wieczny student Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 To tyle co dwutakt. To chyba nie jest w normie?(chyba ze to radziecka norma D.gif )Ksiażki podają 1/1000. Luźne prowadnice zaworowe, brak uszczelniaczy, żeliwne pierścienie robią swoje. Ja mam co prawda maluchowe tłoki z lepszymi pierścieniami, ale taki litr na 1000 wychodzi. A jak za ubogo ustawisz miesznkę, dasz opór w trasie, opóźnisz trochę zapłon, i będziesz miał dziadowy olej w silniku, to 2/1000 pójdzie. Mi to nawet raz litr oleju po 50km trasy wyparował (bo zatarłem silnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) a ja niemierze ile, ale zawsze przed jazda uzupelniam, jak sie kreci to brac musi...motur ma 22lata, daje rade i wykonuje moje polecenia :biggrin: :D :P aha moj 21letni audik niebierze wcale oleju, od wymiany do wymiany bez dolwek i ubytkow, dotad niewierzylem w tego typu cuda... pozdr Edytowane 5 Lipca 2006 przez dgree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M. Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 B12, 2000r., zero ubytku. od wymiany przejechane 2,5 tys km. Olej to syntetyczne LM 10W50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Dlatego dodałem":biggrin:" myślę, że nie, ale wg Ciebie ile powinno być? no ja do swojego daje 1:50 więc w 50cc 1:30 to już chyba przesada Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 VF 750 F 1983 20kkm - 0mlZ tym przebiegiem 23letnie motocykl...hmm skoro tylko w garażu jest przepychana to nie pali oleju :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Yamaha XJ 600 '98Od wymiany do wymiany (czyli co 6 kkm) jakieś 0.5 litra.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 B12, 2000r., zero ubytku. od wymiany przejechane 2,5 tys km. Olej to syntetyczne LM 10W50. Jeżeli mogę spytać to napisz krótko jak jezdzisz? Tzn jak często gościsz na czerwonym, jaki przedział obrotów? Wydawało mi sie że co jak co ale bandit brać olej musi a u Ciebie niespodzianka pełna. No chyba że faktycznie rzadko odwiedzasz rejony pow 6-7 tys.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 hehehe... fajnie... - CB750 '96 nie zauważyłem ubytku przy wymianach, jeśli nawet to minimalny- CB900 '83 na Valvoline 1,5-2 l/1000km, po powrocie do Castrola po 2000km nie zauwazyłem znacznego spadku na bagnecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 mój gs od 0.3 do litra zależy od stylu niestety lubię odwiedzać czerwone pole :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 kawasaki er5 16kkm motul 5100 ester- zero ubytkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Ciesze się, że temat się przyjął :icon_biggrin: Pozdrawiam i życze przyjemności!! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunia Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Honda CB Seven Fifty '92 , nie wymagała uzupełniania stanu między wymianamiYamaha thunderace '02 ok 200 ml /1000 km (trzeba średni dwa razy dolac między wymianami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 no ja do swojego daje 1:50 więc w 50cc 1:30 to już chyba przesadaA co ma pojemnosc silnika do składu mieszanki benzyna -olej?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 chyba nie o pojemnosc chodzilo a o to ze moto Enduromastera kreci się wyżej :icon_biggrin: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddog26 Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 mnie moj vz desperado nie brał nic , ale kumpel miał takiego samego i ten sam przebieg i dolewał ......zalezy jak fura traktowana , jak docierana i jakie egzemplarz sie udał japońcom i ile sake popili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi