cezsek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witam.Dzisiaj odebrałem moją Viagrę (535) z serwisu. Dałem na przegląd i do regulacji po zakupie. Moto po przebiegu 35 tys. km. Nie wiem jaki był olej wcześniej, a w serwisie zalali silnik syntetykiem Mobil 15W50 bez porozumienia ze mną (zorientowałem się dopiero po przyjeździe do domu jak spojrzałem w książkę serwisową).Niby przebieg nie jest duży, ale trochę mnie to męczy...Jak myślicie, zaszkodzi ten syntetyk, czy nie?Zmieniać na mineralny, czy jeździć?Pomóżcie.Pozdrawiam. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zauważyłeś róznice w pracy silnika/skrzyni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Zauważyłeś róznice w pracy silnika/skrzyni??Skrzynia jakby odrobinę głośniejsza. Ale silnik chodzi równiej i żwawiej. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez cezsek Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jeśli był to olej przeznaczony do motocykli, to nic złego się nie stało dla silnika. Odczuła to tylko kieszeń.W wypadku wlania typowego oleju do samochodów, to zacznie się ślizgać sprzęgło. Myślę że jeśli to był serwis nastawiony na motocykle pomyłki nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ...W wypadku wlania typowego oleju do samochodów, to zacznie się ślizgać sprzęgło. .. Tobie się zaczęło czy słyszałeś od kogoś kto słyszał że komuś się zaczęło?? :biggrin: Jezdzę i jezdzę na tym samochodowym w różnych motocyklach od 50 do ponad 100 KM i nigdy sprzęgło się nie ślizgało na żadnym poza Castrolem Act Evo - akurat motocyklowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strażak Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Spoko nie powinno być żadnych problemów, jedynie kieszeń ucierpiała.Poza tym będziesz miał czyściejszy silnik :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Odpowiedź na pytanie - jak został wlany syntetyk to nic się nie powinno stać. Bo niby dlaczego ?? Nagary itp ?? Jak wcześniej motocykl był dobrze serwisowany to nie ma nagarów, więc o czym tu mowa. Moja Honda ma ponad 60 tys. km i przy nastepnej wymianie dostanie olej w 100% syntetyczny. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekl Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 "...Moja Honda ma ponad 60 tys. km i przy nastepnej wymianie dostanie olej w 100% syntetyczny. " jaki ?tez chcialem wlac syntetyka 100% ale ceny troche bija po glowie.masz cos optymalnego cenowo, wartego zalania ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Najtańszy jest Liqui Moly 10W50 - kosztuje (średnio, w zależności od sklepu) około 35 zł za litr. Ja pewnie zastosuję Agipa, droższy, ale ma bardzo dobre parametry. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 No to trochę mnie uspokoiliście.Dzięki. :notworthy: Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Heh, no właśnie jutro kupuje AGIPa do swojego gixerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ech, no dobra. czyli jeśli wyjmę swój silnik od 26 letniej hondy, rozbiorę go na nawałki, umyję w myjce ultradzwiękowej i złorzę spowrotem, to mogę zalewać syntetyczny????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 a ja wszystkim polecam półsyntetyka bel-raya! przed zmianą miałem minerała motula, teraz mam w/w i zmiana w odgłosie i pracy silnika niesamowita!! szczena opada!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dobra - dobra. Jak byłoby wszystko jedno to lelibyśmy kujawski i byłoby OK. Myślę że jeżeli producent pisze, że dany olej jest przeznaczony do silników ze zblokowaną skrzynią biegów i sprzęgłem to jest właśnie do tego przeznaczony. W olejach silnikowych jednakowa jest tylko "baza" reszta do dodatki. I w tym jest sęk. Pomijam sferę marketingową. A tak poważnie czy pamięta ktoś SELEKTOR +. To też był olej silnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ech, no dobra. czyli jeśli wyjmę swój silnik od 26 letniej hondy, rozbiorę go na nawałki, umyję w myjce ultradzwiękowej i złorzę spowrotem, to mogę zalewać syntetyczny????? Ja swojej 36 letniej BSA myc nie zamierzam przed wlaniem syntetyka, dlaczego ty mialbys myc Honde ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi