karolMTX80r2 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jannikel , Dzięki wielkie za to co napisałeś. Zrobię tak jak mówisz. Twoja wypowiedz powinna miec osobną strone żeby każdy kto potrzebuje wyczyścić a nie wie jak to przeczytał. Dzięki 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 No OK... tylko, ze to dopiero polowa sukcesu, potem jeszcze potrzebne ustawienie i na koniec synchronizacja, którą w tej 2 cylindrówce w miarę łatwo przeprowadzić....Jak w miarę równo silnik pracuje, to jak nie masz urządzenia do synchro gaźników, zdjąć fajkę z lewego cylindra włozyć świecę( zabezpieczenie, przed ewentualnym spaleniem modułu) w kapturek, odpalić na prawym ustawic wolne obroty dla prawego cylindra, zgodnie z serwisówką, potem tak samo dla lewego cylindra... a jeśli masz, to podłączasz pod siurki na króccach ssących i ustawiasz podcisnienie na mniej więcej równym poziomie, kręcąc odpowiednimi śrubkami ( masz to w serwisówce.....), pamiętaj, żeby "nie gazować" !!!! Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ok. Pojechałem na miasto. W trymiga ze sklepu z lozyskami dostalem oringi, powymieniałem je, dysze i wnętrze szprajem do gazników takim za 15zeta. Wszystko pod dużym ciśnieniem kompresorem przedmuchałem. Teraz mam dwa gazniki osobno i tylko muszę je połączyć a zapomniałem jak😂. Zaraz coś skombinuje , wymienie opaski na nowe i sprawdzam. Ps. Dzięki że powiedziales o tej mniejszej dyszy bo wczoraj wgl zapomnialem o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jak chcesz to zrobić na tip top to mogłeś kupić zestawy naprawcze do gaźników, do GSa są za śmieszne pieniądze. W zestawie naprawczym jest coś bardzo istotnego - zaworek iglicowy. Stare zaworki mogą być zużyte i nie dasz rady na nich idealnie ustawić gaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Odpalilem moto. Jest znaczna poprawa, nie strzela już w wydech i pięknie stoi na obrotach ale jak ssanie jest wyłączone i daje gazu to gaśnie nadal😞. Co popatrzec jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Gaźniki :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_zr Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Sprawdzałeś po czyszczeniu te poziomy paliwa zgodnie z serwisówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Zaraz pójdę sprawdzić poziomy paliwa.Dam cynk odrazu co i jak.Z obrotami sprawa taka Odpalam , stoi bez ssania na 1.5obr na ssaniu wchodzi aż do 5tysiecy. Bez ssania mogę lekko ruszyć manetka i ustawic obroty do 3.5tys. Powyżej jest dziura i obroty spadają. Jak dam odrazu dużo gazu jest lekki strzał z wydechu i motor gaśnie. Jakby ktoś był w stanie pomóc telefonicznie dziś do 21 będę siedział przy suzuki i patrzał. 603435910 Byłbym bardzo wdzięczny. I tak dzięki wielkie że macie chęci pomuc😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) ustaw prawidłowy poziom paliwa w gaźnikach 14,6 mm +-1 mm Edytowane 4 Marca 2017 przez proxma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Sprawdziłam poziom paliwa . Na YouTube u Darka było nagranie jak to zrobić że wezyk paliwowy i fizyką. U mnie jest idealnie na łączeniach z jednej i drugiej strony. Moto stał prosto Ej a to że mam tłumik uciety nic nie zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_zr Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Nie do takiego stopnia jak opisujesz. Różnica z i bez tłumika to pod obciążeniem jest najbardziej wyczuwalna (przynajmniej u mnie) :cool: świece jaki kolor mają jak pochodzi chwilkę na wolnych obrotach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Czy jest oryginalny filtr powietrza a jego pudlo nie ma zadnych przeciekow ? Co to znaczy uciety tlumik, uciety w polowie ?Jezeli tak jest to trzeba go wymienic na jakis nie uciety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Tak filtr powietrza jest oryginalny. Ucielem tłumik poprostu aby wybebeszyc i żeby nadać dźwięku. Gdzieś na necie wyczytałem że jeżeli tłumik jest rozwiercony to należy zmienić dysze na 115 (ja mam 117.5) i sroby od regulacji te dwie na dole jakoś inaczej ustawic ponieważ dostaje motor za dużo paliwa chyba a za mało powietrza i go zmula po czym gaśnie Czy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Zazwyczaj jest odwrotnie jak za mało powietrza to przymuli, ale raczej nie zgaśnie jak za mało benzyny to będzie gasł po dodaniu obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 czy twoje gaźniki mają czujnik położenia przepustnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi