ks-rider Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Taaaaaaaaaaaaaa, w zimie tez pewnie na letnich jezdzicie, Judas jak chcesz trollazobaczyc, to spojz w lustro ! :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 (edytowane) A tak jak już pisałem trol to skundlony ni to szkop ni to polak który musiał opierdalac gałę wszystkim po kolei żeby tylko udowodnić że jest super szkopem a na Polskę ma wyj**aneTaaaaaaaaaaaaaa, w zimie tez pewnie na letnich jezdzicie,kurcze zimowe opony to wynalazek ostatnich powiedzmy 20 latsamochody jeżdżą zdecydowanie dłużeji jakoś nie pamiętam żeby w momencie wprowadzenia zimówek jakoś lawinowo spadła ilość wypadków Edytowane 10 Stycznia 2019 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batko lenin Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 ...jawohl, kiedys zimówek nie było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 A zimy były duuużo bardziej ....zimowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) A zimy były duuużo bardziej ....zimowe .Ta zima jest stosunkowo mocno zimowa - przynajmniej pod względem ilości śniegu tu na południu.Ja jeżdżę w zimie jak tylko nie ma śniegu na drodze. Zwykle przy temperaturach plusowych. Najzimniej (-8) było jak jechałem do Nowego Sącza. Najgorsze warunki to tzw. około zera. Wtedy topi i zamarza i bywa bardzo ślisko. Wolę do takiej jazdy moto mocno hamujące silnikiem z oponami szosowymi. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Wertyder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ja tam na takie warunki wole moja Legacy.Ktora daje rade na oponach uniwersalnych:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daw_Sauerland Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Konrad, noze nastepnym razem, zamiast wyjezdzac " z dupy " dobierz troche inaczej slownictwo, to i ja je tez inaczej dobiore. Naprawde mam Ci tlumaczyc jak wyglada zakres oracy opony motocyklowej w zaleznisci od temperatury, no wezzzzzzzzzz. A dla calej reszty, to radzil bym przemyslec, dlaczego w Europie osrodki nie egzaminuja w czasie Listopad - Marzec-Kwiecien. Jezeli nie dojdziecie, to szukajcie Google Twoim przyjacielem. buziaczki :icon_mrgreen: Nie wiem co za bzdury opowiadasz, ja zdawałem w listopadzie ,przy 5°C, w lekkim deszczu i na motocyklu bez ABS (A). Ale to NIemcy były ,nie Polska. Od 15 listopada kursant przejmuje odpowiedzialność za pogodę, tzn. masz termin i w tym dniu pogoda nie dopisała ,to egzamin będzie przesunięty ale kasa przepada i tak do 15 marca. Jedynym warunkiem ,który musi być spełniony, aby egzamin się odbył, to temperatura min. 5°C. Bei Zweiradprüfungen während der Winterzeit gilt folgende davon abweichendeRegelung:Im Zeitraum vom 15. November bis 15. März trägt der Fahrerlaubnisbewerber dasRisiko des witterungsbedingten Ausfalls der Prüfung; das heißt, die Prüfgebühr istin einem solchen Fall verfallen.Es besteht Einvernehmen, dass Zweiradprüfungen grundsätzlich nicht durchgeführtwerden, wenn• die Fahrbahnen schneebedeckt sind• die Fahrbahnen stellenweise Glatteis führen. Co nie zmienia faktu ,że guma na zimnie ''twardnieje'' i powinno się wziąć to pod uwagę jeżdżąc w chłode dni, ale na szczęście dziś mamy kilka mieszanek w jednej opnie tzw. 2C lub 3C. Tutaj przykład jak się zachowują M Road 5 poniżej zera : Mam wrażenie czytając Twoje posty ,że jesteś przykładem tej starej emigracji co się niemcami nazywają ,a Niemcy mają z nich polewę. Zresztą ja też. Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Daw_Sauerland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judas Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Chyba właśnie komuś świat się zawalił. Nic już nie będzie takie jak kiedyś. :laugh: :laugh:Daw, dzięki za ten filmik! :clap: Cytuj ETZ 251 x2 1993-1996,XL600R 1996-1998,DR800 1998-2005,RF900R 2005-2007,FMX650 2007-2009,SV650S 2008-2010,SV1000N 2010-2015, XR600R 2011-2016, CMX250 2014-2015, MT-07 2015-2018, DR-Z400SM 2016-2019,CBR650F 2018-2022, CRF 250Rally 2019-2022, Tracer7 2022-..., DR650RSE 2023-..., Big-1 2024-..., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Nie wiem co za bzdury opowiadasz, ja zdawałem w listopadzie ,przy 5°C, w lekkim deszczu i na motocyklu bez ABS (A). Ale to NIemcy były ,nie Polska. Od 15 listopada kursant przejmuje odpowiedzialność za pogodę, tzn. masz termin i w tym dniu pogoda nie dopisała ,to egzamin będzie przesunięty ale kasa przepada i tak do 15 marca. Jedynym warunkiem ,który musi być spełniony, aby egzamin się odbył, to temperatura min. 5°C. Bei Zweiradprüfungen während der Winterzeit gilt folgende davon abweichendeRegelung:Im Zeitraum vom 15. November bis 15. März trägt der Fahrerlaubnisbewerber dasRisiko des witterungsbedingten Ausfalls der Prüfung; das heißt, die Prüfgebühr istin einem solchen Fall verfallen.Es besteht Einvernehmen, dass Zweiradprüfungen grundsätzlich nicht durchgeführtwerden, wenn• die Fahrbahnen schneebedeckt sind• die Fahrbahnen stellenweise Glatteis führen. Co nie zmienia faktu ,że guma na zimnie ''twardnieje'' i powinno się wziąć to pod uwagę jeżdżąc w chłode dni, ale na szczęście dziś mamy kilka mieszanek w jednej opnie tzw. 2C lub 3C. Tutaj przykład jak się zachowują M Road 5 poniżej zera : Mam wrażenie czytając Twoje posty ,że jesteś przykładem tej starej emigracji co się niemcami nazywają ,a Niemcy mają z nich polewę. Zresztą ja też. Zawsze znajedzie sie conajmniej jeden Besserwisser, ba czasami nawet bedzie ich wiecej. :icon_mrgreen: Mozesz mi powiedziec ile egzaminow przeprowadziles / w ilu brales udzial ? Cos tam slyszales, cos tam widziales a jeszcze mniej przezyles ! :icon_mrgreen: Wszystko jest cacy, gdy podczas egzaminu nic sie nie stanie. Jak sie stanie, to masz na dziendobry prokuratora na karku bo - Kursant nie musi wiedziec a szkolacy niestety musi i mogl przewidziec. Tyle co do przeprowadzania egzaminu w Niemczech. Jezeli ja pisze cos generalnie to rozumioem przez to generalnie a nie przypadki gdzie ktos uwaza /wie lepiej i robi to co mu sie wydaje, ze jest OK. Tak jak sam napisalem, sam wsiadam w zimie na DR 350 bo lubie. Ale to ze ja wsiadam nie znaczy, ze polecam to kazdemu. I to trzeba zrozumiec :icon_mrgreen: JAk widac piszac popolskiemu wiekszosc niestety NIX VERSTEHEN :icon_mrgreen: Co do Niemiec, to przecy jako rezydent wiesz, ze do motocykla mozesz zalozyc gumy ktore Maja dopuszczenie do ruchu do tego motocykla Unbedenklichkeitsbescheinigung wiec na dziendobry to co piszesz mozeszsobei w swoje gumofilce wsadzic. Po wypadku ubezpieczyciel stwierdzi, ze opony ktore miales nie bylydopuszczone i odszkodowania nie wyplaca. Wstawiles filmik, i czego on dowodzi ? Naprawde chcesz sie zrownac z tym gosciem tkory ten motur prowadzi ? Mysle, ze troche bedzie Ci do niego brakowac. Co do Twojej argumentacji co mozna to mote zadaj sobie trudu i napisz mi dlaczego wiec w Niemczech wiekszosc rejestracji jest sezonowych od 04 - 10 ( lwia czesc ) 03 - 11 ( mala grupka ) caloroczne - nieliczne wyjatki Wychodzi na to, ze wiekszosc ma troche wiecej rozumu niz przecietny Polak ktory - 10 w realu siedzi w domu przy kaloryferze a na Forum klepie bezmyslnie po klawiaturze, ze on to i w - 10 :icon_mrgreen: Wisienka na torcie na koneic -> Tychy sie wypowiedzi co do mojej osoby i obywatelstwa Meinungen sind wie Arschlöcher - Jeder het eins ! :icon_mrgreen: Jak nie zrozumiales, daj znac, przetlumacze ! :icon_mrgreen: Wpisz synek wiek w Profil, choc jak mysle, nie wiele da, bo nikt tego nie weryfikuje :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daw_Sauerland Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Don't d´feed the troll and stop making stupid people famous ;) P.S. Synek to cie ro*** Wierz lub nie DE jest usłana takimi ludźmi jak ty ,którzy wyjechali w latach 70-90 do DE i teraz są świętsi od Niemców, ale to jest historia na na dłuższą opowieść. Jeśli nie zrozumiałeś mogę ci przetłumaczyć. Co do gum ,przecież to się tyczy rozmiaru i typu ogumienia ,a nie producenta,a nie mieszanki. Chyba ,że insynuujesz ,że masz dopuszczenie tylko dla danego producenta i typ mieszanki. Protip : jak udzielasz się na polskim forum to pisz po polsku. W windows możesz mieć tyle języków ile chcesz. Wybierasz język klawiszami win+space(Leertaste) Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Daw_Sauerland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Na ksa takie teksty nie działają . on wyszkolił 7645473 szkopów i wie wszystko najlepiejJest bardziej germański niż wnuk himlera czy gebelsa razem wzięci :biggrin:po polsku nie pisze bo nie ma polskich liter :biggrin:A już nawet w 80tych latach w filmie kochaj albo rzuć mówili że każdy który przyjeżdża do Ameryki miesiąc wcześniej jest bardziej amerykański niż rodowici .Dotyczy to tak samo USA szkopów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Don't d´feed the troll and stop making stupid people famous ;) P.S. Synek to cie ro*** Wierz lub nie DE jest usłana takimi ludźmi jak ty ,którzy wyjechali w latach 70-90 do DE i teraz są świętsi od Niemców, ale to jest historia na na dłuższą opowieść. Jeśli nie zrozumiałeś mogę ci przetłumaczyć. Co do gum ,przecież to się tyczy rozmiaru i typu ogumienia ,a nie producenta,a nie mieszanki. Chyba ,że insynuujesz ,że masz dopuszczenie tylko dla danego producenta i typ mieszanki. Protip : jak udzielasz się na polskim forum to pisz po polsku. W windows możesz mieć tyle języków ile chcesz. Wybierasz język klawiszami win+space(Leertaste) Synek, Trola to zobaczysz jak spojrzysz w lustro ! To raz Dwa, nie odpowiadziales mi na zadny postawione pytanie. Za glupi jestes czy po prostu trolujesz ? Bo jak widze z wiadomosciami cieniutko ! Co chcesz mi tlumaczyc ? ze w doopie byles i gowno w sowim krotkim zyciu widziales ? Naprawde mam ci tlumaczyc jak w Niemczech wyglada Unbedenklichkeitsbescheinigung jezeli chodzi o opony do motocykli ? Pisze po polsku, tyle, ze madrej glowie dosc po slowie, nie trafia do ciebie, nie czytaj albo skoncz szkole, jak sie niema do czego przyp*** do najlepiej do ortografi a jeszcze lepiej do polskich znakow :icon_mrgreen: Blysnales, niema co ! :banghead: A roz*** mozesz sprobowac. :icon_mrgreen: Juz sie boje ! :icon_mrgreen: A na razie die szkolic takich inteligentow jak ty :icon_mrgreen: :crossy: Edytowane 21 Stycznia 2019 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Dwa, nie odpowiadziales mi na zadny postawione pytanie. Za glupi jestes czy po prostu trolujesz ? Bo jak widze z wiadomosciami cieniutko ! Andżej, ale ty też nie odniosłeś się do kwestii dlaczego PR5 klei poniżej zera. Bo umówmy się, twierdzenie że to kwestia kierowcy jak tak bardzo z dupy że bardziej się nie da. To już lepiej przemilczeć. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Ks dawaj film z szybkiego slalomu ze średnią 70kmh ... to nam pokaże ... biednym polaczkom bez szkoły Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 pks jak mu brakuje argumentów to staje się napastliwy i wtedy pisze " synku co ty wiesz ...." albo"ja tu jestem stary i doświadczony a ty nic nie wiesz " :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi