Karlos87 Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Siema! podłącze się do tematu. Rozładowany akumulator podłączyłem pod oryginalną ładowarkę bmw. Ładowarka ma 2 diody (zieloną i czerwoną) kiedy ładowarka jest odłącczona od motocykla dioda koloru zielonego pali się , gdy ładowarke podłączam do motocykla wówczas dioda gaśnie. I ty pytanie, w którym momencie dioda informuje mnie o ładowaniu akumulatora? dodam że po 12godzinnym ładowaniu akumulaltor jest dalej rozładowany :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikss Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 (edytowane) Siema! podłącze się do tematu. Rozładowany akumulator podłączyłem pod oryginalną ładowarkę bmw. Ładowarka ma 2 diody (zieloną i czerwoną) kiedy ładowarka jest odłącczona od motocykla dioda koloru zielonego pali się , gdy ładowarke podłączam do motocykla wówczas dioda gaśnie. I ty pytanie, w którym momencie dioda informuje mnie o ładowaniu akumulatora? dodam że po 12godzinnym ładowaniu akumulaltor jest dalej rozładowany :banghead: [/quote zapewne to ładowarka impulsowa? sprawdź miernikiem po podłączeniu aku czy rośnie napięcie na aku po podłączeniu ładowarki. to najprościej . lub napięcie na zaciskach jesli nie jest sterowana mikroprocesorem. ze swojej strony polecam ladowarke impulsowa firmy tronic idealna do moto i do auta .(moto 0.8 A auto 3,6 A)nie przeładuje ,nie przegrzeje ,zastawiasz na zime . idealna do zelowek i nie kosztuje 300 zl tylko 60 mam ja od jakiegoś czasu i bylem bardzo sceptycznie do niej nastawiony bo preferowałem raczej ladowarki transformatorowe ale jest to rewelacja. Edytowane 9 Lipca 2010 przez damikss Cytuj Gilera Eaglet, HondA Cbr 125,Piaggio 125,Kawasaki EN 500,Honda Deauville 650,Kawasaki El 250,Suzuki VL 800, Yamaha FZ 6 S2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptychol Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) Witam. Szukałem tematu ale nie znalazłem. Pytanie: CZY MOŻNA PODŁĄCZYĆ ŁADOWARKĘ (MOTOCYKLOWĄ) DO AKUMULATORA W CELU ŁADOWANIA BEZ WYJMOWANIA I ODŁĄCZANIA GO OD INSTALACJI ELEKTRYCZNEJ???? :wacko: Chcę to robić zimą w murowanym ale nie ogrzewanym garażu. Edytowane 16 Września 2011 przez Ptychol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisuKostrzyn Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) Ładujesz tak jak byś chciał odpalić na kable więc to nie powinien być problem. Edytowane 16 Września 2011 przez LisuKostrzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdzik77 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Można.Zawsze tak ładuje. Nie wolno odpalać na podłączonej ładowarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Nie wolno odpalać na podłączonej ładowarce Uzasadnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 elektroniczna w razie problemu przerzuci na "standby" zwarcie, przeciążenie, przeładowanie itp Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Uzasadnij.dla dobra ladowarki :icon_biggrin: w zaleznosci od typu budowy moze ulec uszkodzeniu i tyle...pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 yyyy, troche naciągana teoria... Prostownik to może się i podgrzeje odrobinę, ale ładowarki raczej takie coś nie wzruszy... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 yyyy, troche naciągana teoria... Prostownik to może się i podgrzeje odrobinę, ale ładowarki raczej takie coś nie wzruszy... zależy od konstrukcji i tyle :D ja mam samoróbke z ograniczeniem prądu żarówką- jak spróbuje odpalić motocykl na podłaczonej ładowarce to w najgorszym przypadku spali sie żarówka ale zapewnie tylko mocno zaświeci i tyle....ale te najprostsze ładowarki z marketów itp w 99% sie spalą..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 zależy od konstrukcji i tyle :D ja mam samoróbke z ograniczeniem prądu żarówką- jak spróbuje odpalić motocykl na podłaczonej ładowarce to w najgorszym przypadku spali sie żarówka ale zapewnie tylko mocno zaświeci i tyle....ale te najprostsze ładowarki z marketów itp w 99% sie spalą..... Dżizas, nie porównuj samoróbki z żarówką do ładowarki. Widziałeś, żeby się jakaś spaliła od tego? Jakoś regularnie odpalam motocykle podłączone do wszelakiej maści ładowarek, prostowników itp; a jakoś nigdy mi się nic nie sfajczyło. Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) To znaczy ze masz wiecej szczescia niz rozumu.. Tak sie nie robi i tyleJak sam chcesz tak robic to twoja sprawa, ale nie pisz komus ze tak mozna bo ktos moze sobie uszkodzic swoja ladowarke/prostownik i co wtedy mu powiesz? Edytowane 22 Września 2011 przez cyborg78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 ZRobie troche taki OT Czy ktoś posiada jakiś sprawdzony prosty schemat automatycznej ładowarki do akumulatorów o małej pojemności, takich jak w moto? Bo bym sobie chętnie coś sklecił takiego :bigrazz: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Tak sie nie robi i tyle Wypowiedź rozwiń i uzasadnij. Ale jakoś sensownie, a nie "bo tak mi sie wydaje" :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi