heniek128 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 heniek128, chyba nigdy nie miałeś porządnego ubezpieczenia, a tym bardziej nie korzystałeś z takowego. Ja po jednym najechaniu na tył z polisy AC naprawiłem swoje auto w serwisie na kwotę, jakiej dotychczas (4 lata) jeszcze nie oddałem w składce. A w między czasie wymieniłem jeszcze szybę (również a AC)... Chodzi mi o okres całego życia a nie 4 lata. Wiadomo będą tacy, którym sie to opłaci ale zdecydowana większość jest na minusie bo inaczej ubezpieczycieli by nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) To dlaczego nie oddajesz na naprawę bezgotówkową, każdy bierze gotówkę a później naprawia za 30% tego co dostał lub wcale - tak wygląda praktyka. Wg wyroku sądu najwyższego z roku (2012?) mówiąc w skrócie: ubezpieczyciel ma obowiązek wypłacić odszkodowanie a to czy sobie ktoś naprawi to jego sprawa. Ubezpieczenie ma wyrównać szkodę, jeśli więc ktoś woli mieć kasę w ręce i zepsuty samochód to jego wybór i nic nikomu do tego. Dodatkowo wg wyroku, propozycje typu "napraw sobie i daj faktury to Ci oddamy kasę" też są niezgodne z prawem. Oczywiście w większości wypadków na oryginalnych częściach. Doktoryzowałem się nad tym jakiś czas temu walcząc o wypłatę odszkodowania. Edit: Aha i nie każdy bierze kasę, przynajmniej nie zawsze. Jak za wymianę drzwi mi HDI policzyło 1400zł, i nie zgodzili się na moją propozycję 3000, to bez gadania zostawiłem samochód w ASO - cena 5400zł Edytowane 14 Września 2016 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 To dlaczego nie oddajesz na naprawę bezgotówkową, każdy bierze gotówkę a później naprawia za 30% tego co dostał lub wcale - tak wygląda praktyka.A myślisz że naprawy bezgotówkowe są dla ubezpieczyciela bardziej opłacalne? Dwa razy likwidowałem szkodę z czyjegoś OC i w obu przypadkach blacharz namawiał mnie na transakcję bezgotówkową. W pierwszym przypadku zaproponował że w gratisie poprawi mi drugi zderzak - tu nie skorzystałem i "zarobiłem" na tym 1400 zł, a w drugim przypadku skorzystałem z podobnej propozycji, bo trzeba było poprawić to co spieprzyli w serwisie poprzednim razem. Jestem pewien że i on i rzeczoznawca dodatkowo coś na tym przytulili.Zamiast dopier**lać składki w kosmos powinni raczej zadbać żeby kasa nie szła bokiem tak jak idzie obecnie. Ceny napraw w ASO to też jakiś obłęd. Nowy samochód za 78 000, a wymiana zderzaka, błotnika i lampy kosztowała ubezpieczalnię 12 800. To jest 15% wartości auta!!! Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) No ale to nie instytucje charytatywne im więcej wypłacą odszkodowań tym większe składki. Ostatecznie i tak klient dopłaca do interesu, więc osobiście wolę aby odszkodowania były słabe a składka wynosiła 300zł, niż składka 4000 zł a odszkodowania duże. To jak aso goli to już inna para kaloszy. Edytowane 19 Września 2016 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 No ale to nie instytucje charytatywne im więcej wypłacą odszkodowań tym większe składki. Ostatecznie i tak klient dopłaca do interesu, więc osobiście wolę aby odszkodowania były słabe a składka wynosiła 300zł, niż składka 4000 zł a odszkodowania duże. To jak aso goli to już inna para kaloszy.ASO to jedno, ale rzeczoznawca z ubezpieczalni też człowiek. Jak mu warsztat proponuje działkę od tego, co ubezpieczalnia przepłaci, to myślisz że każdy uczciwie odmówi? chu*a odmówi. Oni normalnie nie zarabiają takich pieniędzy, żeby zrezygnować z kilku stów przy prawie każdej bezgotówkowej transakcji. Policz sobie: Dwie lub trzy wyceny dziennie, co druga bezgotówkowo, z bezgotówkowych dwie na trzy w "zaprzyjaźnionych" warsztatach. Od wszystkiego przepłaconego górką 50%. Masz pojęcie jakie to pieniądze? Tak było, jak ostatnio rozmawiałem z kolegą ze wsi. Tłuk bez szkoły, wkręcił się po znajomości w zawód, bo miał możliwość postawić wódę odpowiednim ludziom. Jakbyś zobaczył jego dom i aktualną żonę, to byś wpadł w kompleksy. Dodam że gościu chamowaty i na prawdę mało wyględny.Ogólnie patologia straszna i wkurwiają ceny składek, ale na te elewacje obłożone naturalnym piaskowcem skądś pieniądze trzeba brać. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ded Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Ja ostatnio szukałem najtańszej opcji i znów wygrało PZU oferta za 150zl. No ale ja mam - 60% i mieszkam na wsi. Warta trochę drozsza a reszta to w ogóle składki zaporowe. Wysłane z 1+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Ja ostatnio szukałem najtańszej opcji i znów wygrało PZU oferta za 150zl. No ale ja mam - 60% i mieszkam na wsi. Warta trochę drozsza a reszta to w ogóle składki zaporowe. Ale to chyba na motocykl? :) Ja przy 60% zniżkach w tym roku od 650-tki płaciłem 109 zł (PZU). Od 1150 jeszcze mi nie przyszła kalkulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ded Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Tak, na o2o. Za bmw e39 528 płacę 400zl w mbanku. Wysłane z 1+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Tak, na o2o. Za bmw e39 528 płacę 400zl w mbanku. Wysłane z 1+2Malutko. A kiedy opłacałeś składkę za biemdablju? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 150pln meiszkając w małej miejscowości? to bez rewelacji, za litra płacę 120pln za 500 + ochrona zniżek 150pln - co do samochodu, cena więcej niż rewelacyjna ale zerknij czy aby nie o pierwszą rate chodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 co do samochodu, cena więcej niż rewelacyjna ale zerknij czy aby nie o pierwszą rate chodzi ;) Też mnie to bardzo ciekawi bo ojciec z pełnymi zniżkami za E39 530 D płacił w zeszłym roku 510 zł i to z dość dobrym rabatem. A w tym roku jak wszystko poszło ostro do góry to nie wiem czy by się znalazło coś taniej niż 6 stówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 spróbuj mbank, e39 580pln ojciec 2 tyg temu ubezpieczał i nie było nic nawet zbliżonego w tej cenie - axa kontynuacja 680pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Przyszło mi oc z pzu za 1.9 droższe równo o 100 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ded Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) No właśnie w mBank mam auto. Już chyba 6 rok ta sama cena ale zniżki full. Płacę w listopadzie ale dziś z kimś siedzacym w temacie rozmawiałem i mówił żeby nastawić się na większą składkę. Zwyczajnie podrożały. Gość mówił że swoje moto płacił 100zl ale pół roku temu. Wysłane z 1+2 Edytowane 1 Października 2016 przez ded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Ja tam nie narzekam na składki. Za pełny pakiet ac OC nnw asistance przy wartości 17 tysięcy wyszło mi 1200 zeta. A jedną kolizją odrobiłem składki na 3 lata do przodu i jeszcze co rok wymieniam szybę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi