Skocz do zawartości

Niedrogie motocykle !!! ??????

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem dzisiaj jakieś egzotyczne motocykle i motorowery oferowane w naprawdę intrygujących cenach.

Np motocykl enduro 4 suw o pojemności 200 cm3 za 8 899 brutto (125-tka za 8 099 brutto) czyli tyle co 2-suwowe motorowery tej kategorii.

całą ofertę znajdziecie:

http://www.osa.pl/skutery/cennik.html

Ciekawe kto to produkuje itd. itp. Na zdjęciach wyglądają raczej średnio ale ceny są znacznie niższe niż u konkurencji.

Najtańszym 4-suwowym enduro na rynku był do tej pory Junak RX za 12 500 .

A to 4 400 drożej niż OSA tej samej pojemności (nazwa motocykla dziwnie znajoma ...ale może to tylko zbieg okoliczności).

buba6 napisał:
ja akurat jestem miłośnikiem os i z tego co wiem to nie mają prawa używać tej nazwy, bo nazwa niezostała sprzedana, oficjalnie klub będzie w tej sprawie interweniował

Czyżby powtórka z Junaka i Sokoła :?:

Ludzie dajmy w końcu coś zrobić jakiejś "inicjatywie" to w końcu nie my ponosimy koszty. Nie wiem być może Osa tez była dla kogoś "kultowa" (podobnio najszybszy skuter w swoim czasie :) ) Ale nie dajmy się zwariować, bo zaraz będzie problem Komara, Żbika, Rysia itd.

Pozdro

Dyzio

Cena ceną ale co z jakością i serwisem? Gdzie to można serwisować, naprawiać? Co to są za silniki - znane np. yamahy? czy "wyrób własny"?

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

maniek_7 napisał:
Cena ceną ale co z jakością i serwisem? Gdzie to można serwisować, naprawiać? Co to są za silniki - znane np. yamahy? czy "wyrób własny"?

Dokładnie - pewnie z moto jest nawet gorzej niż z np Husabergiem chyba -- motocykle OSA to naprawdę totalna egzotyka :)

POZDRAWIAM :!:

ja powiem tyle: kumpel na pasek naprędowy do Aprilli (nie mówiąc już o tych dziwadłach za 8.000zł...) czekał ponad pół wakacji... nie mam ochoty zmarnować sobie kilku tygodni czekając na jakąś część... wolę zapłacić trochę więcej i kupić Yamahę czy Suzuki, albo kupić coś używanego za tą cenę. przynajmniej nie będe miał kłopotów z serwisem...