Rajzender Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Mam nadzieję, że Wasz śmiech nie będzie zbyt głośny... Bo jak tu porównywać naszego rodzimego Dużego Fiata do zachodnioniemieckich limuzyn BMW, i to serii 7... Do rzeczy: rozglądam się za jakimś 125p (z końca produkcji najchętniej, z silnikiem już Poloneza - AB). Miałem kiedyś takiego i bardzo dobrze wspominam - bezawaryjny, w miarę ekonomiczny, tanie części, no i wszystko (prawie...) mogłem zrobić sobie sam! ;) A co najfajniejsze, klimacik nie do podrobienia. Przeglądając ogłoszenia stwierdziłem jednak, że ceny takich samochodów poszybowały w górę, i teraz trzeba jakieś ze 2000 zł szykować na taki, który nadawałby się jako-tako do jazdy. A po 2-4 tys. zł można wynaleźć obiecująco wyglądające E32 czy zdezelowane E23, z silnikiem trzylitrowym lub większym... I tu wpadłem właśnie w wątpliwość: czy dalej brnąć w moje kochane 125p, czy może jednak przesiąść się na coś luksusowiejszego? Obawiam się spalania, kosztów eksploatacji oraz części, trafienia złomu na kołach (Fiacika zawsze łatwiej odratować)... Miał ktoś doświadczenia z takimi pojazdami aby stwierdzić, czy gra warta jest świeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 zostań przy fsoto jest pewniejsze niż lokata w banku Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin szary Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 fiat za 2tys?chyba z betonowa podloga i pedalami zamiast silniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajzender Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Chyba samochody pomyliłeś i cyferki. Są tacy, co kupują Fiaty dla szpanu bądź są "superkolekcjonerami" i płacą kilkanaście tysięcy za to. A są i normalni ludzie. W ciągu ostatnich dwóch lat miałem dwa Fiaty (i żałuję, że sprzedałem). Oba kupione sporo poniżej 2000 zł. Silniki zdrowsze jak w niejednym "nowym" samochodzie, to samo z podłogą. Ale skoro wiesz lepiej... Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Rajzender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 jak zdrowy 125p za 2 tys to biorę 4 sztuki chyba odrazu na handel :D te samochody już są w cenie niestety , jak i maluchy jak masz dojście żeby za tyle kupić to pogratulować tylko.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 to, że auta są powystawiane na allegro za niebotyczne sumy to nie znaczy, że za takie sumy znajdują nowych właścicieli Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Tylko że 125p to tylko do 1980, bo później to trupy straszne są, a te z końcówki na okrągłych zegarach i silniku na pasku to już mocno nie klimat prawdziwego fiatrana. W cenę idą MR-y 75 i poldki do "akwarium" włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 No dobra pomijając już kwestie ceny to powiedzcie mi jak można nazwać ten omyłkowo zamontowany silnik ekonomicznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 silniki BMW także do ekonomicznych nie należą :P Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 silniki BMW także do ekonomicznych nie należą :P wiesz to z autopsji czy tylko powtarzasz zasłyszane plotki ? bo moja 525 e28 nigdy nie brała powyżej 10 litrów na setkę Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajzender Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 to, że auta są powystawiane na allegro za niebotyczne sumy to nie znaczy, że za takie sumy znajdują nowych właścicieli Święte słowa. Tylko że 125p to tylko do 1980, bo później to trupy straszne są, a te z końcówki na okrągłych zegarach i silniku na pasku to już mocno nie klimat prawdziwego fiatrana. W cenę idą MR-y 75 i poldki do "akwarium" włącznie. Dla mnie klimat ma właśnie końcówka produkcji. Każdy woli co innego... No dobra pomijając już kwestie ceny to powiedzcie mi jak można nazwać ten omyłkowo zamontowany silnik ekonomicznym... 6-7 l, jak na Fiata oraz kierowcę niezbyt dbającego o spalanie podczas jazdy, to całkiem dobry wynik. ;) jak zdrowy 125p za 2 tys to biorę 4 sztuki chyba odrazu na handel :D te samochody już są w cenie niestety , jak i maluchy jak masz dojście żeby za tyle kupić to pogratulować tylko.... Sprzedawałem za 1600 zł eleganckiego Fiata, to jakoś chętnych zbyt wielu nie było... Nie licząc sierot oglądających " z ciekawości", "bo ja milion km przejechałem i wiem lepiej..." i innych dziadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 wiesz to z autopsji czy tylko powtarzasz zasłyszane plotki ? bo moja 525 e28 nigdy nie brała powyżej 10 litrów na setkę z doświadczeniaprzerabiałem silniki z rodzin m20 (2szt. e30 coupe), m40 (2szt. e30 coupe), m43 (e36 compact i coupe), m50 (e36 sedan)oczywiście - ćwicząc eco-driving (w trasie) można uzyskać wyniki o jakich piszesz ale poruszając się głównie w ruchu miejskim normą jest min. 10-12l/100kmnie mówię już o czerpaniu przyjemności z jazdy i korzystaniu z dynamiki pojazdu bo wtedy normą jest min. 15l/100km Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Kumpel na początku tego roku sprzedał rozebranego fiaciora do remontu za 6k, MR75. Pół auta w kartonach. Ceny teraz na prawdę szybują w górę, a ludzie się rzucają na PRL jak sępy na padlinę. Jak ktoś wam oferuje kompletnego dużego fiata sprzed 1977 za 2k to ja podwajam kwotę i całuję w rączkę. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajzender Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Kumpel na początku tego roku sprzedał rozebranego fiaciora do remontu za 6k, MR75. Pół auta w kartonach.Ceny teraz na prawdę szybują w górę, a ludzie się rzucają na PRL jak sępy na padlinę. Jak ktoś wam oferuje kompletnego dużego fiata sprzed 1977 za 2k to ja podwajam kwotę i całuję w rączkę. Mogłeś powiedzieć wcześniej - mogłem kupić takiego za 1600 zł, a Tobie sprzedałbym od razu za 4 tys. Interes życia! Gdzieś Ty wtedy był... Skoro 125p są takie drogie, to dlaczego sztuki wystawione już od 2 tys. stoją po rok czy więcej nietknięte? O droższych nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Może dlatego, że są to kompletne złomy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi