BUSHMAN Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Czy to prawda,ze policja ma problemy ze zlapaniem motocykla na zwykly reczny radar tzw. suszare??? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Niekoniecznie, bo łapią. No może jeśli by jechał 250 km/h :buttrock:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Bez problemu.Mnie złapali w latach osiemdziesiątych 3 razy. (ETZ 150) A teraz sprzęt mają o wiele lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 mogą, mogą.... mam to k*wa na papierze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Czy to prawda,ze policja ma problemy ze zlapaniem motocykla na zwykly reczny radar tzw. suszare??? ;) Dlaczego mieliby miec problem z namierzeniem? Przeciez motocykli jeszcze nie produkuja w technologii stealth tak jak samoloty nie wykrywalne dla radarow. No chyba ze ktos ma plytke CD poweszona na motocyklu to jest nie wykrywalny :eek: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) No chyba ze ktos ma plytke CD poweszona na motocyklu to jest nie wykrywalny jeszcze lepsze efekty daje płyta DVD z muzyką zespołu Bajer Full... :D Edytowane 11 Maja 2006 przez Barnaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Z tym namierzaniem chyba nie jest tak łatwo do końca ?Jak u siebie podjeżdżam motkiem pod radar stacjonarny ( ten co wyświetla; jedziesz z szybkością 180km a powinieneś 60km :D ) łapie mnie tak mniej więcej co trzeci raz, a jak z tyłu jedzie bryka to już kompletnie głupieje. Za tym że moto trudno złapać na suszarkę przemawia też fuckt że większość bluemenów nawet nie próbuje podnosić ręki coby wykonać pomiar. Czyli oni najlepiej wiedzą że to baaaaaardzo trudny i złożony problem, wykonanie pomiaru szybkości motocykla radarem ;) . Edytowane 11 Maja 2006 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 tak, ale to są lipne radary. suszarki są o wiele bardziej dokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 łapią, łapią :/też niestety mam to na papierze ;) a skąd problem z namierzaniem? bo powierzchnia odbicia fali generalnie mała, więc jak jest coś na drodze, patrz puszka obok albo za moto, to duże prawdopodobieństwo, że zmierzy silniejszą falę, czyli w naszym przypadku puszkęmnie niestety złapali na puściuteńkiej drodze... a taki grzeczny byłem, zwolniłem przed przejściem :D jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasza Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Mi się trafił błędny pomiar. Jechałem z drugim motocyklem tuż za mną. Zmierzyli i wyszło im 130 km/h a jechaliśmy tylko 80 km/h. Na szczęście dali się przekonać, że coś im się pomerdało i nie mam tego na papierze :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Policja nie ma problemów ze złapaniem motocykla na suszarkę ( Ręczny Miernik Predkosci - RMP ) , tylko że , im się z reguły nie chce . Czasem dla zaspokojenia ciekawosci zmierzą jak szybko frunie motonita i finał.Nie ma problemów technicznych z pomiarem;. Można złapać nawet rowerzystę. Nie bedę podawał szczegółów , bo zajmie to z 5 stron.Kiedy używałem RMP to różne rzeczy sie działy z wynikiem , ale sprawna suszarka pokaze z dokładnoscia do 2 km/h. Uwierzcie mi na słowo , bo robiłem to dobrych kilka lat. A kto nie chce wierzyć mnie , to moze uwierzy jak dostanie to " na papierze ". Pozdro. Ps.Płytkę CD trzeba trzymac w zębach , albo ściskać pośladkami - efekt murowany - mandatu nie bedzie ... Bo czubków ukarac nie wolno , he he he . Edytowane 13 Maja 2006 przez Stary Sierżant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Mnie zlapali, ale tylko na radarze :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 z tego co słyszałem to policja robi tak że najpierw mierzą prędkość jakiemuś szybko jadącemu samochodowi, zatrzymują odczyt na wyświetlaczu, a później udają że mierzę prędkość motocykliście i mówią mu że to właśnie on z taką prędkością jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Z tego co słyszałem , to kazdy motocyklista jest dawcą i oszołomem - jest w tym tyle prawdy , co w Twoim poscie dot. postępowania Policjantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 z tego co słyszałem to policja robi tak że najpierw mierzą prędkość jakiemuś szybko jadącemu samochodowi, zatrzymują odczyt na wyświetlaczu, a później udają że mierzę prędkość motocykliście i mówią mu że to właśnie on z taką prędkością jechał Oj widze, ze chyba nigdy nie padles ofiara suszarki... Czyzbys nie wiedzial, ze policjant oprocz predkosci prezentuje jeszcze czas jaki uplynal od momentu pomiaru? Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi