MatMax78 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 botar trochę mnie zaskoczyłeś tym pytaniem. Rzeczywiście w dowodzie w polu O2 mam 500kg natomiast obok jest O1 i tam mam 1400kg co to jest nie wiem.Przyczepę pożyczam od kolegi, nie ma teraz dowodu przy sobie ale z tego co wiem dopuszczalna jej ładowność jest do 1 tony.Miałem raz kontrolę jak jechałem właśnie z przyczepką z Poznania sprawdzali dowód ale do niczego się nie dopierdzielili, więc ..... trudno chyba wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 no Mario no nie gadaj chyba nie kupiłeś Panigalki :) jeśli tak to za sponsoruj mi tą jedną parę gumek :) ok sam tył może być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) ale co dla mnie oponki i sponsoring :) czy Twoje nowe moto :)Mario, a może tym razem dla mnie jakaś mała pożyczka, bez odsetek :) mam doświadczenie w tym temacie :)Mariuszek oczywiście żartuję :) Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez MatMax78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Matmax, no niestety jak ktoś będzie upierdliwy to sie dopierdoli. DMC przyczepy bez hamulca najazdowego musi być maksymalnie równe DMC wbitemu w dowodzie w polu O2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 szkoda chłopaki, że mi o tym powiedzieliście, teraz za każdym razem będę jechał i się zastanawiał czy jakiś niebieski się nie dopierdziuli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) botar trochę mnie zaskoczyłeś tym pytaniem. Rzeczywiście w dowodzie w polu O2 mam 500kg natomiast obok jest O1 i tam mam 1400kg co to jest nie wiem.Przyczepę pożyczam od kolegi, nie ma teraz dowodu przy sobie ale z tego co wiem dopuszczalna jej ładowność jest do 1 tony.Miałem raz kontrolę jak jechałem właśnie z przyczepką z Poznania sprawdzali dowód ale do niczego się nie dopierdzielili, więc ..... trudno chyba wszystko ok.1400 to właśnie ta masa przyczepy z hamulcem.Przy wymianie dowodu niech Ci nie wpisują, wtedy podobno bierze się pod uwagę O1 Wracając do tematu to bus dla mnie ma racje bytu jak wejdą min. dwa moto i da się zrobić miejsce do spania. Wejdą do tych w/w? Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez TomaszKoo Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 trochę jednak tego nie rozumiem tych 500kg, to co ja mogę tam podczepić ? wózek dziecięcy :) Honda idzie jak dzika z tą przyczepką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
botar Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) O1 - maksymalna masa całkowita ciągniętej przyczepy z hamulcem (w kg)O2 - maksymalna masa całkowita ciągniętej przyczepy bez hamulca (w kg) Przyczepy pod moto są w większości bez hamulca, dlatego wartość O2 z DR samochodu musi być >= DMC przyczepy. Ale skoro Cię kontrolowali, i się nie przyczepili, to chyba wszystko zależy na kogo się trafi :) Swoim samochodem możesz ciągnąć przyczepę o DMC do 500kg. Są producenci przyczep pod moto, którzy wystawiają homologację w zakresie DMC taką, jaką sobie zażyczysz. Np. niewiadów może wystawić homologację na przyczepę, gdzie DMC może być w zakresie pomiędzy 350 a 750kg - przy zakupie Ty wybierasz jaka to ma być wartość (wybierasz ją tak, żeby pasowała pod Twój samochód). Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez botar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 dzięki chłopaki za wyjaśnienie, może większość niebieskich jest niedouczona :) i tak trzymać :) nie obrażając nikogo oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 dzięki chłopaki za wyjaśnienie, może większość niebieskich jest niedouczona :) Nie może a na pewno ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 A ja za zachorowałem na Hilluxa. Ma ktoś i woził nim moto? Znajomy ma nowego Rangera z pojedynczą kabiną, więc wchodzą 2 moto. A wie ktoś jak przy kabinie podwójnej? Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Vito lub Transportera T5 może ktoś ma? Jakieś opinie? Modobno te niemieckie dostawczaki są nie do zarąbania. Jeśli T5 to który silnik jest polecany, a którego unikać (samo 1.9 jest w kilku opcjach mocy i pewnie się różnią jeszcze czymś innym)? Edytowane 4 Września 2015 przez Sikor Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 T5 od Vito lepszy w nadwoziu nie gnije tak jak MB ale T5 nie jest już tak dobrym jak T4. T4 w wersji 2.5 tdi 150PS jest zajebisty ew. vivaro podobne z 2.0 dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Mi zdecydowanie z VW T5 polecali wersję z silnikiem 1.9 tdi (unikać 2,5) - i to jednogłośnie w 3 serwisach, z czego 2 zajmują się serwisowaniem busów. Mercedesa unikać ze względu na korozję jak pisze Madafaka. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 A ja za zachorowałem na Hilluxa. Ma ktoś i woził nim moto? Znajomy ma nowego Rangera z pojedynczą kabiną, więc wchodzą 2 moto. A wie ktoś jak przy kabinie podwójnej?Ale na pickupie to tak jakbyś na przyczepce woził. Pod niebem. Wydaje mi się że to słabe. No i jakby przyszło koczować w deszczu to też nie ma się gdzie schować. A w T4 to co najwyżej miałem zębatkę na policzku odbitą, ale wyspać się między motorami dało. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi