PRO-MOTOR Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 W ER-5 miałem 2 przewody paliwowe (przeważnie tak jest), jeden podłączony był wyżej o ok 5 cm od drugiego, przez co po wypaleniu benzyny na ON, w baku zostawało 4 litry i wtedy trzeba było przejść na RES, ciągnąc wszelkie brudy. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Dżizas.... ZAWSZE benzynę ciągniesz z dołu kotła. Wysokość wystawania rurki od kranika z dna baku nie zmienia się w funkcji ilości paliwa w kotle....Sugerujecie, że przełączając na rezerwę ciągnę syfy z dna... A gdzie one są, jeśli beny jest np. pół kotła? Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Dżizas.... ZAWSZE benzynę ciągniesz z dołu kotła.Z dołu tak ale nie z dna. A stwierdzenie że po przełączeniu na rezerwę zaczyna ciągnąć syf to też o kant d... rozbić ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 To zalezy co masz w baku :).Moj jest czysty i nic nie ciagne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jak kupilem moja RS 125 to stala jakies 7-8 lat bo byla po wypadku z pelnym zbiornikiem paliwa... wymienialem paliwo a ze starym zrobic cos trzeba... to wlalem do banki i postawilem, stala tak nastepne 1.5 roku :D jakos tydzien temu zabraklo mi paliwa w aucie (lancer 1.6 95 rok) wlalem te 7 litrow i zrobilem 100 km az sie zatrzymal z braku paliwa. Chodzil normalnie i wgl... potem zalalem nowego paliwa i pojechalem dalej :DMoze dlatego zew Norwegi maja lepsze paliwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Ogarnij się chłopie. ZAWSZE ciągniesz paliwo z dna baku. Nie ma znaczenia, ile masz zupy w kotle. Po to masz filtr w baku - tzw. sitko....chłop to Cię w kapuście znalazł ;) Pisałem o całkowitym opróżnieniu baku, gdzie resztki zupy wleciały razem z odpryskami farby itp. syfami leżącymi na dnie zbiornika. Weź też pod uwagę, że nie każdy motór ma sitko w kraniku. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jero Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jak kupilem moja RS 125 to stala jakies 7-8 lat bo byla po wypadku z pelnym zbiornikiem paliwa... wymienialem paliwo a ze starym zrobic cos trzeba... to wlalem do banki i postawilem, stala tak nastepne 1.5 roku :D jakos tydzien temu zabraklo mi paliwa w aucie (lancer 1.6 95 rok) wlalem te 7 litrow i zrobilem 100 km az sie zatrzymal z braku paliwa. Chodzil normalnie i wgl... potem zalalem nowego paliwa i pojechalem dalej :DMoze dlatego zew Norwegi maja lepsze paliwo ?Potwierdzam miałem paliwo kupione w Polsce stało krócej lecz minimum 2,5 roku w zatęchłej wilgotnej piwnicy po czym motór łyknął wszystko bez jęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A co może się stać jeśli zostawimy na dłuższy okres czasu sprzęta zalanego mieszanką właśnie? Gażniki do mycia? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Nie, przepali przy obecnych lepszych olejach i ubozszym w olej skladzie mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi