Poczatkujaca Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Oo super hikor 😉 dziękiMnie instruktor uczył, że nie ma powtórki ze slalomu szybkiego czyli są tylko dwa przejazdy. Pierwszy szybko, drugi wolniej na spokojnie, jeżeli czuję, że się nie zmieszczę to omijam. U nas w word nawet slalom wolny robi się z przerwą pomiędzy przejazdami o dziwo. Najbardziej boję się szybkich manewrów, bo boję się że nie zdążę wytracić prędkości po manewrze przed ogrodzeniem i nie dam rady zrobić ciasnego nawrotu.Tak myślę co wtedy zrobić, bo jak poczuje, że się nie zmieszczę przy "zawijaniu" to hamowanie w zakręcie jest słabe i nie wiem czy nie zatrzymać się zwyczjanie po każdym przejezdzie choć będzie to wymagające i nie chcę kusić losu i się wywalić. Plac tam jest długi a wąski. Co do osłabienia z nerwów to mam tak od zawsze i całkiem sporo znajomych mi osób również tak ma. Nie słyszeliście nigdy o tym, że ze stresu ktoś zaslabl? :DAni ciąża ani przekwitanie- za młoda jestem PS a z tym błędem to nie jest tak, że jak np podeprę się na ósemce to już mam błąd na koncie i nie mogę popełnić na placu kolejnego, np. w postaci niedostatecznej prędkości na omijaniu przeszkody lub dwóch za małych prędkości na slalomie? Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez Poczatkujaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Znam parę takich osób. Problemy z ciśnieniem. Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poczatkujaca Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Znam parę takich osób. Problemy z ciśnieniem.U mnie to raczej słabe opanowanie nerwów ale tylko w naprawdę trudnych sytuacjach i też nie za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Początkująca, każde zadanie można powtórzyć. KAŻDE. Czyli, jeśli powtórzysz ósemkę, bo podparłaś, to potem slalom wolny możesz też powtórzyć jeśli coś nawywijasz...Tylko... błędy na zadaniach dzielą się na duże i małe...Duży błąd -> do domu.Mały błąd -> powtarzasz.1. Ósemka1a - błędy małe:1aa - nie obejrzenie się przy starcie1ab - zgaśnięcie silnika przy starcie1ac - najechanie na linię ciągłą pola do przeprowadzania podczas startu na ósemkę1ad - najechanie na linię ciągłą pola ósemki podczas wjazdu1ae - najechanie na linię ciągłą pola ósemki podczas wykonywania ósemki1af - podparcie podczas wykonywania ósemki1b - błędy duże:1ba - wyjechanie poza linię ósemki podczas jej wykonywania1bb - potrącenie pachołka podczas wykonywania ósemki1bc - dwa błędy małe2. Slalom wolny2a - błędy małe:2aa - nie obejrzenie się przy starcie2ab - zgaśnięcie silnika przy starcie2ac - ucieczka ze slalomu2ad - podparcie podczas wykonywania slalomu2b - błędy duże:2ba - potrącenie pachołka2bb - dwa błędy małe3. Slalom szybki3a - błędy małe:3aa - nie obejrzenie się przy starcie3ab - zgaśnięcie silnika przy starcie3ac - ucieczka ze slalomu3ad - podparcie podczas wykonywania slalomu3ae - dwukrotny przejazd z prędkością średnią poniżej 30 km/h3b - błędy duże:3ba - potrącenie pachołka3bb - dwa błędy małe4. Ominięcie przeszkody4a - błędy małe:4aa - nie obejrzenie się przy starcie4ab - zgaśnięcie silnika przy starcie4ac - ucieczka z zadania4ad - dwukrotne ominięcie przeszkody z tej samej strony4ae - zbyt wolny najazd (poniżej 50 km/h)4b - błędy duże:4ba - potrącenie pachołka4bb - dwa błędy małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poczatkujaca Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Hikor jesteś wielki!Dziękuję Ci bardzo. A jeszcze głupie pytanie: mały błąd na ósemce w postaci zgaśnięcia motocykla lub braku rozejrzenia jest sumowany z tym samym błędem na innym zadaniu? Tzn.gdy się nie rozejrzę na jednym zadaniu a potem na drugim to jest jeden duży czy traktowane jako osobne dwa błędy nie sumujące się? Kurde czuję, że i tak nie zdam ale trudno jakoś trzeba to przeboleć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Każde zadanie możesz powtórzyć czyli błąd mały na jakimś zadaniu nie wpływa na inne zadanie.Patrz na egzamin jak na procedurę.Stosujesz się -> masz szansę zdać.NIE stosujesz się -> nie zdajeszI tyle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Kurde czuję, że i tak nie zdam ale trudno jakoś trzeba to przeboleć ;)Nie podchodź do tego zadaniowo. Nic nie musisz. Im mniej Ci będzie zależeć tym większa szansa na wyluzowane podejście i pozytywny wynik :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poczatkujaca Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 No to przychodzę z wieścią, że zdałam. Miałam 48 na omijaniu i musialam powtarzać. Egzaminator był okropny, krzyczał na mnie, wyprowadzał z równowagi ale tłumaczyłam się z każdej rzeczy do skutku. Mimo wszystko błędy w stresie popełniałam takie, że gdyby chciał to by mnie uwalil, choć zadania robiłam dobrze.Uff mam to już za sobą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Super, gratulacje :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Gratuluję! Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 No i fajnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baart Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Gratuluję. Egzaminator był okropny, krzyczał na mnie, wyprowadzał z równowagi To jakieś nowe wymogi egzaminacyjne? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poczatkujaca Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) A nie wiem. Raz kazal ustawić mi się daleko do slalomu, potem blisko i mial pretensje że za daleko, następnie jak ustalam tak samo blisko to pretensje, że jednak dalej. Gdy zapytałam czy wjechać "tutaj" na wzniesienie to krzyk "czy widzi tu Pani inne wzniesienie?" Nasze kłotnie zebrały wszystkich zdających na balkonie i mieli żenujące show. Tak w ogóle to plac był absolutnie nieprzygotowany- wokół pełno eLek, najazd na szybkie manewry był szeroki na około metr, hamulce tak słabe a plac (jednak) krótki, że omijanie przeszkody przy 48km/h było zakończone hamowaniem na kawałek przed ogrodzeniem a gdy weszłam ponad 50km/h to zatrzymałam sie centymetr od barierki. Motocykl normalnie "klekotał", skrzynia też ciągle albo się zacinała albo wrzucała luz w trakcie jazdy. Porażka. Aa no i egzaminator gdy zapytałam jaka była prędkość, na którymś z manewrów krzyknął, że on już to przecież powiedział i musialam błagać o powtórzenie plus groził mi niezdanym egzaminem bo zawróciłam po manewrze nie po jego myśli. Nie chcę, żeby to brzmiało tak, że ja jestem święta a egzaminator zły ale naprawdę wyszłam tak zrażona, że gdybym nie zdała to drugiego podejścia by nie było. Żałosne jest to jak ktoś potrafi zgnoić drugiego człowieka. PS po powrocie z miasta na placu jechałam wolno, bo z lewej cofała egzaminacyjna elka. Facet drze się na mnie z zapytaniem czy gaz mi się zaciął. Wytłumaczyłam się, że chcę zachować ostrożność w pobliżu tego auta. W odpowiedzi usłyszałam, że nie powinnam patrzeć na innych tylko na siebie. W głowie przeszła mi tylko myśl "are you serious?!". Myślałam, że w ruchu drogowym, szczegolnie na motocyklu właśnie chodzi o patrzenie na innych. Ciekawe jak zakończyłby się egzamin gdyby w ostatnich jego minutach ta elka we mnie walnęła... Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez Poczatkujaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paterlak Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Hehe. Olej dziada Poczatkujaca. Ważne, że zdałaś. Nie ważne jak. Jakiego motonga kupujesz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poczatkujaca Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Motonga mam od kilku miesięcy- bmw g650gs.Fajny motocykl, wybacza bardzo dużo błędów oprócz nieumiejętnej zmiany biegów. O ile na gladiusie wszystko szło gładko to na nim szarpnie mną czasem az wstyd na mieście. Najgorzej, że najlepsze obroty są między 3-4 tys. Powyżej wyje jak zarzynany a poniżej się dusi. Lekki hamulec i już gaśnie ale przyzwyczaje się, poćwiczę na parkingu i będzie ok. Już go polubiłam :) Aa no i czasem fury mi na dupie siedzą, bo jeżdżę 10-15km/h więcej niż ograniczenie wskazuje a te dziady się niecierliwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi