Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

z całego mojego posta została ci ta obwodnica tylko w głowie? ;)

zresztą obwodnica mojego miasta Radomska! ehh...

Nie no, bez stresu. Tak jakos mi to padlo bo nie wiem gdzie tam jest obwodnica.

BTW. Chyba dzisiaj widziałem Ciebie na Fazim, śmigałeś przez Kłomnice z Plecaczkiem w żółtych kaskach około godziny 12 - 13???

pare godzin na obwodnicy i normalnie jestem z siebie dumny:) na przednim kołe troche słabo ale z 2-3 metry ujade, a dupa gdzies na wysokosci 50 cm! ale z kolei na tylnym to 15 metrów na miekko:) zerowe doświadczenie w tych sprawach-nigdy wczesniej nawet nie próbowałem- a tu podciągłem do 6 tys-przycisłem troche kiere-a potem manetke prawie na opór i przednie koło leci w góre ze łoochooochoo:) na początku troche opona sie slizgała po asfalcie, ale jak sie rozgrzała to praktycznie za kazdym razem wchodzl na gume- takze naprawde respect dla Fazera-o i jeszcze wypada dodac ze przy tych wygłupach spalił 6,2 litra:)

I dziwisz sie ze masz problemy ze sprzeglem? Niedlugo bedziesz sie pytal jak sie wymienia uszczelniacze w lagach i lozyska w wachaczu.

Why... So... Serious

Czesc dziewczyny

Ja szukam czegos takiego SERWISOWKA W JEZYKU POLSKIM

Po angielsku mam - zreszta sa tutaj linki ale chcialbym polskie a na necie nie umiem znalezc

Can you help ?

Nie wiem czy ktoś Ci pomoże bo coś takiego nie występuje. Załatw sobie dobrego tłumacza lub zapytaj na forum jak coś zrobić bo polskiej serwisówki nie znajdziesz na bank.

Nie wiem czy ktoś Ci pomoże bo coś takiego nie występuje

no właśnie, panienko... trzeba się było uczyć języków, chociaż pytanie could you help me, plese? mógłbyś napisać ładnie :icon_exclaim:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Chcesz zminiac klocki bez demontowania zaciskow?? Nie sadze ze to w ogole wykonalne.

Pzdr

Dobrze, że to tylko Twoje przypuszczenia jak "sadzę".

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

Dobrze, że to tylko Twoje przypuszczenia jak "sadzę".

Zmienialem u siebie zaciski przod i tyl 3 tygodnie temu. Przy tym zdejmowalem zaciski i dokladnie je czyscilem, wymienialem plyn hamulcowy. Wszystko dziala, bez problemu.

lime82

I dziwisz sie ze masz problemy ze sprzeglem? Niedlugo bedziesz sie pytal jak sie wymienia uszczelniacze w lagach i lozyska w wachaczu.

o typowa odpowiedz "magistra" motocyklisty:)

uszczelniacze. łozyska w tylnim i przednim kole. w wachaczu. klocki, swiece, filtr powietrza, olej silnikowy z filtrem, zarówka swiatła stopu, akumlator to wszystko wymieniłem jak kupiłem Faziego zaraz na drugi dzień- zresztą każde moje moto(od 8 lat japonczyki o reszcie nie wspomne) chodzi u mnie jak w zegarku i niema mowy o czyms niesprawnym! jezdze nie od wczoraj-więc oszczędz sobie...

mimo wszystko pozdrawiam

ruthi7- ok ok:) zero stresu-teraz juz wiesz za ta moja mieścina ma obwodnice:) tak to ja dzisiaj z dziewuchą wracałem przez Kłomnice.

pozdrawiam

Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie!

o typowa odpowiedz "magistra" motocyklisty:)

No bardzo mi przykro ze moje wyksztalcenie nie pozwala nam prowadzic dyskusji na odpowiednim poziomie ale to Ty masz z tym problem, nie ja :biggrin:.

uszczelniacze. łozyska w tylnim i przednim kole. w wachaczu. klocki, swiece, filtr powietrza, olej silnikowy z filtrem, zarówka swiatła stopu, akumlator to wszystko wymieniłem jak kupiłem Faziego zaraz na drugi dzień- zresztą każde moje moto(od 8 lat japonczyki o reszcie nie wspomne) chodzi u mnie jak w zegarku i niema mowy o czyms niesprawnym! jezdze nie od wczoraj-więc oszczędz sobie...

Ooo, a co sie stalo ze sprzegla nie wymieniles zaraz na drugi dzien. Niedopatrzenie jakies.

Why... So... Serious

uszczelniacze. łozyska w tylnim i przednim kole. w wachaczu. klocki, swiece, filtr powietrza, olej silnikowy z filtrem, zarówka swiatła stopu, akumlator to wszystko wymieniłem jak kupiłem Faziego zaraz na drugi dzień

Jak na drugi dzień po zakupie to sporo powymieniałeś :clap:

pozdro

Edytowane przez ptaq_

Mam pytanko związane z podnoszeniem baku. Robię moda ze światłami i potrzebuję się dostać pod bak, jednak ostatnio jak próbowałem go podnieść to natrafiłem na problem. Pod bakiem są 2 takie rurki (jedna chyba od odpowietrzania baku a druga nie wiem do czego), które mi się strasznie naciągają podczas podnoszenia i muszę je odłączyć chyba... i tutaj mam pytanie czy można je normalnie odłączyć czy poleje się z nich paliwo? Bak mam zatankowany do pełna i zastanawiam się czy lepiej go nie wyjeździć przed odłączaniem tych rurek...

BTW jakby ktoś chciał sobie zrobić dwa światła mijania w fazerze bez prucia oryginalnych kabli, to tu jest metoda na clean install. link Ja już skleciłem sobie odpowiedni kabelek i teraz tylko muszę to podłączyć.

Zmienialem u siebie zaciski przod i tyl 3 tygodnie temu. Przy tym zdejmowalem zaciski i dokladnie je czyscilem, wymienialem plyn hamulcowy. Wszystko dziala, bez problemu.

Wiadomo, że taki zabieg raz na jakiś czas jest wskazany, sam to przerabiałem :icon_rolleyes:

Tyle tylko,że fazerowskie zaciski są jakoś wyjątkowo łase na syf , ale pomimo tego tłoczki zawsze chodzą jak nalezy, więc nie przy każdej wymianie jest sens spuszczać się na pucowaniem zacisków :biggrin:

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

Mam pytanko związane z podnoszeniem baku. Robię moda ze światłami i potrzebuję się dostać pod bak, jednak ostatnio jak próbowałem go podnieść to natrafiłem na problem. Pod bakiem są 2 takie rurki (jedna chyba od odpowietrzania baku a druga nie wiem do czego), które mi się strasznie naciągają podczas podnoszenia i muszę je odłączyć chyba... i tutaj mam pytanie czy można je normalnie odłączyć czy poleje się z nich paliwo? Bak mam zatankowany do pełna i zastanawiam się czy lepiej go nie wyjeździć przed odłączaniem tych rurek...

BTW jakby ktoś chciał sobie zrobić dwa światła mijania w fazerze bez prucia oryginalnych kabli, to tu jest metoda na clean install. link Ja już skleciłem sobie odpowiedni kabelek i teraz tylko muszę to podłączyć.

Jakiś czas temu miałem zrobionego tego moda ale stwierdziłem że nie ma sensu ponieważ nie wiele różni sie od jazdy na długich (konstrukcja klosza), teraz w dzień jeżdżę na długich a w nocy na krótkich (nie oślepiam tak samo jak ja nie lubię być oślepiany).

Odnośnie przewodów pod bakiem to są to przewody odpowietrzające wiec nie ma problemu z ich odłączeniem, choć nie ma takiej potrzeby wystarczy delikatnie pociągnąć przynajmniej tak jest w mojej fazce.

Edytowane przez xboss

jeszcze raz Lime-odpusc sobie chłopczyku:) p.s magister Metalurg będzie na dniach-praca juz zrobiona-takze bedziemy mogli porozmawiac na równym poziomie-zero problemów z tego powodu!

sprzęgło juz sprawdzone- wszystko ok! tylko sprezyny idą nowe!

ptaq- jak bym twojego fazera przejrzał tez pewnie bym sporo wymienił:flesje:

pozdrawiam:)

Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie!