adamzap Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam mam pytanie Jestem zmuszony wymienić tarczę przednią w Suzuki VX 800Nowa tarcza kosztuje 700,- 8O więc odpada ,a z dostaniem, używki jest duży problem .Czy szlifownie tarczy i zalożenie nowych klocków zadziała (chodzi mi o przejechanie chociaż jednego sezonu - bez szaleństw :) )Czekam na Wasze odpowiedzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Tarcz nie szlifujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Tarcz nie szlifujemy.I wszystko na ten temat. Używka też w zasadzie odpada jeżeli nie jesteś pewien jej przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzap Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 MADAFAKA MOŻE COŚ WIĘCEJ NA TEMAT :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 MOŻE COŚ WIĘCEJ NA TEMAT NIE bo .. NIE ! Dlaczego ? Nie wnikając w szczegóły - bardzo ważna jest grubość minimalna tarczy (najczęściej na niej wybita). Jeśli problem dotyczy tylko nierówności powierzchni, a grubość jest w normie, to zakładaj nowe klocki, które po dobrym dotarciu spełnią swoje zadanie. Jeśli tarcza jest zwichrowana, to nie ma innego wyjścia niż wymiana. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 MADAFAKA MOŻE COŚ WIĘCEJ NA TEMAT :Dpogadaj z Norbem :),on w zeszłym sezonie kupił używki do 9ki. po tygodniu wyrzucił do śmieci - bo były lekko podgięte (minimalnie!), ale kiera biła przy hamowaniu (250pln psu w dupę, o ile pamiętam)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 a może zamiennik ? albo ktoś kto tarcze na wzór dorabia ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 orginalne sa drogie ale innych firm np EBC powinny byc znacznie tansze Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Jezeli zalezy ci na wyjasnieniu to tarcza zwichrowana i potem przeszlifowana zwichruje ci sie po pierwszym zagrzaniu, czyli pod koniec pierwszego hamowania.Przerobione wlasnorecznie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 chodzi mi o przejechanie chociaż jednego sezonu - bez szaleństw Witam! A kilka awaryjnych hamowań' date=' to już szaleństwo. Posłuchaj fachowców. Pozdrawiam. [b']Kupując motocykl zadbaj też o swoje życie.[/b] Jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 W twojej sytuacji proponuje zadzwonić do www.ebcbrakes.pl (chyba ze już dzwonileś? Ja ostatnio sie zszokowałem o ile taniej mają tam części niż np. w larssonie) jeżeli cena nie satysfakcjonuje to można zlecić kolesiowi co ogłasza sie na allegro: http://www.allegro.pl/item87672820_tarcze_..._husqvarna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yohnson Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Ogłaszaja sie na allegro ze dorabiaja tarcze z tego co pamietam to 150-200zł za tarcze. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzap Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Dzięki wielkie za sugestie i linki .Wiem na pewno ,że tarcza nie jest zwichrowana (sprawdzałem mikrometrem) w granicznych 5mm grubości zalecanych w serwisówce też się mieści jest po prostu dośc "wyżłobiona".orginalne sa drogie ale innych firm np EBC powinny byc znacznie tansze te o których pisałem ,że kosztują 700,- są wlaśnie z EBC :) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za opinie wszystkim ,a szczególnie doświadczonym kolegom :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 ale jak jest rant na tarczy to chyba mozna? bo jak jest to zanim klocek sie dotrze to hamowanie jest bardzo kiepskie bo stycznosc klocka do tarczy jest mala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 ale jak jest rant na tarczy to chyba mozna? bo jak jest to zanim klocek sie dotrze to hamowanie jest bardzo kiepskie bo stycznosc klocka do tarczy jest malaw terenie to nie ma znaczenia.ale hamowanie na takich tarczach z 2 czy 3 paczek, to nieprzyjemne przeżycie. nie warto testowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi