pikus91 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 no tak;) rowniez cie pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ostatnio rozpoławiałem silnik, wymeiniłem łożyska na wale, zlikwidowałem niektóre luzy itp. Założyłem takze nowy cylinder razem z tłokiem. Poskładałem wszystko no i sprawa wygląda tak. Zapalę go jak postał kilka godzin, zrobię może góra kilometr normalnie, potem zaczyna przerywać i gaśnie, nie wchodzi na obroty. Odstoi z godzinę, znowu idzie chwile pojeździć. Rozebrałem gaźnik (Bing 17). było trochę wody w pływaku, ale patrzałem przed chwilą już nie było. Co może być? Ja już z tym nie wytrzymuję normalnie, zapłon dobry, wszystko dobre, ale w gruncie rzeczy nie działa.... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 To samo co kilka postów wcześniej. Myśle że mógł paść modół (jeżeli jest to elektronik). To jest choroba w simsonach. Sam osobiście wymieniłem klientok kilka sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Tylko to nie jest elektronik :buttrock: Takig gościu co ma w moim mieście sklep motorowerowy ma też warsztat motocyklowy. Dzwoniłem do niego i powiedział, że to nic z prądem, że to może być tak, ze paliwo ścieknie do gaźnika, to idzie jechać, ale gaźnik nie ciągnie. Będę dzisiaj ten gaźnik rozbierać i czyścić. Edytowane 23 Maja 2006 przez BArt_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 sciagnij wezyk i zobacz czy ci leci ciurkiem paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ostatnio rozpoławiałem silnik, wymeiniłem łożyska na wale, zlikwidowałem niektóre luzy itp. Założyłem takze nowy cylinder razem z tłokiem. Poskładałem wszystko no i sprawa wygląda tak. Zapalę go jak postał kilka godzin, zrobię może góra kilometr normalnie, potem zaczyna przerywać i gaśnie, nie wchodzi na obroty. Odstoi z godzinę, znowu idzie chwile pojeździć. Rozebrałem gaźnik (Bing 17). było trochę wody w pływaku, ale patrzałem przed chwilą już nie było. Co może być? Ja już z tym nie wytrzymuję normalnie, zapłon dobry, wszystko dobre, ale w gruncie rzeczy nie działa.... :buttrock: Jak dla mnie to typowy objaw kondensatora :crossy: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ostatnio rozpoławiałem silnik, wymeiniłem łożyska na wale, zlikwidowałem niektóre luzy itp. Założyłem takze nowy cylinder razem z tłokiem. Poskładałem wszystko no i sprawa wygląda tak. Zapalę go jak postał kilka godzin, zrobię może góra kilometr normalnie, potem zaczyna przerywać i gaśnie, nie wchodzi na obroty. Odstoi z godzinę, znowu idzie chwile pojeździć. Rozebrałem gaźnik (Bing 17). było trochę wody w pływaku, ale patrzałem przed chwilą już nie było. Co może być? Ja już z tym nie wytrzymuję normalnie, zapłon dobry, wszystko dobre, ale w gruncie rzeczy nie działa.... :buttrock:Podejrzewam ze winna jest zbyt gorąca swieca . Sprawdzę jak sie zachowuje na zimniejszej świecy. p.s. Jaką w ogole masz świece zaplonową ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy2108 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Witam!Mam problem z simsonem. Otóż odpala mi na pych a jak go chce odpalić z kopniaka to nie idzie. Czego może być to wina?? Z góry dzienki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Pewnie to kwestia regulacji, albo słabej kompresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Podejrzewam ze winna jest zbyt gorąca swieca . Sprawdzę jak sie zachowuje na zimniejszej świecy. p.s. Jaką w ogole masz świece zaplonową ? Iskra, pisze E70. Ma chyba z 10 lat, ale wydaje mi się lepsza od beru i isolatora, które mam w zapasie. Zapomniałem dodać, że przed rozebraniem silnika problemów nie było gdzies od roku. w ogóle nic nie byłyo do czasu aż rozebrałem i poskładałem. Już mnie coś strzela normalnie, bo pogoda super a moto nie na chodzie.... Edytowane 23 Maja 2006 przez BArt_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Już mam pewne przypuszczenie co to jest, sytuacja też się trochę wyklarowała. Kupiłem świece Iskra F80, kondensator, przelutowałem kable z zapłonu bo były nadcięte izolacje trochę i mogło być przebicie, dopasowałem też trochę bardziej cylinder, bo mam przerabiane szpilki i nie chciał spasować i trochę puszczał. Teraz mogę już trochę dłużej pojeździć i nie przerywa, ale nadal gaśnie. Jak zdjąłem cylinder, to tłok był cały ubabrany od paliwa - nawet w sworzniu. Iskra potężna, aż daje trochę światła :icon_razz: Ja uważam, że trzeba na nim po prostu pojeździć na najwyższym biegu na takim dłuższym dystansie, żeby po prostu spalił to co tam jest, bo na razie jeżdże po mojej drodze, która ma może z 200 m i specjalnie nie idzie się rozpędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalman Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) ja mam taki problem, mam Simsona SR50 CE ale z zapłonem mechanicznym, i jak mi sie go uda odpalić to jak załączę światła to obroty lekko spadają a jak jeszcze powiedzmy nacisnę STOP to czasami zgaśnie, czy jest to normalne?? cewka musi wytwarzać więcej prądu i przez to może jest bardziej silnik obciażony??Coś ostatnio same problemy mam z nim. Dzisiaj rano odpalił bezproblemowo na ssaniu, pojechałem 4km do szkoły, po szkole odpalił za 4 razem z ssaniem na pół, przejechałem 0,5km i zgasiłem i koniec, nie odpalił ani z kopy, ani z ssaniem ani na pych, zmieniałem świece, iskra raz była raz nie. Wziołem go na hol do domu, trochę porobiłem przy kablu do świecy, zobaczyłem czy jest iskra i była jak byk (przerwa na świecy około 0,3mm). Kopnąłem i o dziwo za PIERWSZYM razem odpalił. Zostawiłem go na 5minut żeby chodził, zgasiłem odpalił bez problemu. Zgasiłem i potem musiałem zaś nakopać chyba z 10 razy żeby odpalił. Co to może być? PSDzisiaj rano znowu odpalił może za 6 razem na ssaniu, pojechałem do sklepu (1km) zgasiłem, i potem nie odpalił już, na pych wziolem i jakoś odpalił. Edytowane 26 Maja 2006 przez kalman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Ja mam podobny problem: jak włącze na światła to po stronie magneta słychac stuki. i tez nie wiem czym to moze być spowodowane. cewki dokręcałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fistach Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 WitamMam prośbe. Mógłby mi ktoś przesłać dokładny schemat na którym będzie widać bdb podłączenie poszczególnych kabli do stacyjki. Mam simsona S51 Enduro Electronic z 1991r.pozdrawiam fistach30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 http://img392.imageshack.us/my.php?image=qpa9us.jpg masz dokladnie wszystko numerki stacyji co gdziee i jak jak masz orginalna instalacje to nie ma problemu sam z tego korzystalem i dla tego teraz takie brudne:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi