rafael Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 czyli sądzisz że te silniki po 1200 zł to lipa nom to nie ciekawie sie zapowiadapozostaje założyć łańcuch i pedała hehePrzynajmniej będziesz spełniaj najsurowsze normy czystości spalin EURO :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Przynajmniej będziesz spełniaj najsurowsze normy czystości spalin EURO :icon_biggrin:Euro 6 bedzie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 za 1200zł to możesz kupić dół silnika(skrzynia, kosz sprzęgłowy, kartery) w nie wiadomo jakim stanie. Przykład. Kumpel kupił r6 za 8tyś zł z Anglii. Widać ze była latana po torze, któregoś popołudnia w****** mu korba na rondzie, plama oleju i godzina spędzona na chodniku z kaskiem w reku w oczekiwaniu na lawetę. Kupił drugi silnik za 3500zł z chyba 2000roku z przebiegiem 25tyś. Było to 1.5 roku temu a tej r6 nie oszczędza zbiera się bardzo ładnie, odpala tak samo, serwis na bieżąco u mnie, byle pierdoła jest naprawiana żadnego druciarstwa.Łącznie z motorem i przekładka silnika, rejestracja, pełnym serwisem przed sezonem wyniosło go to ok 16tyś zł. Także albo kupujesz motocykl w "promocji" i liczysz się z tym ze silnik może Ci kleknąć po sezonie albo płacisz, 3-5tyś więcej i kupujesz motocykl w bardzo dobrym stanie. A najlepiej jak chcesz kupić motocykl to zadaj tu na forum pytanie do chłopaków czy może ktoś go oglądał lub zna sprzęta. Bo nieraz "zadbane" sztuki w cenie tych prawdziwie"zadbanych" są w stanie nędzy i rozpaczy a dzięki temu ze np w gazecie wyborczej dawali kurs do fotoszopa :D to na zdjęciach wyglądają jak by nawet kurzu nie widziały i stały w komorach próżniowych. PS. Nie wiem dlaczego tak jest w Polsce, Polak Polaka tak potrafi dymać, ostatnio słyszałem tekst ze jeden wyjął zestaw kluczy pod siedzeniem by nowy właściciel nie miał "za dobrze" Lewa. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirt Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam Jeżeli moto jest z angli nie odrazu musi być padnięte ja mam swoje z uk i już trzy sezony prześmigało bez problemu. Wiec jak masz czas to poszukaj sobie silnika na ebay.co.uk napewno taniej nisz w pl i bardziej prawdopodobne ze posmigasz jeszcze nie jeden sezon.Dzieki i pozdrawiam wszystkich a tu masz przyklad sadze ze pojezdzi nie jeden sezon http://www.ebay.co.uk/itm/KAWASAKI-ZX6R-ZX6-ZX-6R-NINJA-ZX600G-1999-ENGINE-ONLY-15K-MILES-/130608970897?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item1e68e6bc91 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 pisząc ze była jeżdżona po torze miałem na myśli tylko model motoru kumpla, ma sportowy wydech, sportowe zawieszenie, k&n, owiewki na szybko złącza , sportowe sety no i przyjechała do polszy na oponach slikach. Wiem ze maja zadbane silniki i motocykle (nie raz) ale u nich korozja zjada motocykle strasznie. Dla przykładu mojemu szwagrowi w vfr 800 teraz chłodnica sie posypała aż wióry poleciały. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweli Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 "PS. Nie wiem dlaczego tak jest w Polsce, Polak Polaka tak potrafi dymać, ostatnio słyszałem tekst ze jeden wyjął zestaw kluczy pod siedzeniem by nowy właściciel nie miał "za dobrze" " To prawda i dlatego mowie wszystkim - jezdzijcie a skoro chcecie jezdzic to serwisujecie i myslcie o najwazniejszych sprawach typu olej w silniku, bo pozniej trzeba kogos wydymac albo zostac wydymanym! Poza tym w polsce nikt nie zarabia tyle co np. w niemczech i nie kupi sobie z jednej wyplaty motocykla, wiec warto dac czasami partte zł i cieszyc sie pozniej sprzetem skoro decydujemy sie na to, jezeli kogos nie stac na motocykl niech kupi sobie puszke za tysiąc czy dwa tyś. zł. i jeszcze nia kule ziemska do okola przejedzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 wymieniłem panewki na pierwszej korbie i ciszateraz jeszcze hałasuje podstawiony zawór wydechowy, zajecie na styczeń :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Powodzenia z tą panewką. Na twoim miejscu zaczął bym jeździć ze stetoskopem. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 wymieniłem panewki na pierwszej korbie i ciszateraz jeszcze hałasuje podstawiony zawór wydechowy, zajecie na styczeń :) To wcale nie znaczy, że naprawiłeś ten silnik.Daję mu max. 150km i korba wyjdzie bokiem.Ale nie zniechęcaj się, jeszcze kilka zajechanych silników naprawisz a potem poszukasz całego pieca z rozbitka :icon_biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ciekawe jak wyglądał wał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 w moim fazerze panewka tak dawała o sobie znać Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 (edytowane) ja sezon zrobiłem, padło w zimiemotor kupiłem od gościa co zrobił to samo padło mu wstawił "jakąś" panewke bo to nawet nie oryginał był, bez zamków jakieś rzemiosło i sprzedał niech sie inny martwija za panewki dałem 200 zł oryginalne gniazdo panewki nie było porysowane jak sie zrobi pogoda to zrobie te 150 km i Ci powiem czy padło czy nie, pesymiści;) Edytowane 24 Grudnia 2011 przez plebanln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Z całego serca ci życzę aby działało przez 100000km, ale zwykle takie naprawy źle się kończą. My tylko ostrzegamy. Jak to mówią, chytry traci dwa razy. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plebanln Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 ja wiem czy chytry, za poźno poczytałem że kawy mają przypadłość z panewkami a ten ma prawie 50 tys km tyle na liczniku a czy nie więcej to rama chyba tylko wie;) kupno silnika wiąże sie z ryzykiem ze bedzie to samo trzeba by człowiekowi sprzedającemu uwierzyć na słowo nom i lipa ale jak to padnie co zrobiłem to kupie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Jest szansa, że to ma prawo działać. Jeśli tylko ta jedna panewka była uwalona a reszta silnika w normie i wał nie był pokaleczony a siedzisko panewki trzyma normalnie. Powinno działać. Z drugiej strony ciężko nazwać to kompleksową naprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi