Taurus 61 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Tez polecam, na "wykopki" ubieram buty taktyczne Haix bundeswehr 2005 .Jeśli chodzi o buty to mam chyba jakieś zboczenie , bo do niczego tak nie przykładam uwagi jak do butów :flesje: No niekoniecznie na "wykopki" :wink: .W ich asortymencie doslownie kazdy znajdzie cos dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Chcesz naprawdę dobre buty? Polecam firmę Scarpa (włoskie) najlepiej jakiś model z gore-tex. Np. model Stratos GTX (niskie na wiosnę/lato/jesień; świetnie się nadają do miasta i na wycieczki po płaskim niewymagającym terenie), a na zimę i na wyprawy w ciężki teren niezniszczalne Lite Trek GTX (mam swoją drugą parę już 8 sezon i są jak nówki, a chodzę kilkakrotnie więcej niż średnia krajowa; pierwszą parę musiałem wywalić bo... wyrosłem). Jedyna wada tych butów jest taka, że trzeba dokładnie dobrać rozmiar, bo często przy dobrej długości są wąskie, ale kilkadziesiąt minut w sklepie i zawsze się znajdzie taka para co idealnie przypasuje. Kosztują po minimum 400-500 zeta za parę, ale warto.http://taternik-sklep.pl/buty-scarpa-stratos-gtx-15.htmlhttp://taternik-sklep.pl/buty-scarpa-lite-trek-36-antracite.html Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Meindl , Chiruca , z tańszych Salomony, Kaiteki lub polskie Wojasy z membraną gore-tex lub sympatex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wszystko fajnie tylko, że w Białymstoku żadnych z tych butów nie przymierzę, gdyż tu nie mamy takich sklepów. Wyjątkiem jest firma Wojas - ale to raczej buty bardziej eleganckie niż ciepłe buty na zimę o charakterze sportowym.Poproszę więc o propozycje butów, które przymierzę w Białymstoku. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wszystko fajnie tylko, że w Białymstoku żadnych z tych butów nie przymierzę, gdyż tu nie mamy takich sklepów. Wyjątkiem jest firma Wojas - ale to raczej buty bardziej eleganckie niż ciepłe buty na zimę o charakterze sportowym.Poproszę więc o propozycje butów, które przymierzę w Białymstoku.Wszystko kupisz na alle .... ale musisz zmierzyć nogę w cm żeby porównać z długością wkładki jaka podają na aukcji .W twojej okolicy to faktycznie większość walonki ;) :flesje: Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekx123 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jesli chodzi o stosunek jakosci do ceny to polecam Ecco, mialem kilka modeli i w zasadzie w kazdym przechodzilem minimum 3 lata. Ostatnio dla odmiany kupilem Caterpillar w podobnej cenie i stanowczo odradzam - po 4 miesiacach pojawilo sie przetarcie a po reklamacji stwierdzili ze to normalne zuzycie. Cytuj www.bikepics.com/members/zawisza Simson S51 > MZ ETZ150 > Kawasaki GPZ500s > Honda CBR600 F4 > Yamaha FZS 1000 Fazer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Caterpillar niemiło wspominam , wygląd i jakość w miarę, ale za te pieniądze bardzo niewygodne . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Polecam Ecco. Mega wygodne i wytrzymałe. Ale niemieckie... to nie po patriotycznemu kupować takie buty! Wolfskin robi super wygodne i dosyć trwałe buty. Niestety trwałe w górnej części, bo ichnia podeszwa się dosyć szybko zdziera (nie robią na vibramie)... no i chyba tez niemieckie. Czyli nie fajnie. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez Visuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 A po co chodzić kilka lat w jednych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 A po co chodzić kilka lat w jednych butach?Nikt nie pisze że w jednych lata.Masz kilka dobrych, wygodnych par i spokój na kilka lat.Trzeba tylko je konserwować i psikać dobrymi środkami. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Ecco to mistrzostwo świata, ciężko zajechać.Ecco broni się wygodą, zwłaszcza modele "sportowe", bo z tymi bardziej eleganckimi już jest średnio. Natomiast co do trwałości, to już tak różowo nie jest i jeżeli chodzi się na prawdę dużo, to para butów wystarcza na 1-1,5 roku (znam z autopsji). Natomiast przyznaję, że po zajechaniu ostatnich, wspomnianych przeze mnie w poprzednim poście, niskich butów scarpa (niestety nie są tak trwałe jak wysokie Scarpa Light Trek) kupiłem (powtórnie, bo już kiedyś miałem, ale rozpadły się po 4 miesiącach - wada fabryczna) dwie pary ecco, jedne "sportowe" lekkie na lato do miasta i drugie trochę bardziej "wyjściowe". Pierwsze są rewelacyjne - wygoda jest wręcz bajeczna, ale po 11 miesiącach podeszwa już prawie nie istnieje i popruły się na szwach, więc przeniosłem je na stanowisko "butów do pracy na zmianę" (czyli leżą w szafie w pracy i jak zimą przychodzę, to je zakładam zamiast siedzieć cały dzień w ogrzewanym budynku w zimowych, albo latem jak przyjeżdżam na rowerze, to nie muszę chodzić w butach SPD) i... zakupiłem drugą parę z bliźniaczego modelu ecco - wygoda wygrała nad trwałością i ekonomią. Te drugie, bardziej eleganckie, natomiast są wygodne, ale tylko pod warunkiem, że się w nich nie chodzi :laugh:. Do siedzenia w biurze, albo na jakieś wyjście do knajpy (a raczej podjechanie samochodem) są super, ale żeby w nich przejść kilka kilometrów i pozałatwiać jakieś sprawy "na mieście" to trzeba być samobójcą.Tyle o ecco z mojego doświadczenia. Wydaje mi się, że jeżeli samolot stawia na trwałość to jednak ecco jest zbyt ryzykowne, a można znaleźć równie wygodne i bardziej trwałe buty w porównywalnej cenie. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Wszystko fajnie tylko, że w Białymstoku żadnych z tych butów nie przymierzę, gdyż tu nie mamy takich sklepów. Wyjątkiem jest firma Wojas - ale to raczej buty bardziej eleganckie niż ciepłe buty na zimę o charakterze sportowym.Poproszę więc o propozycje butów, które przymierzę w Białymstoku.Kurcze może Białystok nie jest w "centrum Polski", ale aż takie zadupie to to nie jest:Gawra Sklep Turystyczny,Pn- Pt: 10:30-18:30 sob: 10:00-15:00 nd: zamknięteul. Artyleryjska 7 (wejście na terem PSS Społem Stara Piekarnia)15-875 Białystokhttp://gawra-sklep.pl/pl/I nawet mają polecane przeze mnie buty scarpa (model Mojito, też zbiera pozytywne recenzje, choć sam nie testowałem):http://gawra-sklep.pl/pl/niskie/1422-buty-mojito-scarpa-.html Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Każda stopa jest inna, dlatego tak ważne jest przymierzyć i pochodzić troche, żeby potem nie żałować. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Może kwestia jak trafiłeś, moja małża ma jedne Ecco z 2001 roku i wyglądają jak nowe.Wiadomo, że teraz jakość jest niższa niż kiedyś. Ale ogólnie jestem zadowolony, choć druga para "sportowych" ecco też już nie wytrzymuje trudów mojej eksploatacji (mają 7 miesięcy). Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Każda stopa jest inna, dlatego tak ważne jest przymierzyć i pochodzić troche, żeby potem nie żałować. Oczywiście jest to najlepszy sposób kupowania butów. Też byłem zwolennikiem tej teorii. Teraz jednak od wielu lat kupuję buty też w sklepach internetowych i większych pomyłek nie miałem. Pamiętam raz tyko musiałem odesłać wysokie buty motocyklowe Diadora bo nie przypasowały. Później kupiłem np. Daytony i wszystko OK. Meindle wysokie górskie też trafiłem jak i Asolo. Nie ma co się obawiać gdy jest możliwość zwrotu. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi