rybex Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 nie no wlasni e myslalem o nawinieciu ;) :buttrock: bo kasy to nie mam jak miodu ... a i jak sciagne ten dekiel to nie ma za bardzo sprawdzic jak iskry co nie ? bo zeby byla iskra to lewy dekiel z iskrownikiem musi byc zalozony prawda ?? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raheem Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Nigdy nie widziałem cewki zapłonowej od dt 125 na oczy ale tam pewnie jest bardzo (drobny,cienki) drut miedziany...u mnie w skuterq był taki. Elektryk mówił mi że nie ma takiego sprzętu żeby to zrobić :biggrin: a nawet gdyby to zrobił to by chciał pewnie sporo keszu...a w dt nie ożna wymienić pojedyńczej cewki? to powinno być wtedy o niebo tańsze! rozmyśliłem się na temat malowania mojej dt :bigrazz: i chę wymienić na nowe-błotnik tył i przód Moje pytanie... od czego moge podpasowac takie błotniki? firma polisport oferuje nie drogie ale nie ma konkretnie pod dt...Może będzie pasowało od yz 125? chociaż przedni? albo od innych modeli?dzieki za pomoc POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Rybex zaprowadź dt do jakiegoś mechanika motocyklowego lub nawet samochodowego, lepiej się do tego nie dotykaj skoro nie masz o tym zielonego pojęcia. Niby czemu przy zdjętym deklu ma nie być iskry, bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 przedni błotnik pasuje od yz i wr. A co do tylnego, to chyba ot wr, ale nic pewnego, musiałbyś mieć do niej porządne schematy, mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_9 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Witam. Mam pytanie. Chodzi o to ze dzis doszly czesci do mojej dt lc II 95rok a konkretnie chodzi mi o zebatke przod. czy tam ma byc jakas podkladka? bo sam seger to sie chyba zetnie... a pozatym sa luzy(bez podkladki). czy zebatka z tylu musi byc jakos przykrecona czy to jest obojetne jak?z gory dzieki za odpowiedz. prosze o odpowiedz jeszcze dzis, bo wieczorem bede to skladal i mam zamiar jutro wyjechac po zimie i zmianie tloka, a juz napewno chce wyjechac w niedziele. pozdro PS. jesli to cos pomoze to czesci sa z www.sklepmotocyklowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Witam. Mam pytanie. Chodzi o to ze dzis doszly czesci do mojej dt lc II 95rok a konkretnie chodzi mi o zebatke przod. czy tam ma byc jakas podkladka? bo sam seger to sie chyba zetnie... a pozatym sa luzy(bez podkladki). czy zebatka z tylu musi byc jakos przykrecona czy to jest obojetne jak?z gory dzieki za odpowiedz. prosze o odpowiedz jeszcze dzis, bo wieczorem bede to skladal i mam zamiar jutro wyjechac po zimie i zmianie tloka, a juz napewno chce wyjechac w niedziele. pozdro PS. jesli to cos pomoze to czesci sa z www.sklepmotocyklowy.pl Ja w swojej DT nie miałem podkładki pod przednią zębatke, poprostu założyłem zębatke na wałek, potem tylko dokręciłem to zabezpieczenie i bujała sie. Z tyłu to chyba chodzi ci o taką podkładke pod śruby (blaszke), to poprostu zakładasz zębatke, tą blaszke tak, żeby dziury w niej zgrały sie z dziurami na zębatce i powinno być OK. Tylko druga sprawa, że zestaw napędowy ze Sklepu Motocyklowego, jednym słowem jest ch*jowy, bo zębatki nie są utwardzane i nawet jak je dobrze smarujesz i pilnujesz naciągu łańcucha, to szybko kończą swój żywot. Moje poległy... I właśnie planuje teraz kupić jakis porządny zestaw napędowy do 200 zł tylko z jakiegoś innego sklepu. Kupował ktoś gdzie indziej niż w sklepie motocyklowym? Jeśli tak to prosze o rade. Edytowane 15 Lutego 2008 przez Marker15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_s Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Bardzo mozliwe ze zapiekl ci sie tlok wraz z pierscieniami w cylindrze lub zatarl silnik , pisze tak bo obydwa przypadki sprawdzily sie na moim motorze...:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 a pozatym sa luzy(bez podkladki). Jest ok, z przodu zębatka powinna trochę latać lewo/prawo po wałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 szybkie pytanieczym sie rozni yamaha dt 80 mx od wersji mx-s ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 szybkie pytanieczym sie rozni yamaha dt 80 mx od wersji mx-s ??Było to gdzieś na początku tego tematu. JA wiem tyle, że jest to starsza wersja MX i motorków w tej wersji było bardzo mało, ale na forum jest ktoś z mx-s'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 szybkie pytanieczym sie rozni yamaha dt 80 mx od wersji mx-s ?? Z tego co pamietam MX jest starszy i wygląda na niższy (przynajmniej dla mnie) i nie ma kanapy nachodzącej na bak, wyglada jak enduro z lat 70. A MX-s to wyglada jusz jak LC tylko ze ma silnik chlodzony powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 sluchajcie ... co z tym sciagnieciem dekla ? tz jak sciagnie sie prawy dekiel z iskrownikiem to ma byc iskra czy nie ? bo ja nie wiem co jest grane ;/ nie mam iskry po tym wypadku z ta srubka ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 sluchajcie ... co z tym sciagnieciem dekla ? tz jak sciagnie sie prawy dekiel z iskrownikiem to ma byc iskra czy nie ? bo ja nie wiem co jest grane ;/ nie mam iskry po tym wypadku z ta srubka ;/ Chyba LEWY dekiel, o ile pamiętam to ta pokrywa jest plastikowa, niczego nie trzyma i nie ma wpływu na iskre czyli powinna być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 chodzi mi o ten dekiel co sie do niego iksrownik przykreca ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Iskrownika nie przykręca sie do dekla ! Cały zapłon jest przykręcany do karteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi