Leon84 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Przeglądałem stronę Liqui Moly i trafiłem na olej 15W50 API SL JASO MA2 Motorbike 4T 15 W-50 Street 1L Olej do silników wyprodukowanych przed rokiem 1990Co się za tym kryje? Czym taki olej różni się od innych olejów klasy SL ? http://www.liquimoly.sklep.pl/pl/p/Motorbike-4T-15-W-50-Street-1L/191 Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Traktuj to jako chwyt marketingowy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Traktuj to jako chwyt marketingowy. Podobnie jak olej do samochodów z przebiegiem powyżej 100 000km ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Podobnie jak olej do samochodów z przebiegiem powyżej 100 000km ;)właśnie dzisiaj taki zalałem do mojego paszteta :) valvoline maxlife 10w40, śmierć i tak jest blisko więc co mi szkodzi spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Może są trochę gęstsze przez co zużycie oleju maleje. Trzeba by zajrzeć do specyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) O podróbkach LM nie słyszałem, marka sprawdzona, cena OK, chyba będzie zakup do olejaka, konstrukcja jakby nie patrzeć sprzed 90 roku ;) Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Do starych wiatropędów jednak proponowałbym minerał. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 a możesz mnie oświecić dlaczego? uważam że półsyntetyk w tej samej lepkości sprawdzi się dużo lepiej, tak samo jak syntetyk od półsyntetyka. A wypłukiwanie nagarów można włożyć między bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 A syntetyk jeszcze lepiej.Wytrzyma wyzsze temperatury nie mowiac ze nie miele sie tak latwo w zebach skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ile osób i olei tyle szkół.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Niekoniecznie.Limo widocznie nie czytal wszystkiego cosmy kiedys o olejach pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 A syntetyk jeszcze lepiej.Wytrzyma wyzsze temperatury nie mowiac ze nie miele sie tak latwo w zebach skrzyni. Adam chodzi Ci o pienienie oleju w skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Do silników przed 1990 a na okładce duc 1098, dobre... Jak Adam pisze w gs1000 1979 (wał na tocznych) fajnie się sprawuje agip-eni 10w60 syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Do silników przed 1990 I na dodatek specialnie dla japanischer Hersteller ;) Czyli czysty marketing, ale wolę to niż trafić na podrabianego Motula czy Castrola. I co ciekawe na stronie z ofertą LM tego oleju już nie ma.Dostepny jest w sklepie internetowym LM - dostępność ograniczna. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Widocznie mało jest osób jeżdżących ducati 1098 z przed '90 roku a to do nich skierowany jest produkt. Dzisiaj pierwsze 40 km na maxlife, kurczę odrazu 5 min szybciej do pracy dojechałem.... No rewelacja poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi