motif Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Planuję krótką, "weekendową" wycieczkę sobie zrobić jak się tylko pogoda poprawi z namiotem nad nasze morze.Żeby było ciekawiej pomyślałem o spaniu na "dziko" :) Może ktoś polecić jakieś fajne, "bezpieczne"rejony? ewentualnie się dołączyć :) Przy okazji, wiem że w dziwnej Polsce w lasach, parkach narodowych nie wolno legalnieale o plaży nic nie słyszałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Weź kwaterę bo zmarźniesz w nocy :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Albo, skoro Polska "dziwna", wybierz się do kraju co to nie jest "dziwny" i pozwala rozbijać namiot wszędzie. Choć możesz mieć problem taki znaleźć... ot, "dziwny jest ten świat", jak śpiewał artysta.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motif Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 ale wygodnickie towrzystwo się porobiło, pola namiotowe, motele, za zimno :)a gdzie przygoda, ryzyko? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Wsadź goły tyłek w mrowisko jak chcesz przygody :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hytrus73 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 A ja jestem chętny na krótką wlóczęge ale podobnie jak przed mówca nie pod namiot planowałem trój miasto hel władyslawowo od piątku do niedzieli jestem elastyczny możemy się ugadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) " Lekko nie mają także biwakowicze chcący spędzić noc na plaży. To, co znamy jako doskonałe miejsce do rozłożenia koca, ręcznika czy parawanu, to w myśl prawa teren przynależny do odpowiedniego urzędu morskiego. Może to być Urząd Morski w Szczecinie, Urząd Morski w Gdyni albo Urząd Morski w Słupsku, zależnie od obranej lokalizacji. Przykładowo, jeśli chcielibyśmy rozbić namiot na plaży w Ustce, informacji o takich możliwościach musimy szukać w ostatnim z wymienionych miejsc.Po raz kolejny – niestety dla turystów – urzędy ustanawiają własne przepisy, które zazwyczaj nie są przychylne w stosunku do rozbijania obozowisk. Przykładowo, strona internetowa Urzędu Morskiego w Słupsku informuje nas, jak poniżej:Zabrania się na plaży (przedwydmie), wydmach i klifach:(…)8. Biwakowania i plażowania na wydmach i klifach. " Źródło: bezprawnik.pl Edytowane 27 Września 2017 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Wydmy i klify to nie plaża (przedwydmie)https://umsl.gov.pl/iow_zarz.htmlNie wiem czy jakiś świeższe ZP sie nie ukazało.Gdzie na tę plażę się wybierasz? Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Nie ma nic przyjemniejszego jak trzeba wyjść w nocy ze śpiwora na szczanko, przy temp 8 st celsjusza. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Temperatura to nie problem. Bywało że chodziłem na szczanko przy -15 w chatce w górach w zimie. Mi chodzi o to żeby jednak respektować te resztki natury które mamy. Tzn, jak się dogadasz z właścicielem terenu, to się rozbijaj, ale pomysły by robić to na wydmach czy w parku narodowym to jak dla mnie ciutkę przegięcie... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Przecie o wydmach nie napisał... Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motif Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Wydmy i klify to nie plaża (przedwydmie)https://umsl.gov.pl/iow_zarz.htmlNie wiem czy jakiś świeższe ZP sie nie ukazało.Gdzie na tę plażę się wybierasz? nie mam konkretnego planu, tam gdzie mało ludzi, dziko i blisko motocyklem do morza można dojechać.W zeszłym roku byłem w Łebie ale na kwaterze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Może Unieście?Tam gdzie jezioro wpada do morza.Jak od morza za bardzo będzie wiać zawsze możesz rozbić namiot w krzakach nad jeziorem.Dobrze by było wziąć wędkę żeby nie patrzyli na Ciebie jak na wariata. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek125 Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Nie słuchaj tych malkontentów odnośnie spania. Byłem 2 maja w Wilkasach na Mazurach. Gdy zbliżał się zmrok zrobiło się przenikliwie zimno, rozbiłem chiński cienki namiot przy lesie. Nad ranem był przymrozek -3 stopnie, słownie : minus trzy. Na motocyklu szron, na namiocie to samo o godz. 5 rano pakowałem cały sprzęt i dalej w drogę. Od tej pory przymrozków jak dotąd nie było. Dasz radę przynajmniej w obecnym okresie możesz się przygotować na niskie temperatury. A o takim podejściu to się mówi że i g... w puchu zmarznie. Edytowane 28 Września 2017 przez Romek125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hytrus73 Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Motif wyruszyłeś nad bałtyk ja startuje o 13 ,30h solo z cz wa możemy się zwąchać po drodze mój tel 600 252 963 jesli się nie wycofałeś pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi