Prałat Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 no fuckt.... fajny SLUNG :biggrin: sprawa jest jedna szkoda ryzykować-aczkolkwiek miałem w planach zakup 80/50 narazie rodzice wybili mi to z głowy ;/Dobry tunning kosztuje. Wywalasz kasę... nikt Cię nie łapie, jest spox. Mija rok, możesz zdawać na moto. Zdajesz. Szukasz większej klaczy i ... myślisz... te kilka stówek możnaby teraz dołożyć do maszyny, a tak zrobiłem komuś prezent, bo 50/80 poszła do klienta :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 więc albo do 18 skuter :icon_biggrin: i brak manuala albo manual... na A1 raczej się już nie zdecyduję chyba że zarobię trochę kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Witam! sorry że troche odświerzam ale macie może jakieś filmiki jak policja złapała kogoś mototwerem?? albo jeszcze lepiej jak to było 80ccm?? PS: najlepiej Polskie bo z niemieckich to nie bardzo rozumiem co mówią policjanci :notworthy:. filmy mogą być do oglądania w necie. ( youtube, googlevideo) Edytowane 17 Marca 2007 przez hefaistos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 niemieckie mozna jeszcze na forum dorwac, bo kiedys byly ks rider chyba dodalale z polskimi to... niemieckie mozna jeszcze na forum dorwac, bo kiedys byly ks rider chyba dodalale z polskimi to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) chcesz to ci opowiem jak leciale Af1 140km\h (125\50) i mnie mendy zawinely :clap: Edytowane 20 Marca 2007 przez DiboS60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzia Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 niby wg przepisów to motorower można jechać 45km/hWiec jak mój ogar jedzie 75km/h to niby muszę mieć prawo jazdy???Bez sensu A policja i tak zazwyczaj przymyka oko "motorowery"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Dawaj Dibo mów..lubie takie histerie a można się coś z nich dowiedziec. PS: coś jush kiedyś o tym wspominałeś...ale dawaj ze szczegółami( jeśli sie tyczy tematu :icon_rolleyes: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Dibo pewnie jak zobaczyl mendy to redukcja o 2 biegi w dol i 12 tys obrotow i juz policje zgubil w lusterku :icon_rolleyes: Taki trzeba miec motorower ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leorio Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Radzia, o ile się nie mylę to u nas w Polsce motorower musi mieć pojemnośc poniżej 50cm3, dlatego jak kupujesz nowy skuter to masz najczęściej w dowodzie 49cm3 i budowa musi ograniczać prędkość do 45km/h. Dlatego w nowych skuterach/motorowerach nawet 50 masz blokady (gaźnika, modułu itp), albo różnego rodzaju owiewki i plastiki o nieaerodynamicznym kaształcie (tu głównie starsze modele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Wznawiając temat.Ogólnie z rejestracją 80ccm na motorower nie ma większych problemów. Szczególnie jak jest znajomy w przeglądzie.Jednak czy warto ryzykować?W razie jakiegoś wypadku z mojej, czy nie z mojej winy do odpowiedzialności idzie ojciec, kto wie co by diagnoście zrobili... Osobiście mam Yamahe RD 80 LC II zarej. na motorower. Z reguły nie przekraczam 50-60km/h. Jeżdże spokojnie.Za każdym razem jak gdzieś wyjeżdżam mam niejako stresa.Miałem raz kontrole (niesprawne światło z przodu). Pan policjant troche postraszył, że będziemy zamawiać pojazd by mógł odwieźć mój niesprawny pojazd.Następnie kulturalnie sie zapytał, czy to motorower. Z przekonaniem odpowiedziałem, że tak.Zabrał dowód, karte motorowerową i OC do samochodu coś tam sprawdzał i wrócił, oddał. Powiedział, że pozwoli mi wrócić do domu, tylko mam jechać wolno.W razie następnej kontroli bez światła nie ujdzie mi już gładko. Teraz mimo, że mam wszystko sprawne to i tak nerwowo patrze w lusterka. PS.Teraz tylko z tym prawkiem na A jest nieciekawie. Pewnie, będzie więcej takich kombinatorów 80/50. Na Allegro można w tej chwili zobaczyć 2 motocykle 250/50, a kiedyś widziałem 750/50.Jakby ograniczyli moc, a potem po 2 latach nie trzeba było by płacić od nowa za wyższą kategorie to było by OK. Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez TDragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) pamiętajcie o jednym..........ściągając moto z niemiec i rejestrując jako motorower szczególnie 125 a następnie sprzedając pakujecie sie w potężne i śmierdzące gó*** dlatego że cały życie żyjecie w stresie bo jeśli koleś który od was kupił moto sie rozbije i skapną sie że to 125 to zarazx będzie afera jakim cudem to jest motorower i kto to 1 raz w Polsce rejestrował i puk puk.......fałszowanie dokumentów...... można niby iść w zaparte że koleś zmienił silnik... Wiec jak mój ogar jedzie 75km/h to niby muszę mieć prawo jazdy???Bez sensu bez sensu ale prawdziwe.....jeśli trafisz na cholernego służbiste to za 75km/h na ogarze dostaniesz 500 za brak A ...... ogar 200 przecież fabrycznie też miał blokady :icon_question: dłuższe kolanko mniejsza dysza zwęzony krócieć i zapłon przestawiony... simson podobno też :biggrin: Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 wow 750/50 niezły odjazd :icon_razz: wystarczy ze policjant podejdzie, chwyci za manetke , doda gazu zobaczy z jaka predkoscia wsazówka obrotów podnosci sie do gory a dzwiek ogłusza okolice, odrazu rzegnaj sie z motorem :offtopic: Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak sprzedasz to już będzie po sprawie.W niemieckich papierach miałem już wpisane 49ccm, a tak szczerze to ja tylko mowie ze to Yamaha RD 80 po wyglądzie i odejściu, a nawet niewiem czy tam przypadkiem garu 49ccm nie mam :icon_eek:. W briefie niemieckim nie było modelu podanego. W dowodzie mam, ze to jest Yamaha, bez konkretnego modelu Pozatym policjant nie będzie Ci ruszać manetki gazu bez przesady, a przyrost obrotów na luzie wcale nie decyduje o mocy. Bardziej skłaniał bym sie ku basowemu dźwięku, szerokim oponom itd. w ogóle kto puścił bajke, że policjant może sie przejechać na Twoim moto?Policjant to organ, który zadecyduje czy skierować na ponowny przegląd czy nie, on nie będzie Ci nic testował :banghead: Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez TDragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jak sprzedasz to już będzie po sprawie.W niemieckich papierach miałem już wpisane 49ccm, a tak szczerze to ja tylko mowie ze to Yamaha RD 80 po wyglądzie i odejściu, a nawet niewiem czy tam przypadkiem garu 49ccm nie mam :biggrin:. W briefie niemieckim nie było modelu podanego. W dowodzie mam, ze to jest Yamaha, bez konkretnego modelu Pozatym policjant nie będzie Ci ruszać manetki gazu bez przesady, a przyrost obrotów na luzie wcale nie decyduje o mocy. Bardziej skłaniał bym sie ku basowemu dźwięku, szerokim oponom itd. w ogóle kto puścił bajke, że policjant może sie przejechać na Twoim moto?Policjant to organ, który zadecyduje czy skierować na ponowny przegląd czy nie, on nie będzie Ci nic testował :biggrin: Jeżeli istnieje uzasadnione podejrzenie może zarządać żeby się przejechać.Jednak wątpie że ktoś będzie takim dziwakiem żeby nie powiedzieć niemądrym i da się przejechać policjantowi.W takim przypadku zatrzymuje dowód i kieruje motor na badania techniczne i tam już wszystko wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) pamiętajcie o jednym..........ściągając moto z niemiec i rejestrując jako motorower szczególnie 125 a następnie sprzedając pakujecie sie w potężne i śmierdzące gó*** dlatego że cały życie żyjecie w stresie bo jeśli koleś który od was kupił moto sie rozbije i skapną sie że to 125 to zarazx będzie afera jakim cudem to jest motorower i kto to 1 raz w Polsce rejestrował i puk puk.......fałszowanie dokumentów...... No tu sie z Toba nie zgodze znaczy wg mnie to jezli bedzie cos sie dzilo to nikt nie bedzie patrzyl kto pierwszy rejestrowal i pozatym mozesz mowic ze ty miales normanly motorower a co sie pozniej z nim to nie twoja sprawa, ktos silnik wiekszy wrzucil czy cos Ciebie to nie interesuje wg mnie oczywiscie.Ja bym sie tak tlumaczyl;p Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez KUBAS007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi