Skocz do zawartości

Posiadacze HONDA CBR 600 łączmy się! ( CBR600 )

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega nick z forum "yamaha" ma zamontowana w 600 rr taka szybke puig - bardzo chwalil jej dzialanie, jakosciowo wydaje sie lepsza niz oryginalna

Nie wiem jak to w rr z crash padami ale w F4 wywiercilem w kilka minut i wszystko git i estetycznie

a mozesz napisac jakie crash pady kupiles do f4 ?

znajomek do F4 zamontował Puiga - w zestwie była kartekczka jak zamontować i wiertło z otwornicą, kilka chwil zastanowienia i zrobione.cud miód.

nie mam teraz możliwości zrobienia fot bo moto pojechało na zimowanie.

pozdrowiony

a mozesz napisac jakie crash pady kupiles do f4 ?

tego typu tylko ze do F4

http://www.allegro.pl/item500279796_extra_...dy.html#gallery

co do montazu to jakos wycyrklowalem sobie miejsce w ten sposob ze wkrecilem tylko srube w miejsce crasch padu na czububie dalem jakas farbke i docisnolem owiewke - pozniej centralnie wywiercilem otwor z dopasowana do rozmiaru crshpda wiertla z otwornica

Bimbak i Sopelblue,

a skad ja, tym bardziej Wy mozecie wiedziec że jest już OK ?

Moze sie nie odpowietrzyło po prostu.... (podczas 20minutowej pracy silnika na biegu jałowym, tylko raz "zassało" płyn z korka wlewu w chłodnicy, na dodatek niewiele)

moim zdaniem jak instrukcja informuje że ma wejśc 3 litry, a ja zużyłem 2,5 litra z czego 0,2 sie rozlało, to coś jest nie tak z motocyklem / jego instrukcją - a nie ze mną, ze się tym przejmuje....

Ja w tym momencie nie wiem, czy np 20% układu chłodzącego nie jest zajęte przez powietrze - dlatego pytałem ... przeszkadza wam - nie bede pytał :cool:

Pytanie w sumie już nie aktualne , bo dzisiaj skręciłem owiewki i wszystko inne do kupy - takze itak już nic nie doleję przez chłodnicę

Pyt 2 A - sonda jest, jak popatrzysz z prawej strony blisko podnóżka to obok katalizatora zobaczysz sondę;

B - nie ma.

Pozdro

rozumiem, udało mi się właśnie znaleźć schemat, na którym widać tego O2 SENSORa :)

Dzieki i pozdrawiam

Edytowane przez zazzu

Moze sie nie odpowietrzyło po prostu.... (podczas 20minutowej pracy silnika na biegu jałowym, tylko raz "zassało" płyn z korka wlewu w chłodnicy, na dodatek niewiele)

podczas 20 minutowej pracy na biegu jałowym nie ma bata by się nie odpowietrzyło, jak mimo wszystko masz wątpliwości, pokręć troszkę gazem. Jesli się nie odpowietrza tzn, że albo nie działa w ogóle pompa wody albo masz zator w układzie chłodzenia. To że zassał mało płynu to też dobry znak.

moim zdaniem jak instrukcja informuje że ma wejśc 3 litry, a ja zużyłem 2,5 litra z czego 0,2 sie rozlało, to coś jest nie tak z motocyklem / jego instrukcją - a nie ze mną, ze się tym przejmuje....
dla mnie najbardziej prawdopodone jest to że to Ty się popmyliłeś w odmierzaniu ilości płynu, albo nieudało ci się spuścić tej "brakującej" ilości płynu chłodniczego ;)

To że się przejmujesz jest ok, tylko sugerowanie się tylko i wyłącznie iloscia płynu jaką wlałeś do układu tym bardziej że chodzi zaledwie o 0,5l jest dla mnie dziwne.

Ja w tym momencie nie wiem, czy np 20% układu chłodzącego nie jest zajęte przez powietrze - dlatego pytałem ... przeszkadza wam - nie bede pytał
praktycznie niemozliwe ale gdybym jednak się mylił to zaobserowałbyś nienormalnie wysokie temperatury silnika. Nie przeszkadzasz mi tylko robisz z igły widły ;)

Obserwuj zachowanie wskaźnika temperatury podczas jazdy, najlepiej w mieście (oczywiście nie cały czas bo patrzeć masz się na drogę ;) ), kontroluj stan w zbironiczku wyrównawczym i przy okazji jakiejs inspekcji zajrzyj do chłodnicy, będzie dobrze :)

zazzu nic do ciebie nie mam stary. Ale czytaj uważniej posty i wiesz luzik i powoli do przodu :cool:

Rozgrzej silnik i poczekaj aż wystygnie. Sprawdź poziom płynu i tyla. Oczywiście co jakiś czas możesz zerknąć na poziom płynu to nie zaszkodzi.

Nadal szukam crash padów do cbr600rr '05, pisałem z chłopakiem co kupił tej firmy: T-rex -

http://moto.allegro.pl/item503765984_crash...ex_komplet.html

Napisał że odradza kupno, bo miał taki problem: "średnica aluminiowego trzpienia jest za mała w stosunku do otworu w ramie"

I nadal szukam sprawdzonych, może ktoś coś napisać o jakości tych poniżej:

1. extreme shoguns: http://moto.allegro.pl/item483723103_crash...00_900_600.html

2. womet-tech: http://moto.allegro.pl/item487719220_gpmot...00rr_04_06.html

3. puig: http://moto.allegro.pl/item485582530_puig_..._2003_2006.html

Puig stawiam na koniec, bo wizualnie nie będą pasowały do sliderów wahacza:/

Z całym szacunkiem ale moim zdaniem tylko ten Puig wzbudza zaufanie. Extreme shoguns i te gp moto to wyglądają jakby ktoś je produkował w stodole i ja bym im nie zaufał (crashpady mają być tak zrobione by zamortyzować upadek a takie to albo się od razu połamią, albo wygną albo co najgorsze nic się z nimi nie stanie a siła przejdzie na ramę). Nie ma żadnych dedykowanych crashpadów do rr produkowanych przez renomowane firmy?

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

http://www.lightech.it/scheda.asp?cod=PRT1250

Ja bym poszukał tego. Do wiosny sporo czasu więc pewnie nawet zakup z zagramanicy by wchodził w grę.

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

• 3 tygodnie później...