jeszua Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 oj jo joj faktycznie tu martwa cisza.... to może ja zapytam , przepalacie swoje Valkyrie w zimnych garażach ja tego nie robię a wy jakie macie odczucia i doświadczenia co do tego zabiegu? odczucia można mieć tylko jedne: zalecam lekturę wątku o zimowym przepalaniu w mechanice. w skrócie: najlepsza droga do załatwienia akumulatora czy świec w krótkiej perspektywie, a silnika jako całości w długiejjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnuczek Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 hej czy ktoś z Was miał problem z łożyskiem wahacza tylnego? może ktoś już je wymieniał i z jakiej przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 gruba sprawa... ja osobiście jeszcze nie choć zastanawiam się nad profilaktyką....a jaki przebieg i ile wiosen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizun Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Hoho ale cisza, wszyscy w trasie :crossy: . Wcale się nie dziwię, sam jeżdżę kiedy tylko mogę.W zasadzie to piszę w innej sprawie, przy przechyle na zakrętach mam uczucie "sunięcia" tyłu. W zeszłym roku myślałem że to wina zużytych opon, ale od tego sezonu mam nowe (Metzelery). Próbowałem regulować amortyzatory i nie pomogło (poprawa nieznaczna), mechanik też niczego się nie doszukał.Ma ktoś to samo czy to tylko moje złudzenie? Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Wizun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) sprawdź łożysko w tylnym kole prawdopodobnie się wysypało od strony tulei dystansowej pyzatym nowe opony należy rozjeździć żeby się przytarły czyli ostrożnie na zakrętach... Edytowane 20 Czerwca 2016 przez joinery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo3 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 witam mam to samo myślałem że to tylne amory miałem tulejki wybite wymieniłem lekka poprawa ale to jeszcze nie to jeszcze denerwuje mnie dziwne cykanie jakby dzwięk łańcuszka bo nie wygląda mnie na zawory słyszalne na wolnych obrotach pod obciążeniem nie słychać tylko trybiki grają hehe jak to w valcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizun Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Dziękuje za info, sprawdzę wspomniane łożyska.Opony oczywiściw mam rozjezdżone, warstwa ochronna znikneła w pierwszym dniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 to napisz czy przypuszczenia się sprawdziły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 z innej beczki..., temat wielokrotnie przerabiany na fm ale teraz dotyczy tylko użytkowników Valkyrie, otóż jak do tej pory jeździłem na oleju Motul 10w 40 5100 ale teraz zmieniłem na VALVOLINE DURABLEND 4T 10W40 i mam wrażenie że silnik pracuje inaczej ... jak by gorzej choć ...? trudno do końca to określić, a już skrzynia biegów jak by bardziej trzaskała choć niej huczy ale... , trudniej jest trafić na luz . Mieliście może podobne objawy po zmianie oleju w tym konkretnym przypadku przejście z Motula na inny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Temat tego oleju zapodałem na naszym forum. Jak chłopcy coś napiszą to szepnę dwa słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo3 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 jaki olej stosujecie w lagach można zalać 20w jakie macie zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 tak dla zabawy bo tu nudno ostatnio...kto ile przejechał w zeszłym roku ??? bo ja całe 1006 km...a Wy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo3 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 6400km od kwietnia do 31 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeza Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 tak dla zabawy bo tu nudno ostatnio... Kto zgadnie, ile mój walec osiąga przy odcięciu na pierwszym biegu? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocker Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 70 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi