Sherman Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Z tymi limitami czasowymi i klasami to w sumie już cholera wie co dobre. Bo dla odmiany w MX nie ma znaczenia, kto jak jeździ i ile ma tytułów - dopóki nie zrobi licencji wyższej klasy (najniższa to C, potem wyższa B albo najwyższa A) może startować nawet przez 10 lat w tej samej klasie. Efekt jest taki, że sporo osób, które są w wieku 30-39 lat upala bez litości w klasie najniższych licencji ©, bo wyżej nie mają szans, a tu przynajmniej walczą o pierwsze miejsca. Jak ktoś przekroczy 40-tkę to ma dodatkową możliwość, czyli starty w klasie Masters (ale tam też ciężko, bo startują tacy wyjadacze, że Chryste Panie...). Więc może faktycznie ten limit dla Rookie ma jakiś sens, tylko może w związku z coraz lepszymi maszynami i oponami należało by go nieco zmienić (np. 2 sekundy niżej?). Wtedy startowało by tam więcej osób i nie byłoby takiego szoku, że zrobi się przypadkowo raz 1:39:59 i od następnego sezonu trzeba kręcić regularne 1:37... Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pete #73 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Sensu tu Panie nie szukaj... na przyszły sezon planują ale podnieść limit :) zawsze obniżali a teraz bach, podwyższą! I co im zrobisz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songoku Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Piotrek coś Ty pil :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niesmiertelny Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Jak by zrobili 1:38 to kto by latal w klasach mistrzowskich :) tam juz i tak bieda Panie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Wczoraj podczas posiedzenia w garażu przy piwie, znajomy coś mówił, że niby Badziak podczas treningów chyba, opowiadał że w przyszłym roku ma się odbyć tylko jedna runda WMMP w Poznaniu... Słyszał to też Ktoś? Fajna sprawa, mistrzostwa Polski w Czechach, Słowacji,na Węgrzech a nie w Pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Też słyszałem coś takiego podczas relacji z MotoGP. Pan Molik ma zorganizować jedną rundę w całym sezonie Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Też słyszałem coś takiego podczas relacji z MotoGP. Pan Molik ma zorganizować jedną rundę w całym sezoniePonoć jest zbyt głośno i zezwolenie dostali na jedną rundę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 To będzie koniec tego sportu w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ponoć jest zbyt głośno i zezwolenie dostali na jedną rundę.Jednak skutery mają przyszłość. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Będą Spid deje. Do czasu. Działkowicze powoli dopną swego Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Już lepiej aby dali limit 98db dla wszystkich i zrobili kilka rund bo jedna to żal.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Wiecie co? Mi się wydaje, że te całe gadanie o działkowcach i limitach to tylko pic na wodę, żeby zwalić na kogoś winę. Powoli zaczynam rozumieć, co mówił Maniek 2 lata temu: że teren, który zajmuje tor to gigantyczna kasa, którą chętnie przytulą obecne władze (nie wiem, czy PZM czy Autoklub Poznań czy jeszcze ktoś inny). Nie róbmy komedii - obok jest lotnisko, są drogi itd. W całej Polsce jest kilkadziesiąt dużych torów motocrossowych, na których nie obowiązują żadne limity i można trenować oficjalnie 2-3 razy w tygodniu. Zawody są zawsze dużym wydarzeniem dla okolicznych mieszkańców i jakoś wszystko się kręci... Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Sherman ma racje to jest tylko mydlenie oczu że za głośno itp. Badziak wyraźnie powiedział że ma być tylko jedna runda w Poznaniu i bardzo ciche SD.Ja sprzedaje mojego acrapovica cena 450zł :)Zrobią 96dB i tak będzie za głośno chodzi o duże pieniądze, opłaca się to zamknąć, ktoś bardzo chce się wzbogacić.Przyznam szczerze Sherman że byłem bardzo zawiedziony Twoją postawą rok temu że zrezygnowałeś i przerzuciłeś się na te krosy, teraz wiem że to był strzał w dziesiątkę i widzę że chłopaki Theo, Sikor idą w Twoje ślady inni też pewnie pójdą.Ktoś zniszczył ten piękny sport w naszym kraju i tak jak przemek96 pisze to już jest koniec tego sportu w tym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Sherman ma racje to jest tylko mydlenie oczu że za głośno itp. Badziak wyraźnie powiedział że ma być tylko jedna runda w Poznaniu i bardzo ciche SD.Ja sprzedaje mojego acrapovica cena 450zł :)Zrobią 96dB i tak będzie za głośno chodzi o duże pieniądze, opłaca się to zamknąć, ktoś bardzo chce się wzbogacić.Przyznam szczerze Sherman że byłem bardzo zawiedziony Twoją postawą rok temu że zrezygnowałeś i przerzuciłeś się na te krosy, teraz wiem że to był strzał w dziesiątkę i widzę że chłopaki Theo, Sikor idą w Twoje ślady inni też pewnie pójdą.Ktoś zniszczył ten piękny sport w naszym kraju i tak jak przemek96 pisze to już jest koniec tego sportu w tym kraju.Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo... .Jakiś czas temu jeszcze słyszałem,że tereny toru nie wiadomo do kogo naprawdę należą i są przepychanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walles Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Pewnie pomiary dB na darmowym SD były z tym powiązane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi