Buber Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Co do termali, to uważnie pooglądaj ceny. Bo narciarskich jest o wiele więcej niż motocyklowych a różnią się tylko.. metką i ceną. Ale warto komplet mieć. Jeżdżenie w deszczu... no wiesz, czasem nie ma wyjścia i musisz po prostu jechać bo dokądś musisz się wyrobić. W dobrych rękawicach ta skrobaczka daje radę, ale musi być dobrze wyprofilowana. Z drugiej strony, kiedyś tak robiłem przed trasą, nacierałem szybkę takim płynem hydrofobowym. Naprawdę dawało radę w deszczu, wszystko ładnie spływało i było to o wiele wygodniejsze. Tyle że trzeba było szybkę ponacierać przed jazdą. Co kto lubi. No i jest szkoła która mówi że jak jedziesz w deszczu i przecierasz szyb ę (czymkolwiek) to właśnie ją matowisz całym tym syfem co się na szybie osadził.. I coś w tym jest... także do przemyślenia. Aha, i na trasę z deszczem bierz zawsze dwie pary rękawiczek. Jeszcze nie miałem takich co nie przemokły.. Kurtkę i spodnie, tak, mam takie co nie przemakają, buty też, ale rękawiczek jeszcze nie znalazłem coby wytrzymały 3 godziny deszczowej jazdy.. 🙂 Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 😎Patent sprawdzony: https://www.glovex.com.pl/pl/p/Rekawice-powlekane-Pcv-35cm-Sela-0006-06/6529 Lub awaryjnie warto mieć parę sztuk: Na kupno term ze sklepów "zimowych" dobry czas. Wyprzedaże kolekcji i spore obniżki. Z motocyklowych kiepski, bo "sezon" zaraz. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Próbowałem takich gumolców.. zero czucia na manetkach, nie spodobało mi się, za dużo warstw, za grubo. Już szybciej spróbuję z tymi foliowymi, ale za to w ogóle nie będzie tarcia - to śliskie jak cholera! Czyli żeby manetę utrzymać to ręka będzie boleć.. no nie wiem... ? Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Kup sobie taki zawinięty kawałek plastiku, potocznie "tempomatem" zwany. Dookoła komina niekoniecznie ale na dłuższej trasie niezastąpione Rozwiązania doraźne, działające. Przy dłuższej niepogodzie, wkładałem cienkie, offowe rękawiczki i na to te gumiaki. Z tym, że mam handbary z dodatkowym deflektorem i grzany ster. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Nie wiem jak będzie w praktyce, bo jeszcze nie miałem okazji przetestować, ale sobie sprawiłem takie coś:https://a.aliexpress.com/_TxqWJ Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 16 godzin temu, lysy76 napisał: Kup sobie taki zawinięty kawałek plastiku, potocznie "tempomatem" zwany. Dookoła komina niekoniecznie ale na dłuższej trasie niezastąpione Rozwiązania doraźne, działające. Przy dłuższej niepogodzie, wkładałem cienkie, offowe rękawiczki i na to te gumiaki. Z tym, że mam handbary z dodatkowym deflektorem i grzany ster. Miałem. leży w skrzynce.. jakoś nie zabanglało.. i słabo pasowało na podgrzewane manety... Ale kto wie, może spróbuje jeszcze raz? 😉 Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Są dwa rozmiary, któryś spasować musi. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Aaa, to nie wiedziałem.. 🙂 muszę większego poszukać w takim razie. Dzięki! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Jakby były problemy z "cebulą 3/4" to wspomnę na co ja kiedyś "chorowałem. To były dwa nakedy od Suzuki, olejaki: taki oczywiście bez pudła z tyłu https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1200n-niemcy-2006r-abs-tylko-46-tkm-okazja-zobacz-raty-ID6CTJS1.html#9f80f564f4 ale bardziej klasyczny jak dla mnie to taki: https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-1200-inazuma-47000-km-wydech-bos-z-niemiec-ID6CJ8hu.html#20688328fe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moogoom Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 4 minuty temu, Hun996 napisał: Jakby były problemy z "cebulą 3/4" to wspomnę na co ja kiedyś "chorowałem. To były dwa nakedy od Suzuki, olejaki: taki oczywiście bez pudła z tyłu https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1200n-niemcy-2006r-abs-tylko-46-tkm-okazja-zobacz-raty-ID6CTJS1.html#9f80f564f4 ale bardziej klasyczny jak dla mnie to taki: https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-1200-inazuma-47000-km-wydech-bos-z-niemiec-ID6CJ8hu.html#20688328fe Super. Dziękuję za ten post, bo faktycznie cały czas jeszcze szukam... Szukam i pracuje nad takim jednym co ma i... jeszcze nie wie, że chce sprzedać... 🙂 Wpis super, moto też. Ale to chyba jednak za duże dla mnie. Szukam czegoś poniżej 1l. Myślę, że 650 - 800 to mój przedział. Wiec na razie tego się trzymam. Myślałem jeszcze o Hondzie CB 600F Hornet. Ale tylko jeśli nie znajdę CB 750. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 W tym przedziale pojemności: https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-inazuma-gsx-750-super-stan-ID6CUSAz.html#7f81148396 a byłem święcie przekonany że inazuma to tylko silnik 1200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moogoom Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 W tym przedziale pojemności:https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-inazuma-gsx-750-super-stan-ID6CUSAz.html#7f81148396 a byłem święcie przekonany że inazuma to tylko silnik 1200. Ale jaja. Też myślałem, że Inazuma to tylko 1200. Super ten motorek wygląda. Taki motocykl i w tej pojemności by mi pasowal. Jedynie to tylko tyle, że trochę daleko ode mnie. Zna ktoś tego sprzedającego? P.S. Zapomniałem podziękować za te wskazówkę.@Hun996 - dziękuję. :-) Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 8 godzin temu, moogoom napisał: Ale jaja. Też myślałem, że Inazuma to tylko 1200. Super ten motorek wygląda. Taki motocykl i w tej pojemności by mi pasowal. Jedynie to tylko tyle, że trochę daleko ode mnie. Zna ktoś tego sprzedającego? P.S. Zapomniałem podziękować za te wskazówkę.@Hun996 - dziękuję. 🙂 Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka na pierwszej stronie wątku masz tą sugestię 😉 no i inazuma to tylko 1200 ewentualnie później jakieś truchła 250tki Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 W dniu 27.02.2020 o 21:13, moogoom napisał: Super. Dziękuję za ten post, bo faktycznie cały czas jeszcze szukam... Szukam i pracuje nad takim jednym co ma i... jeszcze nie wie, że chce sprzedać... 🙂 Nie czekaj na rozpoczęcie sezonu tylko kupuj teraz, będziesz miał czas przygotować motocykl do sezonu. Tym bardziej w antyku, który wymaga sporo więcej inwencji. Z nadejściem ciepła w serwisach robi się sajgon i kolejki tygodniowe. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 21 godzin temu, moogoom napisał: Super ten motorek wygląda. Taki motocykl i w tej pojemności by mi pasowal. Jedynie to tylko tyle, że trochę daleko ode mnie. Zna ktoś tego sprzedającego? P.S. Zapomniałem podziękować za te wskazówkę.@Hun996 - dziękuję. 🙂 A proszę bardzo. 😉 Ten egzemplarz wskazałem jako przykładowy, poszukaj bliżej siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi