci motonici na zimno i do kiedy jeżdżą - tzn. jaka temperatura powstrzymuje ich od wciśnięcia "czerwonego guziczka" i wyjechania w miasto. O tam, sie czepiasz..120 to magiczna granica, której staram się nie przekraczać - to o niej piszę, jk ktoś magiczną granicę ma gdzie indziej to też dobrze, byle miał jakieś granice i nie były to granice wytrzymałości motocykla. Bardziej chodzi o takich co to ich słyszysz z daleka stojąc na światłach, potem cie mijają i na gumę przed ciebie!Nie lubię, nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 O tam, sie czepiasz..120 to magiczna granica, której staram się nie przekraczać - to o niej piszę, jk ktoś magiczną granicę ma gdzie indziej to też dobrze, byle miał jakieś granice i nie były to granice wytrzymałości motocykla. Bardziej chodzi o takich co to ich słyszysz z daleka stojąc na światłach, potem cie mijają i na gumę przed ciebie!Nie lubię, nie lubię. A ja lubie, lubie :D No właśnie granice motocykla są niczym w porównaniu z granicami motocyklisty, czy tam posiadacza motocykla ( obie grupy lubie i szanuje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Dzisiaj zatrzymały mnie na kontrolę psy - sympatyczne, acz dociekliwe. Po dłuższej gadce dowiedziałem się m.in. że latem w Wawie mają już śmigać 4 takie policyjne sprzęty - bo pierwszy się genialnie sprawdził... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatajacek Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 taaaa. tylko jak z tego sie zrobi "nas nie dogoniat" to mniej fajnie chyba. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 IMO Dla mnie po Warszawie może latać nawet 20 takich motocykli... Ten kto będzie chciał przekroczyć prędkość, jechać na gumie czy spalić lacza i tak to zrobi. Wystarczy minimum inteligencji, oczy w dupie i znajomość przepisów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Zdecydowanie sie zgadzam Radziu, ja zwracam uwage w newralgicznych miejscach Warszawy czy jakis samochod mnie nie sledzi, a juz na pewno na motocykl :P Edytowane 4 Marca 2007 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 a to źle??ja się ciesze... policja w końcu zarabia na siebie a nie z moich podatkow. oby wiecej takich inicjatyw a solidarne panstwo bede mial jeszcze glebiej w d.... Jak czytam takie opinie to flaki mi się przewracają. Państwo policyjne mu się marzy. I najchętniej to sam zostałby policjantem bo lepiej być łapiącym niż łapanym. Pięknie :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 oj henio, czyzbys tu ironii nie wyczul...? :icon_twisted: u mnie po lodzi tez jezdzi kilka takich maszyn- ale ze to ma 3,2 do setki to az mnie zatkalo... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 oj henio, czyzbys tu ironii nie wyczul...? :D u mnie po lodzi tez jezdzi kilka takich maszyn- ale ze to ma 3,2 do setki to az mnie zatkalo... pzdr:)No jeżeli to ironia to sorki ale troche mnie zgotował :) o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Tak se czytam i czytem, i wiecie co? Nie ma to jak na zapyziałej prowincji. Zanim u nas coś takiego wejdzie to... ee tam, u nas chyba to po prostu nie wejdzie. Jakoś tak nigdy nie miałem miłości do dużych miast a zwłaszcza "stolycy"... No ale rady ni ma - jak się łamie przepisy to sie od mandatu ginie.... Edytowane 5 Marca 2007 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Sprawa jest skomplikowana. Ma ktoś dobry motor, chce pojeździć szybciej. Można rzec - ale nie na drodze publicznej. Niech jedzie na tor. Z drugiej strony - są denne ograniczenia do 70, a 100 w takich miejscach (wiekszości) to nic wielkiego. Warszawa to stolica naszego zapyziałego kraju, który jest w UE. To normalne, że tutaj idą bardzo dobre sprzęty na gonienie piratów. Muszą one być i będą. Bo jak to?, podrzędne miasto na zachodzie ma takie sprzęty, a stolyca nie ma?, czyli nie macie "piratów drogowych"?, ale statystki mówią zupełnie co inego. Pewnych rzeczy się nieprzeskoczy. PS. - sezon chyba już w pełni?, dzisiaj w cz-wie widziałem r1, konkurenta czyli suzuki, i jakieś 3 inne ścigacze, a poza tym choopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 PS. - sezon chyba już w pełni?, dzisiaj w cz-wie widziałem r1, konkurenta czyli suzuki, i jakieś 3 inne ścigacze, a poza tym choopera. Fajnie że widziałeś choopera. Ciekawe co choopował? Może cruiziera? :icon_mrgreen: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi