GSX-R Forever Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Mam takie pytanie, moze troche smieszne ale mi sie wydaje powazne: Czy mieliscie kiedys taki incydent, ze ptak uderzyl wam w kask lub w motocykl?? Bo ja niestety mialem ta nieprzyjemnosc, poniewaz mam dzialke poza miastem i czesto jezdze po wiejskich asfaltowych drogach.... i jechalem sobie jakies 80-90 km/h i nagle cos mnie uderzylo w kask z boku... uderzenie bylo dosc mocne i az sie pszestraszylem gdyby bylo troche mocniej to na bank bym sie wywalil... a najgorsze bylo usuwanie resztek z kasku....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Co do ptaków, to:- pierwsze moje bliskie spotkanie trzeciego stopnia z ptakiem miało miejsce podczas jazdy na rowerze - oberwałem wtedy od gołębia/gołębiem w głowę;- drugi kontakt z niezidentyfikowanym obiektem latającym był mniej przyjemny, dość pokaźnych rozmiarów ptaszysko przeleciało dołem i owinęło się wokół kolanka wydechu - było potem trochę roboty z usunięciem częściowo usmażonych zwłok. :? Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Na mnie ostatnio wrona walila na czolowke. W ostatniej chwili zrobilem unik glowa i obylo sie bez kolizji. Obawiam sie jednak, ze kask lub ja moglby ostro ucierpiec przy spotkaniu z takim czarnym gadem - a w szczegolnosci jesli kontakt nastapilby szybka 8O . Ale mam pewna teorie co do takich atakow: moze ptaszki sa mocno wyglodzone i poluja na resztki po komarach na naszych szybkach i reflektorach? Częste mycie moze nas uratowac :banghead: Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Tak na mnie ptaki poluja ale jak siedze w samochodzie. Nie mialem okazji nic trafic na klate....:banghead: Dobrze ze krowy nie umieja latac :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 w zeszłym roku podczas traski na zlot do Lubska ładny kolorowy ptaszek nadział mi się na owiewkę podczas jazdy nawet tego nie zauważyłemptaszka zauważylem dopiero na miejscu -nie żył Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Na Węgrzech na drodze pomiędzy polami uprawnymi wjechałem w sporą grupę wróbli (prędkość ok. 110-130km/h) i jeden napatoczył się na mój but. Poza tym bez ptasich przygód (ok, raz jeszcze jakiś sqrwiel skrzydlaty narobił mi na ramię gdy jechałem na moto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 dwa lata temu podczas trasy wakacyjnej o pojedyncze centymetry minąłem się z gołębiem ... wystraszył mnie jak diabli bo miałem wówczas około 120km/h i wolałbym raczej przy tej prędkości nie oberwać gołębiem w kask. Na szczęście ja zdążyłem zrobić unik a i pasażerka nie dostała tym klatającym kamikadze :banghead:PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duff Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 He, he. Ja walnąłem jaskółkę przy 180km/h! Dobrze, że trafiłem ją tuż nad szybką kasku! Później się zawróciłem żeby zobaczyć czy coś zostało z tej latawicy... i kurde nawet pórek nie było na drodze! Odbijająć się od kasku strzępy uderzyły mnie jeszcze w bark i poleciały po baku (zostały 2 małe ryski, chyba od pazurków :-))pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ja "złapałem" jaskółkę w żebra silnika od ETZ-ki kilkanaście lat temu. Zauważyłem, a raczej poczułem w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechnowak Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 ja walnolem cos takiego sredniego, ciut mniejsze od golebia ale niewiem co to bylo, jechalem ok 120 km/h i walnolem go barkiem, w lusterku zobaczylem tylko kupe pior, kurtka niestety ucierpiala na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 ja mialem raz akcje lece sobie 90km/h a tu mi golab z pobocza startuje 8O uchylilem sie jedna, dostal bym prosto w czolo :) PoZdRo Cytuj Wielki powrót!http://www.bikepics.com/members/matt150/03sv1000s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moratar Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 ptaszka zauważylem dopiero na miejscu -nie żyłMoże tylko odpoczywał :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smooke Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Motorkiem nie mialem jeszcze zadnego zdarzenia/zderzenia z ptakiem, choc ze dwa czy trzy razy bylo blisko - idzie sie niezle przestraszyc... Samochodem troche juz fruwaczy natluklem, wiec mysle, ze predzej czy pozniej wezme jakiegos na widly mojego moturka - nie celowo oczywiscie - zeby byla jasnosc (choc lepiej pozniej niz predzej) :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polokokt Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Cos w temacie stworzen latajacych, ponizej link do fotki pieknego samochodu (moje marzenie :P ) po spotkaniu z kura: http://img255.imageshack.us/my.php?image=11ay.jpg Mam jeszcze kilka fotek tego samochodu, ktore obrazuja zaistniale zniszczenia i to co zostalo z kury, ale mysle ze nie potrzeba ich tu umieszczac...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Podczas powrotu z wakacji parę dni temu trafił mnie znany już chyba wszystkim.... wróbelek :( na szczęscie trafił w okolice łydki po czym dostał się chyba pod koło i z tego co mówił znajomy jadący za mną to wywaliło go tak z 10 metrów w górę - raczej nie przeżył. U mnie skończyło się tylko na strachu, bo pojawił się znikąd (gdzieś z boku podleciał) i zdążyłem zauważyć małą czarną kulkę która trafia mnie w nogę.Gdybym trafił w szybkę kasku mogłoby to się skończyć duuuużo poważniej - najprawdopodobniej poważne obrażenia twarzy + zjazd do rowu przy około 100km/h czyli gleba jak się patrzy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi